5 - obiceiuri care deformeaza unghiile. Cum sa le depasesti?

{ $article->title }}
Pentru fiecare dintre noi este important, ca unghiile intodeauna sa fie ingrijite si frumoase. Si acest lucru nu este surprinzator, deoarece miinile si unghiile sunt primul lucru care va atrage atentia, mai ales daca munca este strins legata de calculator si birou. Si totul ar fi in regula, dar exista un «obstacol» care mereu ne incurca - obiceiurile urite. Dar fiti de acord, ca problema consta in noi insine. Stim ca nu merita sa facem acest lucru, dar oricum il repetam sistematic. Gata, am pus un tabu - «nu o sa mai rod unghiile» si in aceeasi seara ne gasim cu unghii roase si cu manichiura teribil de urita. Eh, obiceiurile astea! Dar! Exista solutia! Cititi articolul nostru, si veti gasi modalitatile de combatere cu «obiceiurile urite». OBICEIURILE URITE: SOLUTIONAREA PROBLEMEI

Deci, prima si cel mai cunoscut odicei, este «roaderea unghiilor». 


Obiceiul number 1: Roaderea unghiilor

De la acest obicei sufera nu doar copii si adolescentii, dar si majoritatea adultilor si oamenilor educati de diferite virste. In urma acestui obicei, apare un numar imens de consecinte negative: unghiile ciugulite par inestetice, forma unghiilor si starea pielii din jurul lor se deformeaza. Apar bavuri, se agraveaza starea dintilor si creste riscul tulburarilor sistemului digestiv. Pe linga toate acestea, acest obicei este foarte antisanitar - pina la urma sub unghii se acumuleaza murdarie si bacterii, care intra in corpul nostru direct prin gura. Din acest motiv, pot aparea rani, cu care nu este atit de usor de luptat. 

Care este solutia? 

1. Faceti o manichiura frumoasa si profesionala, pe care o sa va fie jale sa o «roadeti». In primul rind, ca aceasta este frumosa si, in al doilea rind, ca este costisitoare. Dar cel mai bina sa faceti acoperirea unghiilor cu gel sau acrilica: acest material este dificil de ros. Macar o data pe saptamina, faceti bai pentru intarirea unghiilor, cu sare si cu suc de lamiie. Pe site-ul nostru este articolul, «Cum sa intaresti unghiile? Simple si eficiente sfaturi», in ea veti gasi diverse bai pentru ingrijirea unghiilor.

.

2. Regulat taiati unghiile. Cu cit unghia este mai scurta, cu atit este mai greu de ros. 

3. Cumparati oja amara speciala la orice farmacie si acoperiti unghiile. Chear si acoperind cu oja obisnuita acestea vor fi protejate, deoarece este foarte neplacut sa simti gustul ojei in gura! 

4. Exista parerea, ca acest obicei apare cel mai des la persoanele nervoase sau anxioase. Pentru a nu va face mai rau, medicii sfatuiesc schimbarea activitatii, in alta, mai putin daunatoare, cu alte cuvinte, inlocuirea obiceiului cu altul, dar la fel de eficient pentru calmare: rasucirea inelului de pe deget, sau stringerea jucariei anti-stres. 

____________________________________________________________________
Articole la tema:
____________________________________________________________________


Obiceiul number 2: Indepartarea permanenta a cuticulei 

Nu mai putin ca placile de unghii, sufera de obiceiurile noastre si cuticulele, pe care le «atacam» constant cu foarfecele, pensete, degete si dinti. Acesta cu siguranta este un obicei urit, mai bine cuticulele sa fie lasate in pace, altfel vor fi rupte, iar ranile si fisurile vor fi «poarta deschisa,, pentru tot felul de infectii. Inafara de toate, acest obicei poate duce la cicatrici neplacute. 

Care este solutia? 

1. Ingrijiti cuticulele, mai des faceti manichiura. Avind in vedere starea cuticulei Dvs., nu stiti care manichiura vi se potriveste? Este solutia! Cititi articolul nostru «Manichiura care ti se potriveste?».

