Tipuri de pedichiura

{ $article->title }}
«Frumusetea va salva lumea», dar Dvs. cum credeti? In lumea moderna se spune, ca oamenii se intilnesc dupa «haina» si se petrec dupa «minte», de aceea, mereu trebuie sa aveti un aspect placut indiferent de situatie. Este firesc, ca fiecare persoana ii place sa aiba grija de sine, dar fiti de acord, ca la femei totul este diferit. Domnisoarele sunt gata cu multe sa sacrifice, doar pentru a fi renumite cu un aspect extraordinar. Desigur, imbracamintea de brend, diverse bijuterii si o coafura frumoasa este super, dar daca corpul  nu este ingrijit, atunci toate acestea nu vor fi un ajutor. Exista diverse tratamente corporale, unul dintre care este pedichiura. Majoritatea domnisoarelor fac pedichiura doar vara, uitind ca piciorusele au nevoie de ingrijire si iarna. Exista mai multe tipuri de pedichiura si in acest articol vom vorbi despre ele.CE ESTE PEDICHIURA?

Pedichiura sau manichiura pentru picioare — este denumirea generala a tratamentului pentru degete si unghii. 
Procedura include urmatoarele:
- indepartarea pielii intarite.
- tratamentul cuticulelor.
- modelarea unghiilor.TIPURILE DE PEDICHIURA

1.Pedichiura clasica
2.Pedichiura europeana
3.Pedichiura hardware
4.Pedichiura medicala
5.Pedichiura SPAPEDICHIURA CLASICA

Pedichiura clasica. Intr-o astfel de pedichiura se folosesc instrumente taietoare.Tehnica pedichiurei clasice implica prelucrarea unghiilor si pielea cu clesti special, dupa care acestea sunt inmuiate in apa. Cu ajutorul acestei pedichiure, pot fi prelucrate si cele mai aspre si uscate cuticule si bavuri. In ciuda universatilitatii procedurii, aceasta are si dezavantaje: manipularea neglijenta a instrumentului poate duce la taieturi si chiar boli infectioase transmise prin singe (cum ar fi SIDA si hepatita), in cazul daca mesterul nu este destul de atent si nu dezinfecteaza instrumentele. De aceea, este extrem de important alegerea unui mester de incredere, al carui loc de munca va fi intotdeauna curat si ordonat, iar instrumentele sterilizate.
Procedura pas cu pas a pedichiurei clasice:
- Pilarea unghiilor.
- Inmuierea picioarelr in baie speciala.
- Prelucrarea pielii picioarelor cu piatra ponce.
- Indepartarea cuticulelor si a pielii din jurul unghiilor cu clesti sau foarfece.
- Aplicarea lacului decorativ.
- Aplicarea pe piele ulei sau crema hranitoare.PEDICHIURA EUROPEANA

Diferenta dintre pedichiura europena si cea clasica este lipsa inmuierii pielii in apa si utilizarea instrumentelor de taiere - foarfece, clesti si alte dispozitive pentru indepartarea cuticulelor. Pielea este inmuiata cu produse speciale pentru indepartarea cuticulelor si a bavurilor, dupa care este indepartata cu un betisor. Dupa prelucrarea pielii, se aplica oja. Datorita acestui fapt, riscul de deteriorare a pielii si de infectie este redus la zero, tratamentul picioarelor este complet sigur. Cu procedura regulata, cuticula incepe sa creasca mai lent.
Procedura pas cu pas a pedichiurei europene:
Pentru a pregati picioarele, este nevoie de:
- Indepartarea lacului vechi.
- Aplicarea solutiei speciale pe cuticula. Impingerea resturilor cuticulei cu betisorul portocaliu, astfel incit sa capete aspectul ingrijit.
- Slefuirea pielii aspre din jurul unghiilor cu pila de unghii.
- Prelucrarea unghiilor si conferirea formei dorite.
- Dupa 15-20 de minute, se freaca bine cu piatra ponce pentru a indeparta resturile de piele aspra si moarta.
- Aplicarea cremei hranitoare pe picioare, masarea astfel incit produsul sa fie absorbit complet.
- Vopsirea unghiilor cu oja transparenta de protectie sau colorata.PEDICHIURA HARDWARE

