Pasta de dinti ajuta la cresterea unghiilor: mit sau adevar

Pasta de dinti ajuta la cresterea unghiilor: mit sau adevar
Cu venirea vremii reci și creșterea frecvenței spălării mâinilor, îngrijirea sănătății unghiilor devine mai relevantă pentru mulți oameni. Interesant este că una dintre metodele neașteptate de protecție și refacere a unghiilor deteriorate poate fi pasta de dinți obișnuită. Această metodă neobișnuită, care a devenit populară datorită creatorilor de conținut de pe YouTube și TikTok, susține că aplicarea pastei de dinți cu mentă pe unghii și lăsarea acesteia timp de câteva minute poate aduce rezultate vizibile.

Desigur, sună atractiv, așa că am decis să consultăm experți medicali pentru a afla dacă pasta de dinți poate într-adevăr contribui la creșterea și întărirea unghiilor.

.


INTRODUCEREA EXPERTULUI

- Marcela Correa - pedichiurist medical și proprietar al Medi Pedi NYC.

- Marisa Garschick, doctor în medicină - medic cosmetic certificat și dermatolog medical în New York.

- Blair Murphy-Rose, doctor în medicină, medic cosmetic certificat și dermatolog medical în New York.



ESTE PASTA DE DINȚI DAUNATOARE PENTRU UNGHII?

Niciunul dintre experții noștri nu recomandă utilizarea pastei de dinți pe unghii pentru a stimula creșterea acestora, deoarece nu există încă dovezi științifice care să susțină astfel de afirmații. Cu toate acestea, conform unor date anecdote, astfel de practici ar putea, posibil, îmbunătăți aspectul general al unghiilor.

Una dintre abordările menționate este utilizarea pastei de dinți albire. Această pastă poate ajuta la albirea unghiilor și eliminarea petelor superficiale, conform opiniei unor persoane. Această abordare este mai relevantă în cazul pastelor de dinți care conțin bicarbonat de sodiu, deoarece acesta este cunoscut pentru proprietățile sale naturale de albire. Unii oameni afirmă că utilizarea pastei de dinți cu bicarbonat de sodiu pe unghii poate ajuta să se obțină același efect de albire pe care îl are asupra dinților.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că aceste afirmații se bazează pe experiența personală și pe dovezi anecdotice și nu sunt susținute de cercetări științifice. Este întotdeauna recomandabil să consultați un medic sau un specialist în îngrijirea unghiilor înainte de a utiliza astfel de metode pentru a vă asigura că sunt sigure și eficiente.

Correa notează că oamenii recurg adesea la folosirea pastei de dinți nu numai pentru dinți, ci și ca mijloc de a face față reziduurilor încăpățânate de lac de unghii care pot rămâne în urma aplicării acetonei, în special în zona cuticulelor. Ea adaugă că peroxidul de hidrogen conținut în pasta de dinți de albire este recunoscut pentru capacitatea sa de a ilumina suprafețele, ceea ce o face atractivă în plus pentru o astfel de utilizare.


CUM SĂ FOLOSEȘTI PASTA DE DINȚI PENTRU A DA LUCIU UNGHIILOR

Când vine vorba de folosirea pastei de dinți pe unghiile ca un agent de înălbire, desigur că vrei să o folosești corect. "Unii oameni o aplică și o lasă timp de 10-15 minute", spune Garshik. "Apoi o clătesc cu apă caldă folosind o periuță de dinți sau o perie de unghii pentru a scăpa de pete".

.


MĂSURI DE PRECAUȚIE

Este important să studiați cu atenție compoziția pastei de dinți pentru a vă asigura că nu va provoca inflamații sau iritații ale pielii. "Persoanelor cu piele sensibilă sau reacții alergice crescute li se recomandă să examineze cu atenție lista de ingrediente înainte de a aplica pasta de dinți pe unghii", sfătuiește Correa.

Ca alternativă, aplicarea locală a vitaminei E a fost înregistrată pentru tratarea unei anumite condiții cunoscute sub numele de "sindromul unghiilor galbene". Garshick consideră că vitamina E, în comparație cu pasta de dinți, are avantaje semnificative pentru sănătatea generală a unghiilor, ceea ce o face o alegere preferată.

.


SFATURI DIETETICE APROBATE DE DERMATOLOG PENTRU CREȘTEREA UNGHIILOR

Atunci când vine vorba de menținerea sănătății optime a unghiilor, este important să înțelegeți că pastă de dinți nu este o soluție universală. În schimb, există câteva sfaturi recomandate de medici care vă pot ajuta să vă mențineți unghiile frumoase și sănătoase. Unul dintre factorii cheie este dieta dvs., așa că experții noștri recomandă să acordați atenție consumului de alimente bogate în nutrienți, antioxidanți, fier și biotină. După cum observă doctorul Murphy-Rose, "Multe vitamine și minerale joacă un rol important în menținerea sănătății unghiilor. Este extrem de important să aveți o dietă echilibrată pentru a îmbunătăți starea unghiilor dvs. din interior". Unghiile noastre necesită, de asemenea, surse bune de proteine, calciu, vitamina D, fier, complexul de vitamine B și antioxidanți. Pentru a asigura suficient fier în organism, se recomandă includerea în dietă de cereale îmbogățite cu fier, spanac, diferite tipuri de carne slabă, carne de pui, pește, tofu și fasole.

Este important să țineți cont că o alimentație corectă reprezintă doar unul dintre aspectele îngrijirii unghiilor, iar igiena acestora și sănătatea generală a organismului sunt, de asemenea, importante.

Murphy-Rose recomandă cu insistență să ajustați dieta pentru a îmbunătăți starea unghiilor. Pentru aceasta, ar trebui să vă îmbogățiți dieta cu surse suplimentare de proteine slabe și frunze verzi. Acestea vor juca un rol important în întărirea unghiilor, făcându-le mai sănătoase și mai frumoase.

De asemenea, ar trebui să includeți în dieta dvs. alimente bogate în antioxidanți, precum afinele, broccoli și ardeiul gras. Antioxidanții vă vor ajuta să protejați unghiile de acțiunea radicalilor liberi și să le mențineți tinere și frumoase.

Nu uitați și de vitamine. Murphy-Rose preferă să acorde atenție vitaminelor D și calciului, deoarece acestea joacă un rol important în menținerea sănătății și strălucirii unghiilor tale. Includerea acestor vitamine în dieta ta va ajuta la furnizarea substanțelor nutritive necesare pentru starea optimă a unghiilor tale.

Un alt aspect interesant despre biotină: această vitamină din grupa B poate avea un efect pozitiv asupra sănătății unghiilor tale, prevenind fragilitatea lor. Studiile arată că biotina poate contribui la îmbunătățirea grosimii, elasticității și rezistenței unghiilor. Se recomandă să consumi cel puțin 2,5 mg de biotină zilnic, dar trebuie să ții cont că rezultatele vizibile pot dura ceva timp. De asemenea, poți obține această vitamină din diferite alimente precum pește, ouă, carne și produse lactate.

Ține cont că experții noștri recomandă consultarea unui dermatolog profesionist cu certificare corespunzătoare. Acest lucru va permite determinarea cu precizie a cantității de suplimente necesare pentru obținerea celor mai bune rezultate.


Sursa: www.byrdie.com
Autor: Jill Didonato
Data: 02.03.2022 12:28 Vizualizări: 26