2. Folositi crema si uleiuri pentru cuticule - masati degetele de mai multe ori pe zi. Aceasta nu numai va inmuia chiar si cele mai aspre cuticule, dar si va imbunatati fluxul sanguin, ca rezultat unghiile vor creste mai repede. 

3. Va fi necesara pila cu rigiditate mai dura pentru «suporturile» laterale, astfel incit sa nu se formeze bavuri si piele aspra. Ea trebuie folosita pe miinile uscate, se prelucreaza fiecare deget, avind grija sa nu fie atinsa insasi unghia. Aceasta metoda simpla ajuta la evitarea bavurilor. Pentru mai multe informatii despre pile, cititi in articolul nostru, «Pila pentru unghii. Un instrument de neinlocuit in geanta cosmetica a fiecarei fete».


Obiceiul number 3: Razuirea ojei

Un obicei deasemenea des intilnit – razuirea ojei de pe unghii. Obiceiul de a razui oja cu miinile sau cu obiecte improvizate (in loc sa fie indepartat cu solutii speciale) este foarte daunator, deoarece poate duce la faptul ca, impreuna cu oja, se indeparteaza si stratul superior al unghiilor, ceea ce le va face teribil de urite si acestea se vor deforma.

Care este solutia? 

1. Solutia simpla de la specialisti -  intotdeauna sa aveti in geanta cosmetica solutie de indepartare a ojei, si o veti putea folosi in cazul cind oja va incepe sa se desprinda sau o sa doriti sa o indepartati. Solutiile pentru unghii sunt usoare in cantitate si usor incap in punga cosmetica. La prima vedere pare, «sa mai port si aceasta cu mine», insa trebuie de incercat, si peurma va fi un obicei cu care o sa va deprindeti.

2. Pentru ca aceast obicei sa nu apara prea des, folositi oje de inalta calitate cu un strat protector sau faceti manichiura pe termen mai lung, de exemplu, manichiura hardware. Pe site-ul nostru este articolul «Manichiura hardware - super tehnologie!», dar daca sunteti din categoria persoanelor, care considera, ca manichiura hardware este daunatoare, atunci avem articolul -alternativa «Manichiura hardware: mituri si adevar», de aceea cititi si luati ca nota!


Obiceiul number 4: Incercarea de «a intra» sub unghie

Deseori, multi incearca sa indeparteze murdaria de sub unghie cu pila de unghii, betisorul portocaliu sau chiar cu unghia a celeilalte miini! Acest lucru nu trebuie facut in nici un caz! Unghia poate sa inceapa sa se desprinda si murdaria se va infunda si mai adinc. 

Care este solutia? 

Mai bine sa fie folosita peria, sapunul si apa pentru curatarea unghiilor. Dar pentru inalbirea unghiilor, exista creioane speciale sau remedii populare, de exemplu, sucul de limiie. Apropo, un mod dovedit si foarte eficient.


Obiceiul number 5: Folosirea unghiilor ca instrument si ruperea unghiei sparte sau crapate

Deseori, automat folosim unghiile ca instrumente - razuim, deschidem, desurubam etc. Pentru ce sa faci «betisorul magic» din propriile unghii?! 

Care este solutia? 

Pentru ajutorul de urgenta, va fi suficient pilarea unghiei, insa acasa deja taiati unghia crapata. Daca fractura are loc chiar la marginea unghiei si singereaza, atunci este mai bine sa folositi setul pentru reparare sau chiar sa puneti unghie falsa.

Ne-am straduit, sa descriem cele 5 obiceiuri urite, si modalitatile de lupta cu ele. Totul depinde de Dvs.. Faceti pasul de la teorie la practica.

Magazinul online Global Fashion este renumit nu numai pentru articole informative, ci si pentru un sortiment imens de solutii si instrumente pentru manichiura de inalta calitate. Mergi in magazin ---> 


Cititi si alte articole:
Data: 04.05.2021 16:53 Vizualizări: 615