De ce se rup unghiile: cauzele si solutiile problemei

{ $article->title }}
Fiecare domnisoara are dorinta de a avea unghii ingrijite si puternice. Dar, din pacate, este si asa un fenomen neplacut, ca fiind ruperea unghiilor. Nimeni nu este asigurat de aceasta, chiar si cele mai puternice unghii se pot rupe din diverse motive. Cu toate acestea, intristarea este de prisos, deoarece problema poate fi usor rezolvata. In acest articol, o sa prezentam motivele care duc la ruperea unghiilor si solutiile de rezolvare a acestora.DE CE SE RUP UNGHIILE?

Este clar faptul, ca unghiile naturale si artificiale se rup din diferite motive. Si anume:
Cauzele ruperii unghiilor naturale

In cele mai multe cazuri, unghiile se rup din urmatoarele motive:

1. Lipsa vitaminelor, micro si macroelementelor. Primul lucru care trebuie luat in seama, este revezuirea dietei.
Produsele bogate in vitamine si oligoelemente pentru sanatatea unghiilor:
- dovlecei, castraveti.
- nuci si seminte de susan.
- fructe de mare.
- sucuri din legume.
- alge marine.
- lapte si alte produse lactate.
- seminte de dovleac.
- peste gras.
Daca dieta Dvs. contine aceste produse, atunci veti reusi sa pastrati unghiile sanatoase si ingrijite.

2. Ingrijirea incorecta. Lipsa produselor care inmoaie si hranesc pielea miinilor, corectia incorecta a unghiilor, materialele si instrumentele necorespunzatoare - toate acestea duc la distrugerea structurii unghiilor.

3. Produse cosmetice de calitate proasta. Majoritatea produselor cosmetice pe care le folosim pentru ingrijirea zilnica a miinilor si a unghiilor, contin acetona si formaldehida. Datorita contactului cu aceste substante, placile naturale de unghii slabesc, isi pierd duritatea naturala si devin fragile. Detergentii si apa necalitativa deasemenea actioneaza negativ asupra unghiilor.

TINETI MINTE! Orice munca legata de solutii si detergenti de curatare, trebuie sa fie efectuata cu manusi medicale din cauciuc sau latex. Daca spalati vesela manual, folositi manusile si alegeti detergentul cu ingrediente hidratante.
De asemenea, abuzul de manichiura decorativa poate duce la ruperea si delaminarea unghiei. Vopsirea frecventa cu oja, mai ales daca aceasta este de calitate proasta, expunerea la acetona sau alte lichide speciale duce la delaminarea unghiilor. Toate aceste substante patrund in porii placii unghiei si o distrug din interior.

SFAT! Unghiile trebuie ingrijite in mod regulat. Exista diverse proceduri wellness, dintre care majoritatea pot fi facute individual. De exemplu: baile cu uleiuri, masti, oje speciale pentru intarirea placilor si diverse metode populare. (in articolul «Cum sa intaresti unghiile? Simple si eficiente sfaturi», gasiti diverse bai pentru intarirea unghiilor).


Acum despre cauzele ruperii unghiilor artificiale

1. Aplicarea incorecta a formei. Forma era sus sau jos.
2. Pregatirea incorecta a unghiei naturale inainte de modelare.
3. Este insuficient material din zona cuticulei sau este prea gros.
4. Zona de stres este modelata incorect, ca urmare - o sarcina excesiva pe partea artificiala.
5. Utilizarea materialelor de la producatori diferiti, care uneori sunt incompatibile.
6. Exfolierea unghiei naturale din cauza problemelor interne ale organismului.
7. Material in exces pe marginea libera - unghia incepe sa se ingreuleze, dupa care se rupe.
8. Unghia este prea subtire.
9. Forma sta in gol si din aceast motiv, materialul cade sub unghie.S-A RUPT UNGHIA NATURALA: CE SA FACI?

Daca este deterioarata marginea libera:
1. De eliminat oja si de sters placa cu antiseptic.
2. Cu pila buff de lustruit umflaturile de pe suprafata unghiei.
3. De aplicat plasture. Bucata de tesatura trebuie sa fie cu 2-3 mm mai mare decit pauza (la fiecare margine).
4. De uns acoperirea cu adeziv, dupa care de acoperit cu o pinza. Pentru a distribui plasturele in mod uniform, se poate utiliza virful ascutit al unei scobitori.
5. Dupa ce cleiul s-a uscat, prelucrati unghia cu pila - buff.
6. Aplicati inca 1-2 straturi de pinza, in functie de gradul de deteriorare.
7. Etapa finala - acoperirea placii cu oja.