Tipul de pedichiura hardware nu implica utilizarea baii de inmuiere, pilelor sau removerului. Toata procedura se efectuiaza cu ajutorul unui aparat special. Cu ajutorul acestui aparat, se poate pe un timp inelungat de uitat de calusuri si unghii incarnate. Cu diverse freze mesterul elimina zonele keratinizate, confera unghiilor forma dorita si indeparteaza gel lacul. Avantajele acestui tip de pedichiura este, se efectueaza fara utilizarea apei, ceea ce inseamna ca este minim riscul de a avea  o infectie. Deasemenea in utilizarea aparatului este exclusa posibilitatea taierilor si zgirieturilor. In pedichiura hardware, se indeparteaza doar stratul cornos, in timp ce in pedichiura clasica, celulele moarte sunt taiate impreuna cu tesuturile vii. Dezavantajul acestei tehnici este dificultatea auto-repetarii la domiciliu.
Nota: Pe site-ul nostru este articolul, «Pedichiura hardware - convenabil si usor!», de asemenea, poate fi util.
Este demn de remarcat faptul ca pedichiura clasica, europena si hardware sunt tipuri estetice. Si acestea au o serie de contraindicatii. Si anume:
- ciuperca (contraindicatie la acoperire).
- vinatai, atunci cind sub unghie se formeaza vinataie sau dantura, fisura pe unghie (contraindicatie la acoperire).
- fisuri adinci.
- unghia incarnata.
- onicoliza (boala in care placa unghiei se exfoliaza din tesutul degetului).
Avind astfel de probleme, exista o alternativa - pedichiura medicala. Este conceputa pentru picioarele problematice si se realizeaza de podologi.DESPRE PEDICHIURA MEDICALA

Schema actiunilor este aceeasi ca si la efectuarea pedichiurei europene. In primul rind, mesterul inmoaie picioarele cu o solutie speciala si apoi incepe prelucrarea cu aparatul. In functie de gravitatea bolii, procedura poate dura de la 20 de minute la doua ore. In consecinta, daca decideti sa faceti o pedichiura medicala pentru profilaxie, prelucrarea cu apartul  va fi de scurta durata. In ultima etapa, medicamentele regenerante si antifungice sunt aplicate pe picioare, iar pe unghii se aplica oja antifungica, daca acestea nu au fost deteriorate sau indepartate.PEDICHIURA SPA

SPA – sunt procedurile cu apa, efectuate in complex, pentru vindecarea corpului. Pedichiura SPA – este o ingrijire pentru picioare, degetele de la picioare, unghii, in care se folosesc baile, ierburile si uleiurile. In pedichiura SPA se folosesc produse cosmetice care contin o cantitate crescuta de ingrediente naturale. In primul rind, mesterul fara durere indeparteaza celulele moarte. Dupa care clientul face o baie  relaxanta pentru picioare folosind uleiuri esentiale.  Dupa care, clientului i se face masarea picioarelor.

Materiale si accesorii folosite in pedichiura SPA:

1. Baie. Poate fi cu un regim de temperatura incorporat sau cu un termometru, o baie obisnuita sau o baie cu hidromasaj. O astfel de baie este mai buna, deoarece elimina umflaturile, imbunatateste circulatia singelui. Masajul, aroma si incalzirea in infrarosu pot fi activate.
2. Ulei. Uleiul de arbore de ceai este cel mai potrivit avind proprietati antiseptice. Sunt potrivite si uleiurile de nucsoara, ghimbir sau cuisoare.
3. Prosop pentru picioare.
4. Scrabe, masti.
5. Crema cu continut gras.


Etapele de baza a pedichiurii SPA:

Tehnologia procedurii este urmatoarea:
- Oparirea picioarelor. Dupa ce baia este umpluta cu apa, se adauga antiseptic sau ulei, picioarele trebuie sa fie oparite aproximativ timp de 7-10 minute. Regimul de temperatura trebuie mentinut la 38-40 de grade.
- Curatare. Mesterul foloseste un exfoliant pe baza moale, care va indeparta particulele keratinizate de pe piele, fara razatoare si piatra ponce.
- Hidratarea. Pentru hidratarea pielii, pe picioare se aplica masca pe timp de 10-12 minute. Masca trebuie sa fie hranitoare si sa contina doar ingrediente naturale. Cel mai adesea, in astfel de proceduri, se utilizeaza produse care contin argila minerala, extracte de aloe.
- Actiuni de masaj. Fluxul de singe la  picioare se imbunatateste. In cele din urma, se aplica crema hranitoare pentru hidratarea pielii.
Procedura pas cu pas a pedichiurei SPA :
- Pregatiti apa icalda in la 38-40 ° C.
- Pe 8-10 minute puneti picioarele in apa.
- Uscati  pielea cu un prosop.
- Frecati piciorul, acordind atentie tocurilor, spalati picioarele cu apa calda.
- Cititi instructiunile pentru aplicarea mastii.
- Aplicati masca pe picioare, urmind instructiunile. Masca poate fi aplicata pe picioarele uscate sau putin umede.
- Dupa 8-10 minute, spalati masca, masati picioarele timp de 12-15 minute.
- Aplicati o crema hranitoare.


Contraindicatii

Desigur, pedichiua SPA este o procedura placuta, insa are si contraindicatii. Si anume:
- Ciuperca pe unghii.
- Sarcina in oricare perioada.
- Varice si tromboflebita.
- Eruptie de natura alergica.
- Diabet.
Magazinul online de materiale pentru extensia unghiilor «Global Fashion» va ofera materiale profesionale pentru pedichiura si manichiura.

Niciodata nu uitati sa ingrijiti de piciorusele Dvs!


Cititi si alte articole:
Data: 09.12.2020 13:32 Vizualizări: 594