Alergie in industria unghiilor . Cum sa lupti?

{ $article->title }}
In domeniul industriei unghiilor, exista atit avantaje, cit si dezavantaje. In ultimul timp, in industria unghiilor, se intilneste un fenomen neplacut, ca alergia la gel lac si la alte preparate chimice. Gel lacul pentru multe domnisoare a devenit solutia ideala in cautarea unei acoperiri frumoase si durabile si, este populat avind un pret rezonabil. Dar nu toti sunt gata  sa renunte la ojile clasice. Motivul fiind, atit alergia la gel lac, cit si pe alte preparate. Alergia se poate manifesta atit mester, cit si la client si  nimeni nu este asigurat. Pentru a putea cit de cit evita acest fenomen, e nevoie de atras atentia la citiva factori importanti. In articolul nostru veti putea gasi mai multa infomatie cu privire la aeasta.
Pentru inceput, sa analizam daca gel lacul cu adevarat este de vina in toate necazurile sau poate totusi problema este in altceva? Totusi sa clarificam cum explica mesterii cauzele alergiei in manichiura, si ce intradevar provoaca reactiile negative si ce este inofensiv.



Lipsa ventilatiei bune

Este cunoscut faptul, ca mesterul timp de 4-5 ore pe zi, sau chiar mai mult, respira vaporii a gel lacului. Si rezultatul acesteia sunt problemele cu sistemul respirator de origine alergica. Daca incaperea este putin ventilata sau deloc, iar ferestrele sunt rareori deschise pentru ventilatie, atunci probabilitatea de a dezvolta alergie, devine si mai mare.
Nota: Este nevoie mai des de a ventila incaperea si aerisirea acesteia. Aceasta va ajuta la prevenirea rezultatelor negative.



Incaperea nu este organizata corespunzator

Ramasitele de la gel lac, rumegusul unghiilor, praful - toti acesti alergeni se depun in birou si cu ele respira atit mesterul cit si clientul. Mesterul se afla la locul de munca un timp mai indelungat. De aceea, este de dorit sa nu fie perdele, volane si alte materiale textile in incapere. Sa fie doar suprafete netede care pot fi curatite usor si rapid.
Nota: Este de dorit ca biroul sa fie dotat cu  o cantitate minima de textile si trebuie sa fie pastrat in curatenie.



Utilizarea incorecta a manusilor

Alergia deseori apare de la manusile din latex. Dar exista alternative: vinil si nitril.
Cele mai frecvente greseli a mesterelor in utilizarea manusilor:
- marimea incorecta.
- toata ziua lucrul cu aceeasi pareche de manusi (manusile trebuie schimbate la fiecare 3-4 ore si / sau dupa fiecare client).
- curatarea locului de munca, sterilizarea instrumentelor si efectuarea altor manipulari fara manusi.
- lucrul cu manusile rupte.
Nota: Folositi intotdeauna manusi din vinil sau nitril, FARA talc!



Utilizarea antisepticilor de calitate proasta

Pe piata exista doua tipuri de antiseptice:
- medicinale (produse de corporatii farmaceutice) - sunt fabricate la standarde stricte si, prin urmare, decontamineaza maxim pielea si practic niciodata nu provoaca reactii adverse.
- antiseptice de la companii cosmetice sau producatori de gel lacuri - nu protejeaza foarte bine pielea, insa aceasta este individual pentru fiecare persoana.
Nota: Este de dorit utilizerea antisepticelor medicale. Insa este posibil ca antisepticele de calitate sa fie de la marci cunoscute acre deasemenea pot fi folosite. De exemplu, in magazinul nostru onlain!



Indepartarea gel lacului cu lichide pe baza de acetona

Acetona este un lichid agresiv. Solutia detereoreaza unghiile clientilor si provoaca alergie la mesteri. Mai ales daca in lucru nu sunt folosite manusi.
Nota: Evitati solutiile care contin acetona.



Intoleranta individuala la oricare din solutii

Fiecare are organisme diferite, de aceea alergia poate aparea de la orice solutie. In compozitia lacului gel, bazelor, topurilor si a altor solutii in manichiura, intra un sir de componente care pot provoca o reactie negativa.
Nota: Daca ati observat, ca sunteti alergic la oricare solutie, nu o mai utilizati sau inlocuiti-o cu alta. De la producator exista o gama larga de solutii utilizate in industria unghiilor. 



Cum sa eviti reactia alergica si sa protejeazi clientul?

Desigur, reactia alergica, este un fenomen individual. Totul depinde de organismul fiecaruia. Insa alergia poate fi redusa, dar trebuie respectate careva reguli de baza.
2. Inainte de a utilizare a gel lacului, ese necesar, nu doar verificarea compozitiei acestuia, dar si durata de valabilitate a produsului.
3. Inainte de a incepe lucrul, este necesar prelucrarea miinilor cu antiseptic.
4. Daca in procesul de manichiura, apare o rana, numaidecit trebuie sa fie prelucrata cu peroxid de hidrogen. Daca in mod repetat se formeaza rani, de exemplu, datorita amplasarii apropiate a vaselor, mai bine de renuntat la manichiura hardware sau aplicarea acoperirei peste o zi dupa o manichiura igienica.
5. Zona cuticulei si a pielii in jurul unghiilor nu trebuie atinsa cu gel lac! Daca totusi acest lucru s-a intimplat, produsul trebuie eliminat cu un degresant special (de preferinta scump si de inalta calitate) sau cu alcool.
6. Dupa procedura de manichiura, numaidecit se aplica ulei pe cuticule si crema pentru miini! Aceasta ajuta la indepartarea ramasitelor a gelului lac.
7. Procedura manichiurii hardware trebuie sa fie efectuata de catre un profesionist care are document in lucrul cu astfel de produse. Puteți citi mai multe despre manichiura hardware în articolul nostru



Cum mesterul trebuie sa se protejeze?

1. Pentru protejarea pielii miinilor este nevoie folosirea manusilor.
2. Pentru a proteja caile respiratorii - trebuie sa fie instalata o hota in birou si separat o hota de masa. Aveti nevoie de o hota de calitate? Vezi aici
3. Toate solutiile folosite la locul de munca: gel lacuri, materiale pentru alungirea unghiilor, lichide, trebuie sa fie pastrate intr-o cutie speciala sau pe raft. 
4. Folositi masca si ochelarii de protectie atunci cind lucrati si mai bine setul complet de imbracaminte profesionala: sapca pentru par, sor, masca, ochelari de protectie si costume specializate (uniforme). Masca de unica folosinta trebuie schimbata sau curatata dupa fiecare client, iar ochelarii vor proteja nu numai caile respiratorii, ci si ochii de praf. Forma reutilizabila trebuie spalata separat de alte lucruri (cu cit mai des, cu atit mai bine) si cu dezinfectant in conformitate cu instructiunile de folosire. Este important ca imbracamintea de lucru sa acopere zona pieptului si a axilei. In locul formei reutilizabile, se pot utiliza costume de unica folosinta sau mineci care se schimba dupa fiecare client.
5. Folositi numai materiale de calitate.
6. Aerisirea incaperei si curatarea umeda a tuturor suprafetelor de lucru si a intrumentelor. Curatarea trebuie efectuata de 2 ori pe zi: dimineata si seara, dupa fiecare client.

Speram, ca articolul nostru Va va ajuta in viitor. Fiti mereu sanatosi si frumosi!

Data: 26.10.2020 13:26 Vizualizări: 709