Daca este deteriorata pe centrul placii unghiei
1. Taiati o bucata de matasa sau, in cazuri extreme, un pachetel de ceai, astfel incit sa acopere complet crapatura si sa se extinda usor dincolo de ea.
2. Cu buff slefuiti atent zona de rupere. 
3. Aplicati un strat subtire de clei medical sau special pentru matase si deasupra puneti o pinza de matase.
4. Aplicati inca putin clei.
5. Indreptati matasa cu betisorul portocaliu si lasati ca cleiul sa se usuce.
6. Lustruiti placa de unghii cu buff, pentru a netezi cleiul proeminent si aplicati oja cu straluci sau gel lac conform regulilor necesare.


«Pina la carne»

Daca unghia s-a rupt pina la singe si patul de unghii este deteriorat, acesta este motivul pentru a consulta medicul. Astfel de probleme intra in competenta chirurgilor, sau de apelat la terapeut pentru ca acesta sa faca inscrierea la medicul de profil.S-A RUPT UNGHIA ARTIFICIALA: CE SA FACI?

Cel mai simplu raspuns la aceasta intrebare este, vizitarea mesterului. Insa nu intodeauna e posibil de vizitat mesterul. Iata citeva sfaturi care cu siguranta o sa fie de folos.

1. Scoaterea virfului. Luati pila de unghii cu granulatie grosiera si pilati unghia  cu atentie pina la forma dorita. Daca va deranjeaza, ca unghiile sunt de lungimi diferite, atunci pilati si celelalte unghii.
2. S-a rupt unghia pina la marginea unghiei naturale. Daca nu este singe si nu sunt leziuni evidente ale placii unghiei, este necesar dezinfectarea pielii din jurul unghiei si acoperirea cu un plasture.
3. Ruperea unghiei artificiale impreuna cu cea naturala pina la singe. In primul rind, este important pastrarea calmului! Pentru inceput, ca sa nu fie infectie, este necesar prelucrarea ranii cu antiseptic (alcool, peroxid, iod). Dupa astfel de manipulari, aplicati deasupra unguent antiinflamator sau antibacterian (de exemplu, Levomekol) si acoperiti cu plasture. Din pacate, in acest caz, doar mesterul poate ajuta; unghia rupta deja nu se mai poate lipi inapoi.

TINETI MINTE! Daca unghia este rupta pina la singe, nu se recomanda corectia in aceeasi zi, deoarece rana trebuie mai intii sa fie vindecata, pentru ca procesul de corectie sa nu fie atit de dureros si nici o particula mica sa nu intre in rana si provoace inflamatie.

______________________________________________________________________________________________________________________________
Alte articole pe tema data:
- Cum sa intaresti unghiile? Simple si eficiente sfaturi (in articol sunt prezentate diverse bai pentru ingrijirea unghiilor).
______________________________________________________________________________________________________________________________CUM SA PREVII RUPEREA UNGHIILOR NATURALE?

Sfaturi generale pentru prevenirea ruperii unghiilor:
- Consumati mai multe legume proaspete, fructe si beti cel putin 1,5 litri de apa pe zi.
- Respectati regimul de lucru si odihna. Oboseala cronica si suprasolicitarea frecventa, au efect dunator asupra starii unghiilor si sanatatii corpului.
- Mai putine griji! De asemenea, stresul constant nu este ajutorul pentru sanatate.
- Folositi servetele umede pentru curatarea miinilor. Contactul frecvent a unghiilor (de peste 6 ori pe zi) cu apa duce la distrugerea structurii unghiilor.
- Folositi manusi cind spalati si curatati vasele. Expunerea la apa si substante chimice subtiaza placa de unghii, facindu-le fragile si predispuse la fragilitate.
- Indepartati corect invelisul decorativ. Nu decojiti gel lacul individual - folositi produse sau aparate speciale. Cind materialul este dezlipit, stratul protector superior este separat cu acesta, iar unghiile devin subtiri si predispuse la fragilitate.CUM SA PREVII RUPEREA UNGHIILOR ARTIFICIALE?

- Materiale de calitate. Pentru alungirea unghiilor folositi numai materiale de inalta calitate de la producatori de incredere. Materiale de calitate pute-ti procura in magazinul online Global Fashion!
- Reduceti stresul mecanic – aceasta include, bataile cu virfurile unghiilor pe masa.
- Folositi manusile – sub influenta chimiei, materialul isi pierde rezistenta.
- Faceti la timp corectia unghiilor. (totul despre corectie, cititi in articolul nostru).
- Indepartarea materialului vechi. Indepartati complet materialul vechi inainte de a aplica cel nou.

Magazinul online Global Fashion va prezinta doar produse profesionale pentru unghiile artificilae . In magazin --->

Ruperea unghiilor este cu siguranta un fenomen neplacut, dar, cum ati observat, exista solutie la problema. Urmati sfaturile noastre si unghiile Dvs. vor fi frumoase si sanatoase!


Alte articole:
Data: 22.01.2021 12:29 Vizualizări: 1029