Ulei cu vitamina E pentru unghii strălucitoare și sănătoase

{ $article->title }}
Fie că ați creat o colecție de bunătăți pentru unghii pentru a vă face manichiura acasă, fie că mergeți la salon pentru o manichiură profesionistă, există o șansă bună ca uleiul de vitamina E să vă fi trecut prin fața ochilor. La urma urmei, ingredientul hidratant, întăritor și protector este infuzat în multe uleiuri de unghii și creme de mâini și poate duce la o lume de bine pentru aspectul și senzația unghiilor tale. Pentru a vă ajuta să descoperiți toate beneficiile adăugării uleiului de vitamina E în rutina dumneavoastră, am stat de vorbă cu câțiva dermatologi pentru a descoperi de ce și cum să folosiți uleiul de vitamina E pentru unghiile dumneavoastră.ULEI CU VITAMINA E PENTRU UNGHII

TIP DE INGREDIENT: Antioxidant + Hidratant.

BENEFICII PRINCIPALE: Întărește, hidratează și repară unghiile.

PENTRU CINE SE RECOMANDA: În general, orice persoană cu unghii fragile, crestate și/sau galbene va găsi benefică utilizarea vitaminei E. În plus, cei cu cuticule uscate vor observa o îmbunătățire vastă a pielii din jurul unghiilor atunci când folosesc produse pe bază de vitamina E.

CIT DE FRECVENT SE POATE UTILIZA: Vitamina E poate fi aplicată pe unghii de două ori pe zi - dimineața și seara. Ar trebui aplicată ușor sub formă de ulei pe cuticule și unghii sau pe toate mâinile și unghiile sub forma unei creme de mâini.

FUNCȚIONEAZĂ BINE CU: Uleiurile de măsline, de nucă de cocos și de jojoba.

NU SE UTILIZEAZĂ CU: Statine, anticoagulante, niacină sau anumite medicamente de chimioterapie.CE ESTE VITAMINA E?

Sigur, este o vitamină, dar cum îți hrănește unghiile? Potrivit Dr. Marisa Garshick, dermatolog, vitamina E acționează ca un antioxidant pentru a ajuta la protejarea unghiilor împotriva deteriorării radicalilor liberi, în timp ce hidratează și vindecă în profunzime atât plăcile, cât și pielea din jur (cuticulele).

Mai precis - și mai științific - Dr. Michele Green, dermatolog cosmetic, spune că vitamina E este o vitamină solubilă în grăsimi care vine în multe forme.

«Forma sa cea mai comună este cunoscută sub numele de alfa-tocoferil», explică ea. «Există opt tipuri diferite de vitamina E - cele mai populare forme de vitamina E în îngrijirea pielii sunt tocoferolul și acetatul de tocoferil.» Deși există diferite variante de tocoferol, ea spune că gama și delta sunt cele mai eficiente, deoarece acestea sunt tipurile care funcționează cel mai bine ca antioxidanți.

Dincolo de diferențierile superștiințifice, Green explică faptul că, pe lângă hidratarea și protejarea unghiilor, vitamina E ajută la combaterea bacteriilor și virușilor invadatori. În plus, ajută la lărgirea vaselor de sânge pentru a ajuta organismul (și unghiile) să funcționeze cât mai bine. În ceea ce privește unghiile tale, asta înseamnă că vitamina E ajută la a le face puternice și sănătoase - nu fragile, uscate și crestate.

.
BENEFICII ULEIULUI CU VITAMINA E PENTRU UNGHII

- Ajută la menținerea unghiilor sănătoase. «Uleiul de vitamina E furnizează toate beneficiile necesare de care ai nevoie pentru a avea unghii sănătoase și lungi», explică Green, menționând că poate fi aplicat pe unghii și cuticule pentru întărire și un plus de hidratare. «Beneficiile hidratante ale uleiului de vitamina E pot susține, de asemenea, sănătatea unghiilor prin prevenirea crăpăturilor cuticulelor și a pielii uscate din jurul patului unghiei.»

