Cum să faci propria ojă de unghii: 4 pași simpli

{ $article->title }}
Știați că vă puteți face propria ojă de unghii? Tot ce trebuie să faci este să ai la îndemână niște lac de unghii transparent și un fard de ochi. Eu personal am zeci de palete de farduri de ochi cu palete de nuanțe pe care nu le-aș folosi niciodată pentru ochi și întotdeauna m-am întrebat dacă există o modalitate de a folosi acești pigmenți. Din fericire pentru noi, lacul de unghii este destul de ușor de făcut cu propriile mâini, așa că, dacă ești un meșter experimentat sau doar cauți ceva nou, aruncă o privire la acest ghid pas cu pas pentru a face oja de unghii.

Iată de ce vei avea nevoie:

- Fard de ochi
- Lac de unghii transparent (strat de bază sau strat superior)
- Împingător de cuticule
- Pâlnie de hârtie (opțional)1. SE TOARNĂ OJA TRANPARENTĂ

Dacă lucrați cu o sticlă nouă de ojă transparentă, turnați aproximativ 1/6 din ojă pentru început, pentru a face loc pentru aplicarea ulterioară a umbrei. Dacă ai folosit de câteva ori oja transparentă și ți-a mai rămas ceva spațiu deasupra, nu este nevoie să faci acest pas.2. MĂRUNȚEȘTE FARDUL DE OCHI

După ce ați identificat nuanța de fard de ochi, vă recomandăm să folosiți un împingător de cuticule pentru a zdrobi ușor pudra. Fardurile de ochi presate se fărâmițează destul de ușor, așa că nu trebuie să aplicați o forță excesivă (aplicați doar o mică presiune). Zdrobiți fardurile de ochi până când se formează o pudră fină, îndepărtând smocurile mari.3. SE PRESARĂ PUDRĂ DE UMBRĂ MĂRUNȚITĂ PESTE OJA TRANSPARENTĂ

Odată ce fardul de ochi a fost măcinat într-o pulbere fină, puteți folosi același împingător de cuticule de la primul pas ca o mini-spatulă pentru a pune pulberea în ojă. Mi s-a părut destul de ușor să pun pudra în oja transparentă, cu o scurgere minimă, dar puteți face o mini pâlnie din hârtie lipicioasă dacă vă faceți griji că veți face mizerie. În orice caz, lucrați pe o planșetă de tăiat sau pe un prosop de hârtie, pentru că este inevitabilă o mică vărsare.

Cantitatea de fard de pleoape pe care o adăugați la ojă depinde în întregime de dumneavoastră. Cu cât adăugați mai multă pudră, cu atât formula va fi mai groasă. Am adăugat un pachet complet de farduri de ochi, ceea ce a dus la obținerea unui lac opac. Pentru a obține o culoare mai bogată, adăugați aproximativ jumătate din pachet.

SFATUL BYRDIE: Folosirea unei baze sau a unui strat de top cu un recipient transparent va ajuta la obținerea opacității perfecte a lacului. Adăugați pudra puțin câte puțin, agitați rapid flaconul pentru a vedea dacă ați obținut nuanța dorită.4. AGITAȚI FLACONUL


Pe măsură ce adăugați pulberea în lacul transparent, veți observa că aceasta se depune pe fundul borcanului. După ce ați adăugat cantitatea potrivită de pudră de fard, înșurubați bine capacul și agitați-l. Amestecul ar trebui să se amestece în doar câteva secunde. Și voila! Ai obținut oficial propria ta ojă. Dacă culoarea se dovedește a fi mai lichidă decât v-ați așteptat, mai adăugați doar câteva linguri de fard de ochi.

Indiferent de cantitatea de pigment pe care o adăugați la ojă, această formulă ar trebui să fie mai puțin lipicioasă decât oja obișnuită, ceea ce înseamnă că este puțin mai greu de controlat (se împrăștie mai repede decât oja obișnuită). Am sfârșit prin a obține această formulă pe pielea din jurul unghiei, dar am folosit doar o pensulă mică înmuiată în dizolvant de lac de unghii pentru a o îndepărta. În rest, arată și se simte ca oja de unghii cumpărată din magazin. Nu uitați să agitați flaconul înainte de fiecare utilizare.

.

Sursa: www.byrdie.com
Autor: Erin Selletti și Holly Rue


Global Fashion Shop vă oferă produse profesionale pentru îngrijirea unghiilor și modelare.


Alte articole:

- Baza pentru unghii. Toate subtilitatile
- Oja si gel lacul: care este deosebirea
- Factori interesanti despre unghii si manichiura
- Manichiura care ti se potriveste?
Data: 03.03.2022 13:44 Vizualizări: 70