CHIUVETA CU ULTRASUNETE IN INDUSTRIA NEIL

{ $article->title }}
Manichiura este un proces placut, insa in acelasi timp si cu multe responsabilitati. In procesul de manichiura, mestrul foloseste diverse instrumente care, dupa utilizare, trebuie dezinfectate si sterilizate. De acest lucru depinde sanatatea atit mesterului cit si a clientului. Prin urmare, toata responsabilitatea ii revine mesterului de manichiura. Una dintre cele mai populare modalitati de curatare a instrumentelor este utilizarea chiuvetei cu ultrasunete predispusa pentru instrumente de manichiura. Acest articol este despre chiuveta cu ultrasunete, de aceea cititi mai departe si luati ca nota tot ce aveti nevoie.CE REPREZINTA CHIUVETA CU ULTRASUNETE?

Chiuveta cu ultrasunete este un dispozitiv special care este utilizeaza activ in industria unghiilor pentru curatarea instrumentelor. Designul sau asigura prelucrarea obiectelor cu ultrasunete la frecvente inalte si joase in combinatie cu procesul de cavitatie. Acest lucru face posibila curatarea suprafetei cit mai repida si mai sigura, spre deosebire de alte dispozitive similare. Utilizarea curatarii cu ultrasunete este posibila atit in ​​etapa de sterilizare a instrumentelor, cit si ca parte a curatarii preliminare si a pregatirii pentru prelucrare ulterioara. (pe site-ul nostru este articolul «Sterilizator pentru seturi de manichiura - grijirea si sanatatea clientului», care deasemenea va fi, utila).CE ESTE BINE DE STIUT DESPRE CHIUVETA CU ULTRASUNETE?

- Chiuveta cu ultrasunete pentru instrumentele de manichiura nu necesita o ingrijire speciala. Pentru indepartarea umezelei ramasa, stergeti vasul cu o cirpa uscata si  depozitati chiuveta intr-un loc curat si uscat.
- Indepartarea microbilor. Solutile ca alaminolul, distrug bacteriile si virusii. In unele chiuvete cu ultrasunete, exista o functie de incalzire, fiind o componenta suplimentara pentru sporirea curatarei.
- Consumabilele necesita o solutie de dezinfectie sau apa plata. Procedura de dezinfectie va deveni mai accesibila.
- Curatarea mecanica a instrumentelor complexe. Uneori este extrem de dificil sa curatati instrumentul din cauza marginilor curbate si a locurilor greu accesibile. Bulele cu ultrasunete ajung in cele mai indepartate locuri, izbucnesc sub presiune si curata.AVANTAJELE CHIUVETEI CU ULTRASUNETE

Chiuveta cu ultrasunete are un sir de avantaje care simplifica munca mesterului de manichiura. Si anume:
- instrumentele fabricate din diferite materiale pot fi incluse in chiuveta si vor fi prelucrate de inalta calitate.
- curatarea instrumentelor se face intr-un timp scurt.
- chiuveta cu ultrasunete nu toceste instrumentele. Dupa utilizare, nu apare nicio coroziune si instrumentul ramine netulburat.
-mesterul nu trebuie sa spele instrumentele manual.
- instrumentul devine curat in scurt timp.RECOMANDARI IN UTILIZAREA CHIUVETEI CU ULTRASUNETE

