Cum sa tratezi unghiile care se exfoliaza

Cum sa tratezi unghiile care se exfoliaza
Cândva, unghiile aveau o funcționalitate mai amplă decât simpla lor utilizare ca accesorii de modă. Primii oameni le-au folosit pentru săpat, protecție și igienă personală. Odată cu progresele vieții moderne care au eliminat aceste nevoi, unghiile au devenit un aspect al îngrijirii personale de care noi avem grijă. Cu toate acestea, un lucru nu s-a schimbat: starea unghiilor tale poate fi un indicator al sănătății tale generale. Prin urmare, înainte de a încerca oricare dintre remedii pentru unghiile care se exfoliază, pe care le voi prezenta mai jos. 

Întrebarea principală care ar trebui să vă preocupe este: De ce se exfoliază unghiile mele? Conform dermatologului estetician Michelle Green, exfolierea unghiilor (cunoscută și sub denumirea de onicoză) este o afecțiune care afectează structura unghiilor și poate fi cauzată de diverse factori, cum ar fi traumatismele, îndepărtarea frecventă a ojei de unghii, pilirea excesivă a unghiei sau utilizarea unghiilor artificiale, precum cele false sau acrilice. Cu toate acestea, există metode eficiente de corectare a acestei probleme."


INTRODUCEREA EXPERTULUI

Michelle Green este un dermatolog estetician cu sediul în New York City.

Citiți mai departe pentru a afla despre tratamentele pentru unghiile care se exfoliază.



1. ÎNTĂRIȚI UNGHIILE FRAGILE CU PRODUSE BOGATE ÎN NUTRIENȚI

Creșteți aportul de alimente bogate în fier și biotină, cum ar fi avocado, cereale integrale, ouă, conopidă și carne slabă. Carnea slabă, în special, contribuie la întărirea unghiilor, reducând riscul de exfoliere și fragilitate. Beneficiile acestei diete nu se limitează doar la unghii; veți observa, de asemenea, o creștere a nivelului de energie și veți putea să vă simțiți sătui pentru o perioadă mai lungă de timp.

.



2.
LUAȚI VITAMINE PENTRU A VĂ ÎNTĂRI UNGHIILE

Există o serie de nutrienți suplimentari care pot avea un impact semnificativ asupra sănătății unghiilor, deoarece acționează în colaborare pentru a susține funcționarea corespunzătoare a întregului organism și interacționează cu alimentele pe care le consumăm.

Vitaminele A, C, E și complexul de vitamine B, în special B6, au un rol crucial în menținerea unghiilor sănătoase, conform experților în domeniu. Aceste vitamine contribuie la consolidarea unghiilor și la menținerea funcționării lor optime.

În plus, suplimentele precum cheratina sunt o opțiune excelentă pentru a stimula creșterea unghiilor, deoarece contribuie la întărirea plăcii unghiilor și la creșterea densității acesteia. Dacă doriți să obțineți un aspect lucios al unghiilor, uleiul de pește poate fi un aliat de încredere. Uleiurile omega din uleiul de pește nu numai că contribuie la luciul unghiilor, ci și stimulează producția de colagen, făcând din acest supliment o măsură eficientă împotriva procesului de îmbătrânire.

Este important să rețineți că toate aceste vitamine sunt esențiale pentru menținerea sănătății unghiilor, pentru consolidarea matricei unghiilor și pentru stimularea creșterii acestora. Ele colaborează pentru a asigura îngrijirea adecvată a plăcii unghiilor și pentru a-i furniza resursele necesare pentru a rămâne frumoase și sănătoase.

.