- Poate inversa daunele de pe unghii. Nu este niciun secret că unele lacuri de unghii și dizolvantul de lac de unghii pot fi deosebit de dăunătoare pentru unghii. Din fericire, uleiul de vitamina E acționează pentru a repara și proteja împotriva deteriorării. «Folosirea uleiului de vitamina E pe patul unghiei și pe cuticule poate inversa daunele cauzate de dizolvantul și oja de unghii», spune Green.

- Acesta poate elimina îngălbenirea unghiilor. Dacă treceți constant de la o culoare de ojă la alta, este posibil să observați că unghiile dvs. trec la o nuanță galbenă. În timp ce reținerea lacului de unghii pentru câteva zile poate ajuta ca nuanța să se estompeze, Green spune că aplicarea uleiului de vitamina E poate ajuta, de asemenea,. «Cu toate acestea, unghiile excesiv de galbene pot fi un simptom al unei infecții fungice, de care vitamina E nu scapă", adaugă ea. «Dacă unghiile dumneavoastră sunt în această stare, consultați mai întâi un medic înainte de a decide cum să le tratați.»

- Hidratează unghiile. Am mai spus-o și o vom spune din nou: Uleiul de vitamina E este super hidratant. «La fel ca pielea, unghiile tale au nevoie de hidratare pentru a rămâne frumoase și puternice», spune Green. «Vitamina E este un nutrient solubil, care crește umiditatea în patul unghiei și în pielea din jurul unghiilor pentru a întineri și a restabili cuticulele uscate.»

- Stimulează nutrienții la nivelul unghiilor. Deoarece uleiul de vitamina E este o formă de vitamină, acesta hrănește în mod natural unghiile. Dar cum? «Unghiile sunt create de celule moarte de keratină», explică Green, menționând că aceste celule sunt susținute de acumularea de flux sanguin plin de vitamine. «Pentru a produce unghii sănătoase și puternice, celulele moarte de cheratină trebuie să primească o cantitate regulată de sânge care să conțină nutrienți vitali. Vitamina E ajută la furnizarea sângelui tău cu cantitatea potrivită de nutrienți, capabilă să asigure o creștere constantă a tuturor componentelor unghiei.»

- Protejează unghiile. Nu uitați: Deoarece vitamina E acționează ca un antioxidant, aceasta protejează împotriva deteriorării radicalilor liberi de pe unghiile tale. «Folosirea uleiului de vitamina E pe unghii poate ajuta la asigurarea unei bariere de protecție pentru unghii», explică Garshick.

.
POTENȚIALE EFECTE A ULEIULUI CU VITAMINA E PENTRU UNGHII

Uleiul cu vitamina E este intens hidratant, ceea ce îl face mult mai benefic decât dăunător.

Principala preocupare legată de uleiul de vitamina E este interacțiunea acestuia cu anticoagulantele, statinele și unele medicamente de chimioterapie, deoarece poate duce la un risc crescut de sângerare. Dacă urmați oricare dintre aceste tratamente, este bine să vă consultați medicul înainte de a adăuga uleiul de vitamina E în programul de manichiură.RECAPITULARE

Cine are nevoie să hidrateze și să întărească unghiile și cuticulele ar trebui să ia în considerare adăugarea uleiului de vitamina E în rutina lor.

«Având în vedere că oamenii se spală mai mult pe mâini, observă că unghiile și pielea din jurul unghiilor devin mai slabe și mai uscate, așa că este și mai important acum să ne concentrăm pe sănătatea unghiilor», spune Garshick.

Pentru a profita la maximum de aplicarea uleiului cu vitamina E, Green spune să îl lăsați să se absoarbă în unghii și mâini timp de câteva minute sau să vă puneți o pereche de mănuși de bumbac pentru a-l fixa în timp ce vă continuați ziua. «Un moment bun pentru tratamentele pentru unghii este înainte de a merge la culcare, deoarece tratamentele vor avea timp să se absoarbă nestingherite peste noapte», adaugă ea.

Sursa: www.byrdie.com
Autor: Rebecca Norris

Magazinul Global Fashion vă oferă produse profesionale pentru îngrijirea unghiilor și modelare.


Alte articole:

- Ulei pentru cuticule: efectul si modul de utilizare
- Manichiura SPA. Ingrijirea miinilor si a unghiilor
- Cum sa intaresti unghiile? Simple si eficiente sfaturi
Data: 01.03.2022 11:01 Vizualizări: 11