Freza de manichiura: ce o poate deforma si solutiile problemei
Freza de manichiura sau «aspiratorul» pentru manichiura, este instrumentul principal in crearea manichiurei si pedichiurei hardware. Aceasta super-masina este capabila sa faca minuni, cu ajutorul careia crearea manichiurei va dura mai putin timp. Dar, din pacate, uneori mesterii dedica putin timp ingrijirii aparatului - ca urmare, defectiuni si inlocuirea costisitoare. Cum sa evitati deformarea frezei de manichiura si sa pastrati banii in buzunar? Raspunsul il gasiti in acest articol.
PROBLEME CU FREZA DE MANICHIURA SI SOLUTIILE PROBLEMEI INAINTE DE REPARARE
Problema: Incalzirea puternica a minerului. Cel mai evident motiv este functionarea necorespunzatoare.
Solutia: Daca o perioada lunga de timp, dispozitivul este utilizat la viteze mari, atunci aparatul se va supraincalzi si mecanismul in sine se poate topi, de aceea aparatului trebuie acordata «odihna». Daca acesta nu va ajuta, atunci problema este in rulmenti: acestea sunt cu defect, nu se potrivesc pentru functionarea la viteze mari, sau au fost instalate incorect la inlocuirea minerului. Nu uitati, ca rulmentii sunt articole consumabile, care trebuie inlocuite! Lucrind cu rulmenti lubrifiati, riscati sa va luati «ramas bun» cu minerul pentru totdeauna. Sa nu va fie jale sa procurati materiale mai scumpe si de inalta calitate, in caz contrar o sa pierdeti finante pentru reparatie.
Problema: Vibreaza minerul in lucrul cu freza. Vibratia in lucrul cu frezele slab centrate, adica cu frezele strimbe.
Solutia:Frezele devin strimbe in urma caderii, utilizarii pe termen lung si, de asemenea acestea sunt distruse de actiunea dezinfectantilor si sterilizarii la temperaturi ridicate. Prin urmare, in evitarea situatiilor neplacute, intotdeauna verificati frezele inainte de procurare.
Problema: Frezele greu se introduc in miner sau deloc nu se scot. Aceasta poate fi coroziune in pint sau functionarea necorespunzatoare.
Solutie: Coroziune in pint . Deseori, mesterii sterg minerul aparatului cu dezinfectanti. Deoarece toate produsele sunt pe baza de apa, aceasta absoarbe in interior si cu timpul minerul incepe sa rugineasca. Pentru a evita acest lucru, nu stergeti mecanismele cu alcool. Functionarea incorecta. Nu se recomanda pe termen lung fixarea sau depozitarea piesei fara freza.
Problema: In timpul functionarii aparatului a aparut un zgomot, care inainte nu era. Aici problema poate fi in doua cazuri: Uzarea rulmentilor sau prezenta unui obiect in miner.
Solutia: Uzarea rulmentilor. Rulmentii sunt articole consumabile care trebuie inlocuite. Aparitia zgomotului metalic este rezultatul incalcarilor in munca cu acestea.
Prezenta unui obiect in miner. Obiectele care pot cadea in miner sunt parul si manusile, de aceea este importanta respectarea masurilor de siguranta in timpul lucrului:
- lucrul trebuie efectuat in costum special si ochelari de protectie, parul trebuie sa fie strins.
- locul de munca trebuie sa fie bine iluminat.
- lucrul de prelucrare a placii de unghii trebuie efectuat cu hota de manichiura.
- inainte de a incepe lucrul, este mai bine sa va asigurati ca toate butoanele si comutatoarele functioneaza corect.
Problema: Minerul isi pierde puterea, zgirieturi in timpul lucrului.
Solutia: Cauzele acestei probleme sunt in functionarea defectuoasa a cablului micromotor, a periilor colectoare si a regulatorului de viteza. In asa caz, se recomanda ca echipamentul sa fie dus la un centru specializat.
Tine-ti minte, ca «viata» dispozitivului Dvs. depinde in mod direct de modul in care il ingrijiti. Citeva reguli, o sa va ajute, ca dispozitivul sa functioneze o perioada lunga de timp.
Regula numarul 1:Curatarea regulata a aparatului de rumegus. Rumegusul patrunde peste tot si infunda totul. Uzarea pieselor in miscare creste, aparatul incepe sa se incalzeasca, rulmentii se uzeaza mai repede. Sunt mesteri care lucreaza cu acelasi aparat 8-10 ani, secretul consta in faptul, ca la fiecare sase luni preda piesele de mina la curatare.
Regula numarul 2:Cit de des se curata aparatul de manichiura. Totul este individual. Depinde de numarul de proceduri si sarcini. In medie, in lucrul cu apartul in salon si cu 4-6 clienti pe zi, apartul trebuie curatat la fiecare sase luni. Dar asa, este necesara urmarirea functionarii aparatului, si «ascultarea» acestuia. Daca acesta a inceput sa se incalzeasca mai repede si a aparut un zgomot neobisnuit - acesta urgent trebuie sa fie curatat.
Regula numarul 3: Unde trebuie curatat apartul de manichiura? In centrele specializate din orasul Dumneavoastra. Dispozitivul poate fi curatat in magazinul Global Fashion (or. Chisinau, str. Mitropolit Varlaam, 63 sau bd. Mircea cel Batrin, 6). Tineti minte! Nici intr-una caz, nu faceti curatarea individual, deoarece riscati sa faceti mai rau apartului.
FUNCTIONAREA CORECTA
- nu apasati pe picior in timpul procedurii hardware. Nu numai o sa raniti pielea, dar o sa deteriorati dispozitivul. Daca minerul va fi indoit, aparatul va deveni inutilizabil. Acesta va trebui reparat.
- schimbati frezele conform regulilor scrise in instructiune. Nu folositi obiecte pentru slabirea si indepartarea frezelor, altfel deteriorati clema.
- dupa fiecare utilizare, curatati frezele de ramasitele de unghii si piele.
- depozitati periile si frezele intr-o cutie uscata si rezistenta la praf, special conceputa pentru aceasta.
- regulat feceti controlul tehnic al aparatului. Reglati, curatati, inlocuiti frezele uzate si deteriorate.
Intotdeauna aveti grija de aparatul Dvs. si atunci lucrul cu acesta va fi pe placul Dvs. si a clientilor. Aceasta va va ajuta la economisirea timpului si a finantelor pentru reparatii inutile.