Ati procurat chiuveta cu ultrasunete si doriti ca aceasta sa va serveascA un timp indelungat. Respectind citeva reguli, chiuveta cu ultrasunete va va incinta mult timp.
1. Nu porniti chiuveta cu ultrasunete atunci cind nu este umpluta cu lichid sau cind nivelul solutiei este insuficient pentru o functionare normala. Acest lucru poate deteriora grav dispozitivul.
2. In chiuveta instrumentele le aranjati numai in recipient special din plasa care este inclus in set. Nu le asezati niciodata la fund! Acest lucru poate provoca deteriorarea dispozitivului, deoarece caile cu ultrasunete vor fi intrerupte. In plus, eficienta curatirii se reduce semnificativ  - necesita in mod necesar un spatiu intre peretii chiuvetei si suprafata care trebuie prelucrata.
3. Incarcati instrumentul intr-un singur strat, maxim doua straturi, aranjind astfel incit sa nu existe contactul partilor de taiere cu alte obiecte.
4. Nu asezati accesoriile in vrac, dar asa ca instrumentele mari sa nu creeze o umbra sonora, ascunzindu-le pe cele mai mici, de aceasta depinde eficacitatea dezinfectarii si curatarii lor.
5. Temperatura solutiei in timpul dezinfectarii si curatarii trebuie sa fie de cel putin +18 ° C (temperatura camerei) si nu mai mare de + 40 ° C.
6. Alegeti cu atentie solutia pentru dezinfectare si spalare in baia cu ultrasunete. Sub actiunea ultrasunetelor, orice potentiale proprietati daunatoare a solutiei chimice se amplifica si distrug instrumentul.
7. Durata de actiune a ultrasunetelor pentru curatarea murdariei nu trebuie sa depaseasca 3-5 minute la o frecventa de 35 kHz (kilohertz).
8. Pentru imbunatatirea curatirii, se recomanda utilizarea unui raft din plastic. Obiectele din acesta sunt plasate compact in zona cu efect de ultrasunet maxim, ceea ce contribuie la o curatare eficienta. Un astfel de recipient asigura drenarea convenabila a solutiei, clatirea, conservarea amestecului pentru operatiuni ulterioare de decontaminare.
9. La timp schimbati detergentul si dezinfectantul, in momentul cind scade nivelul, adaugati-l din nou.
10. Cind chiuveta nu se utilizeaza, trebuie nu doar sa fie oprita, dar sa fie si deconectata de la retea. Prin urmare, dupa terminarea lucrarilor la echipament, asigurati-va ca deconectati priza de alimentare.
11. Dupa finalizarea curatarii cu ultrasunete, asigurati-va ca clatiti instrumentele cu apa pentru a elimina solutia contaminata din cavitati si de la suprafata. Daca acest lucru nu este facut, se va evapora in timpul procesului de uscare si murdaria va reveni la instrumente.
12. Dupa clatire este nevoie de o uscare eficienta care finalizeaza procesul de dezinfecie si curatarea cu ultrasunete.
13. Instalati chiuveta cu ultrasunete intr-un astfel de loc incit sa nu interfereze cu nimic, sa nu se agate de nimic si sa se conecteze la priza fara a trage cablul de alimentare.
14. Asezati chiuveta intr-o camera care bine se inchide si niciodata intr-o camera comuna. ETAPE PRELUCRARII CHIUVETEI CU ULTRASUNETE

Pentru a curata instrumentele din chiuveta cu ultrasunete, trebuie parcursi mai multi pasi. Iar restul lucrului vor face ultrasunetele.
- Clatiti instrumentele sub apa curgatoare si indepartati murdaria cu o perie.
- Pregatiti volumul necesar de solutie pentru chiuveta, urmind recomandarile pentru concentratia de detergenti si dezinfectanti.
- Asezati instrumentele pe raftul recipientului.
- Turnati solutia pregatita.
- Pe panou tastati modulul dorit.
- Apasati butonul de pornire.
- Dupa oprirea procesului, scoateti instrumentele si clatiti-le sub apa curgatoare.
- Uscati intrumentele.DE CE TREBUIE SA TINEM CONT IN ALEGEREA CHIUVETEI CU ULTRASUNETE

1. Gama de unde de curatare a instrumentului trebuie sa fie de cel putin 35 kHz.
2. Prezenta cronometrului. Acesta ofera posibilitatea de a seta timpul dorit, in functie de tipul de solutie si natura contaminarii, cu oprirea automata a dispozitivului la sfirsitul procesului. In plus, prezenta cronometrului permite, dupa incredintarea completa a procesarii automatizarii, sa nu fie distras de la intretinere si control.
3. Interiorul chiuvetei trebuie sa fie din otel inoxidabil, deoarece acest material este de calitate superioara si va servi mult timp.
4. Atunci cind alegeti chiuveta pentru salon de unghii, capacitatea masinii trebuie sa fie de la o jumatate de litru la 2,5 litri.
5. Multe utilaje pot avea picioare cauciucate care ofera stabilitatea aparatului.
6. Cititi parerile persoanelor care au facut deja o alegere in favoarea acestui sau altui model.
7. Cumparati numai de la marci de incredere. De exemplu, in magazinul online Global Fashion.

DE CE TREBUIE SA CUMPARATI DE LA NOI?: toate produsele prezentate sunt de inalta calitate, site-ul prezinta o gama larga de chiuvete la un cost favorabil. 

Intotdeauna dezinfectati  instrumentele de manichiura. De aceasta depinde sanatatea Dvs.!


Cititi si alte articole:
Data: 16.12.2020 16:12 Vizualizări: 495