3. UTILIZAȚI ULEIURI ESENȚIALE PENTRU PROTECȚIE

"Aplicarea uleiurilor esențiale, cum ar fi uleiul de cocos și uleiul de măsline, pe cuticule și pe unghii este benefică pentru crearea unei bariere de protecție și pentru furnizarea hidratării esențiale," subliniază Green. "Aceste uleiuri ajută, de asemenea, la menținerea nivelului optim de umiditate, prevenind astfel fragilitatea unghiilor și uscarea cuticulelor." Merită menționat că uleiul de nucă de cocos are proprietăți antibacteriene și antifungice, care pot contribui la reducerea riscului de apariție a infecțiilor unghiilor. Pe de altă parte, uleiul de măsline, după cum subliniază Green, conține antioxidanți importanți care contribuie la protejarea unghiilor. "Acest ulei ajută la restaurarea netezimii pielii și protejează unghiile de efectele nocive ale radiațiilor UV", explică ea. De asemenea, uleiul de măsline este bogat în vitamina E, acizi grași omega-3 și alți nutrienți esențiali care contribuie la menținerea nivelului optim de hidratare și previn uscăciunea.

.



4. FOLOSIȚI UN DIZOLVANT MOALE PENTRU OJA DE UNGHII PENTRU A REȚINE UMIDITATEA

Unghiile predispuse la exfoliere necesită o îngrijire și atenție deosebită, cu accent pe hidratare. Din păcate, multe produse de îndepărtare a ojei de unghii conțin acetonă, care poate avea efecte dăunătoare asupra unghiilor. Acetona are capacitatea de a usca excesiv unghiile și de a le lipsi de hidratarea naturală de care au nevoie.

Cu toate acestea, există alternative la produsele de îndepărtare a ojei de unghii, care nu conțin acetonă. Aceste produse îndepărtează cu eficiență oja, fără a afecta negativ hidratarea valoroasă de care are nevoie patul unghiei pentru a rămâne sănătos.


5. PENTRU A EVITA CIUPERCA UNGHIILOR, RENUNȚAȚI LA MANICHIURA PERIODICĂ

"Specialistul Green avertizează că neglijarea respirației patului unghiei din cauza unui strat de ojă de unghii poate crește riscul dezvoltării infecțiilor fungice ale unghiilor. Mai mult, șlefuirea excesivă a patului unghial poate contribui la apariția infecțiilor cutanate și unghiilor. Trecerea la o manichiură naturală are avantajul suplimentar de a reduce expunerea la substanțele chimice agresive prezente în majoritatea ojelor de unghii. Eliminând stratul de ojă de unghii care blochează lumina soarelui de la ajungerea la unghii și cuticule, permiteți celulelor să se regenereze în mod natural, ceea ce aduce beneficii sănătății generale a unghiilor dumneavoastră."


6. TĂIAȚI MARGINILE ASPRE


Utilizarea șlefuitoarelor de unghii poate îmbunătăți semnificativ starea unghiilor dvs. prin netezirea neregularităților și prevenirea eventualelor daune. Este esențial să adoptați o tehnică corectă: aplicați mișcări blânde și constante pentru a netezi orice imperfecțiuni, astfel creând o suprafață uniformă a patului unghial.

SFAT: Pentru a obține cele mai bune rezultate în procesul de lustruire a unghiilor, este crucial să mențineți o direcție de mișcare constantă. Folosirea pilei într-o mișcare alternativă înainte și înapoi, în direcții opuse, poate deteriora starea patului unghial și să crească riscul de exfoliere a unghiilor.


7. NU-ȚI ROADE UNGHIILE

Deși obiceiul de a roadere unghiile nu are un impact direct asupra desprinderii acestora, acest comportament poate avea consecințe negative pentru sănătatea unghiilor, care pot, ulterior, duce la desprinderea acestora. Unghiile sunt susceptibile la multiple probleme ca urmare a roaderii lor. De exemplu, acest obicei poate spori riscul de a dezvolta infecții ale unghiilor, care pot reprezenta o amenințare potențială pentru întregul organism. Conform afirmațiilor Dr. Green, aceasta implică riscuri adiționale pentru sănătatea ta generală, deoarece bacteriile și virușii pot ajunge sub unghii și pe degete, ceea ce poate duce la alte afecțiuni și probleme de sănătate.

Sursa: www.byrdie.com
Autor: Jen Adkins și Michelle Rostamian
Data: 15.02.2022 12:30 Vizualizări: 124