Adevărat sau fals: TikTok susține că aplicarea pastei de dinți pe unghiile ajută la cresterea acestora

{ $article->title }}
Afluxul de vreme rece, precum și spălarea sistematică a mâinilor, pot contribui la afectarea sănătății unghiilor. In urma acestora fiecare cauta un remediu pentru a proteja și repara unghiile deteriorate. Dar ți-ai închipui vreodată că acel produs miracol este pasta de dinți? YouTuberii și TikTokerii au lăudat pasta de mentă, susținând că aplicarea acesteia pe întreaga unghie și lăsarea acesteia să stea câteva minute înainte de a o șterge le va ajuta să ofere unghiilor o mai bună claritate și, mai mult, le va ajuta să crească mai rapid.

Am hotarit sa întrebam experții medicali dacă există vreun adevăr în spatele folosirii pastei de dinți pentru contribuirea la creșterea și sănătatea unghiilor.CUNOSTINTA CU  EXPERTUL

- Marcela Correa - medic pedichiurist si proprietara Medi Pedi NYC.

- Marisa Garshick, MD - dermatolog cosmetic și medical de consiliu din New York City.

- Blair Murphy-Rose, MD - dermatolog cosmetic și medical certificat de New York.ESTE DĂUNĂTOARE PASTA DE DINȚI PENTRU UNGHII?

Niciunul dintre experții noștri nu recomandă utilizarea pastei de dinți pe unghii pentru a promova creșterea, deoarece rezultatele cercetărilor care susțin această afirmație pur și simplu nu există. Cu toate acestea, din punct de vedere anecdotic, poate ajuta la îmbunătățirea aspectului general.«Se crede că pasta de dinți pentru albire poate ajuta la albirea unghiilor și la eliminarea petelor de suprafață», spune Garshick. Ea indică în mod special formulele cu bicarbonat de sodiu ca un instrument potențial pentru îndepărtarea petelor de pe unghii. „Bicarbonatul de sodiu are proprietăți naturale de albire», spune ea. «Când o pastă de dinți care conține bicarbonat de sodiu este folosită pe unghii, poate ajuta la albirea acestora.»

Correa spune că oamenii folosesc și pasta de dinți «pentru a îndepărta reziduurile persistente de lac de unghii care ar putea rămâne după folosirea acetonei, în special în jurul zonei cuticulei». Ea adaugă că peroxidul de hidrogen găsit în pasta de dinți pentru albire «are un efect de albire recunoscut».CUM SE FOLOSEȘTE PASTA DE DINȚI PENTRU REDAREA LUCIULUI PE UNGHII

Când vine vorba de folosirea pastei de dinți pe unghii ca agent de strălucire, bineînțeles că vrei să o folosești corect. «Unii oameni îl pun și îl lasă timp de 10-15 minute», spune Garshik. «Apoi clătiți-l sub apă caldă cu o periuță de dinți sau o perie de unghii pentru a scăpa de pete.»PRECAUȚII

Este important să citiți etichetele pentru a vă asigura că ingredientele din pasta de dinți nu vor declanșa inflamarea sau iritația pielii. «Oamenii care au sensibilitate sau alergii ale pielii ar trebui să citească cu atenție ingredientele înainte de a încerca o pastă de dinți pentru unghii», spune Correa.

Pentru o alternativă, se poate de utilizat vitamina E care tratează o afecțiune specifică cunoscută sub numele de «sindromul unghiilor galbene».

Garshick spune că vitamina E, în comparație cu pasta de dinți, are mult mai multe beneficii pentru sănătatea generală a unghiilor, ceea ce o face o opțiune mai bună.SFATURI DIETICE APROBATE DERMATOLOGIC PENTRU CREȘTEREA UNGHIILOR

Când vine vorba de sănătatea a unghiilor, pasta de dinți nu este un panaceu. De fapt, există câteva sfaturi recomandate de medici pentru a menține unghiile proaspete și curate. Dieta este un factor crucial, iar experții noștri sugerează să vă asigurați că mâncați alimente bogate în nutrienți, pline de antioxidanți, fier și biotină. «Multe vitamine și minerale sunt importante pentru sănătatea unghiilor. Pentru a spune că vă îmbunătățiți sănătatea unghiilor din interior, menținerea unei diete bine echilibrate este esențială», Murphy-Rose. «Printre altele, unghiile necesită surse bune de proteine, calciu și vitamina D, fier, vitamine din complexul B și antioxidanți». O dietă bogată în fier include cereale care sunt îmbogățite cu fier, spanac, diverse cărnuri roșii slabe, pui și pește, tofu și fasole.

.

Murphy-Rose sugerează adăugarea de surse suplimentare de proteine ​​slabe și verdeață în dietă pentru a îmbunătăți sănătatea unghiilor, «precum și alimente bogate în antioxidanți precum afinele, broccoli și ardeiul gras». De asemenea, vă puteți completa dieta cu vitamine, spune Murphy-Rose, care favorizează calciul și vitamina D pentru unghii sănătoase și strălucitoare.

O altă notă despre biotină: una dintre vitaminele B, se spune că ajută la prevenirea unghiilor casante. Garshick observă că biotina s-a dovedit în studii mici că «îmbunătăţeşte grosimea, fermitatea şi duritatea unghiilor». În general, ea recomandă cel puțin 2,5 mg pe zi, dar subliniază importanța de a ști că poate dura timp pentru a observa o îmbunătățire. În mod natural, biotina poate fi găsită în pește, ouă, carne și produse lactate, explică ea.

.


Vă rugăm să rețineți că experții noștri recomandă să solicitați sfatul unui dermatolog de consiliu pentru a determina câte suplimente suplimentare sunt necesare pentru rezultate optime.

Sursa: www.byrdie.com
Autor: Jill Didonato

Magazinul Global Fashion va ofera produse profesionale pentru ingrijirea si modelarea unghiilor.


Alte articole:

- Cum sa intaresti? Simple si eficiente sfaturi
- Ce este manichiura ruseasca? Iata ce spun expertii
- Metode pentru nivelare placii de unghii
- 5 - obiceiuri care deformeaza unghiie. Cum sa le depasesti? 
Data: 02.03.2022 12:28 Vizualizări: 23