Bavuri: problema mâinilor si unghiilor. Metodele de elimenare

{ $article->title }}
Bavurile este fenomenul neplacut poate aparea la miini. Din cauza acestora, miinile pot avea un aspect neingrijit si neplacut. Deasemenea bavurile contribuie, la aparitia ranilor si abceselor, se pot agata de haine oferinf discomfort. In acest articol, vom explica ce reprezinta bavurile si metodele de prevenire a acestora.CE SUNT BAVURILE?


Bavurile - sunt abcese ale pielii din jurul unghiei care pot singera si chiar se pot transforma intr-un abces daca nu le este oferita ingrijirea corecta. In niciun caz bavurile nu trebuie ignorate, in caz contrat pot duce la cele mai neplacute consecinte: daca se absoarbe in rana deschisa, atunci poate provoca o maladie sau chear infectia de singe.

.MOTIVELE APARITIEI BAVURILOR

Motivele aparitiei bavurilor pot fi externe si interne:

1. Externe
- Ingrijire incorecta a unghiilor si cuticulelor.
- Obiceiul de a musca unghiile/cuticulele - aceasta deprindere urita slabeste unghia si duce la micro-traume la nivelul pielii din jurul placii unghiei.
- Piele uscata - contactul indelungat cu apa, detergenti, dezinfectanti etc.
- Contactul permanent cu hirtia.
- Expunere frecventa la vint si ingheturi.
- Materiale necalitative folosite pentru acoperirea sau alungirea unghiilor.
- Orice trauma a unghiei.
- Manichiura necalitativa.
- Cuticula taiata prea adinc «pina la roseata»  si alte leziuni mecanice ale pielii, cauzate de lipsa de experienta sau comise din greseala.

2. Interne
- Diabetul zaharat.
- Deshidratarea organismului - se recomanda consumarea de 1,5 litri apa pe zi.
- Lipsa de vitamine si minerale. Deficitul de vitamine A, B7, C, calciu, magneziu si alte oligoelemente adesea afecteaza unghiile si cuticulele.
- Boli infectioase si inflamatorii ale pielii din jurul unghiei, de exemplu, ciuperca. In acest caz, obligatoriul trebuie consultat medicul.

NOTA: Daca nu va regasiti nici in una din categoriile de mai sus, dar oricum va deranjeaza bavurile, atunci acesta este un motiv serios pentru a consulta medicul. Nu ignora-ti acest lucru!CUM SA EVITI BAVURILE?

1. Miinile sistematic trebuie sa fie hidratate cu creme hranitoare.

2. In mod sistematic face-ti manichiura igienica, de preferinta cea europeana. Evita-ti taierea cuticulei, mai bine masa-to cu ulei special si indepartat-o cu betisorul portocaliu.

3. Alimentarea cu produse bogate in grsimi si vitamine: peste, uleiuri vegetale, nuci, legume, fructe si ierburi.

4. Eliberati-va de obiceiul de a roade unghiile! Aceasta contribuie nu doar la aparitia bavurilor, dar creste riscul de infectare a ranii cu bacteriiele care sunt in cavitatea bucala.

5. Nu folositi oje cu uscare rapida, deoarece acestea nu numai ca se intaresc rapid, dar si usuca instantaneu pielea din jurul unghiilor.

6. Protejati pielea de influentele externe (folositi manusi de cauciuc in timpul treburilor casnice, tratati imediat leziunile cu peroxid de hidrogen sau iod, nu permiteti patrunderea murdariei in ranile deschise)/.CUM SE TRATEAZA BAVURILE?

Un lucru important: nici intr-un caz bavurile nu trebuie rupte, acest lucru va aduce senzatii dureroase si traume pe piele. Bavurile se pot elimena in cabinetele de manichiura sau individual in conditii casnice.

Cum?

1. Pentru inmuierea pielea, trebuie pregatita o baie cu apa calda, se adauga putin ulei vegetal si se scufunda virful degetelor timp de 10 minute.

.


2. Dupa inmuire, bavurile se indeparteaza cu clestele pentru unghii, dupa care se aplica dezinfectant. La final, miinile trebuie unse cu o crema hranitoare.
La finele procedurii, este necesara ingrijirea  zilnica a pielii din jurul unghiilor. Aceasta trebuie hidratata cu creme hranitoare. Se mai recomanda terapia cu parafina, bai calde cu uleiuri, soda sau sare, suc de lamiie, ierburi. (ce fel de bai pentru miini si unghii sunt, gasiti in articolul «Cum sa intaresti unghiile? Simple si eficiente sfaturi» sau «Terapia cu parafina. Ai un corp frumos si sanatos»).

SFAT: Daca bavurile va deranjeaza citeva zile, se inflameaza, recomandam sa nu le elimenati individual , pentru evitarea  consecintelor neplacute. In acest caz, consulta-ti medicul.
Intotdeauna aveti grija de sanatatea Dvs., pentruca cel sanatos este si frumos.Alte articole interesante:

- 5 - obiceiuri care deformeaza unghiile. Cum sa le depasesti?
- De ce se rup unghiile: cauzele si solutiile problemei
- 6 sfaturi pentru ingrijirea unghiilor
- Metode pentru nivelarea placii de unghii
- Cum sa intaresti unghiile? Simple si eficiente sfaturi
- Factori interesanti despre unghii si manichiura
- Manichiura SPA. Ingrijirea a miinilor si a unghiilor
- Manichiura care ti se potriveste?
- Uleiul pentru cuticule: efictul si modul de utilizare
- 8 mituri despre ingrijirea unghiilor
- Unghiile si gel lacul: este necesara pauza de la gel lac?
- Terapia cu parafina. Ai un corp frumos si sanatos
Data: 18.01.2022 11:03 Vizualizări: 156