Cum să alegeți o polă de unghii?

{ $article->title }}

Înainte de a începe manichiura sau construcția, este important să alegeți dosarul potrivit pentru unghii. Și nu neglijați acest instrument, în caz contrar veți obține manichiura neobișnuită, unghiile exfoliate, o placă de unghii rănită, o cuticule - și, ca urmare, o dispoziție răsfățată și un client nemulțumit.

Criteriul nr. 1: abraziune

Abrazivitate - rigiditatea fișierului unghiilor, care este un spray pe dosul unghiilor. Se măsoară în granulație (numărul de particule abrazive pe unitatea de suprafață). Merită să ne amintim o regulă simplă - cu cât numărul de granule este mai mic, cu atât este mai greu și mai dur.

Care sunt fișierele de unghii, în funcție de granulație?

- De la 80 la 150 granul (grosier / grosier) - cele mai rigide fișiere pentru depunerea lungimii și grosimii unghiilor artificiale (gel sau acril). Nu se aplica pe unghiile naturale!

- De la 180 până la 240 granule (mediu) - acestea sunt fișiere sau măcinări adecvate pentru scurtarea lungimii unei plăci de unghii naturale, pentru tratarea suprafeței unghiilor acrilice sau gel, pentru pregătirea unghiilor pentru aplicarea lacului gel, acrilic, gel.

- De la 240 la 600 grrit (moale / fin) - fișiere moi sau măcinare, care sunt ideale pentru modelarea și reglarea lungimii unghiilor naturale, măcinând moale suprafața înainte de lustruire.

- Din 1000 grrit și mai mult (ultra moale) - lustruitoare pentru „etanșare” și lustruire lucioasă / mată a unghiilor naturale. Reamintiți cauciucul sau ștergătorul la atingere.


Criteriul nr. 2: bază

Fișierele sunt fabricate din metal, sticlă, lemn și emery (moale). Mai mult, fiecare material are proprietăți caracteristice.

- Metal - prea grosier și poate provoca stratificarea unghiilor. Popularitatea acestor fișiere se datorează faptului că sunt destul de ieftine și durabile. Cu toate acestea, experții din industria unghiilor nu recomandă utilizarea lor pentru unghiile naturale.

- Sticlă. Pro: aspect foarte atractiv, durabilitate, ușor de curățat. Dezavantaje: datorită fragilității materialului cu astfel de file de unghii, ar trebui să fim extrem de atenți să nu expunem la temperaturi contrastante în niciun caz și să păstrăm într-un caz special. Nu este potrivit pentru unghiile groase.

- Lemn - aceste file de unghii sunt cele mai durabile dintre toate de pe piață, deoarece nu vor vibra în mâinile maestrului. Pe de altă parte, sunt cele mai puțin flexibile. Pentru a atenua ușor acest dezavantaj, producătorii îl fac de obicei semicircular. Extrem de capricios de îngrijit, pentru că nu te poți spăla, dar trebuie să păstrezi într-un caz special. Dar sunt ideale pentru petele și unghiile greu accesibile.

- Emery pe o bază moale - sunt cele mai populare, deoarece nu rănesc placa unghiilor și sunt potrivite pentru unghiile fragile și subțiri. Prețul acestor fișiere este destul de acceptabil, pentru că pentru bază folosesc șmirghel fin. Durata de viață - de la 4 la 6 luni. Acest tip de fișier este ideal pentru a depune unghiile extinse, pregătindu-se acoperirea cu lac-gel.


Criteriul nr. 3: forma

Fișierul oval este utilizat pentru alinierea plăcii de unghii, pentru a da unghiilor o formă frumoasă și pentru a scurta unghiile.

Un fișier de bumerang este folosit, de regulă, pentru depunerea unghiilor extinse în zona cuticulelor.

Un fișier dreptunghiular servește la netezirea suprafeței unghiei și la formarea.Reguli pentru pilirea unghiilor

1. Uscați bine mâinile. O placă de unghii umedă este mai vulnerabilă la influențele externe, pot apărea microcreuri, ceea ce va duce la delaminarea unghiilor. Prin urmare, fișiere cuie doar înainte de procedura de manichiura!

2. Puteți depune un cui doar într-o singură direcție. Fie la dreapta, fie la stânga. Și nu la fel de mulți sunt obișnuiți: mișcări de tăiere a unei părți în alte părți, ca și în fața ta un copac. O astfel de depunere distruge placa unghiilor. Țesutul unghiilor începe să se sfărâme și să dea microcreuri, ceea ce duce ulterior la delaminare și rupere.

3. Începerea tăierii de-a lungul liniilor laterale ale unghiei. Acest lucru îi va permite să se alinieze vizual. Apoi mergeți la marginea liberă. Dar mișcați-vă într-o direcție.

4. Dacă doriți să utilizați fișiere cu tampon sau șlefuire, țineți-le astfel încât să acopere cât mai mult întreaga zonă a unghiei. Trebuie să țineți un unghi de cel puțin 45 de grade față de deget, pentru a nu răni pielea. Și nu puneți presiune pe dosarul de măcinare, din acest lucru placa de unghii poate deveni foarte subțire.


Principalele greșeli pe care începătorii le fac atunci când aleg un fișier:

1. Nu vă interesează exact abrazivitatea fișierului, alegeți prin atingere.

Drept urmare, se poate dovedi că o unghie naturală va fi procesată cu un fișier de 100 de granule. Consecințele sunt lezarea plăcii unghiilor, tăierea straturilor superioare și senzații dureroase încă 2-3 zile după o astfel de muncă.

2. Ei lucrează cu un singur fișier abraziv pentru diferite tipuri de lucrări.

Ar trebui să se înțeleagă că tehnologiile sunt diferite, dacă una măcinată este suficient de moale, atunci cealaltă are nevoie de o depunere mai dură. Deci, de exemplu, un fișier cu granulație moale este selectat pentru lustruirea gelului și este necesar un fișier de pulverizare mediu pentru gel sau acril. Abrasiunea incorectă va afecta nu numai starea plăcii de unghii, ci și calitatea muncii tale. Materialul nu se va ține bine de unghiile subțiri și tăiate. Vor apărea „buzunare” și „detașamente” - semne sigure de aderență insuficientă.Data: 22.07.2019 18:14 Vizualizări: 693