Cum se trateaza cuticulele deteriorate

{ $article->title }}
În spectrul problemelor de frumusețe, se poate spune cu siguranță că cuticulele crăpat și uscat este ceva ce nimeni nu vrea să suporte. A nu se confunda cu unghiile propriu-zise, cuticulele sunt zona de piele din jurul unghiilor care servește drept barieră de protecție împotriva bacteriilor. Din nefericire, această zonă este predispusă la uscăciune și poate face chiar și cea mai superbă manichiură să pară indisciplinată. Fie ca urmare a spălării constante a mâinilor, fie ca urmare a temperaturilor scăzute care aduc aerul rece, uscat și lipsit de umiditate, cuticulele tale au nevoie în mod constant de puțină îngrijire.

Cu ajutorul artistului consultant pentru unghii Brittney Boyce de la Orly și al dermatologului certificat Jeannette Graf, am adunat mai jos șase remedii pentru cuticulele deteriorate.CUNOSTINȚA CU EXPERTUL

Britney Boyse este artistul de unghii consultant al Orly și specialistul în extensii de gel.

Jeannette Graf este dermatolog certificat și profesor clinic asistent de dermatologie la Școala de Medicină Mt. Sinai.1. PENTRU HRANIREA CUTICULELOR SE RECOMANDA MASAREA ACESTORA CU UNT DE SHEA SAU ULEI CU VITAMINA E

Să recunoaștem. Între rutinele noastre de îngrijire a pielii și a corpului, cuticulele sunt o parte adesea neglijată a regimului nostru de frumusețe. Dar acest lucru se poate întoarce împotriva noastră sub forma unei pieli uscate, crăpate și predispuse la exfoliere. Potrivit lui Boyce, cuticulele protejează unghia de ciuperci și infecții bacteriene. Din acest motiv, ea recomandă să le menții moi și hidratate pentru a atenua disconfortul. «Untul de shea și uleiul de vitamina E sunt două ingrediente super hrănitoare care pot ajuta la menținerea cuticulelor moi și hidratate», spune ea. «Vitamina E, în special, este un antioxidant bogat și este excelentă pentru a ajuta cuticulele crăpate să se vindece mai repede.»

.


.
2. PENTRU HIDRATAREA MÂINILOR SE APLICA CREMA HIDRATANTĂ

Dacă rutina ta de la culcare implică să te dai cu o cremă pentru picioare și să te strecori într-o pereche de șosete, îți va plăcea ideea de a aplica o cremă de mâini super-rezistentă și de a-ți pune niște mănuși. «Acest lucru asigură un aport constant de hidratare, precum și proprietăți emoliente pentru cuticule și le poate face moi și suple, prevenind în același timp apariția crăpăturilor», notează Graf. Este posibil ca dormitul cu mănuși să necesite o perioadă de obișnuință, dar dimineața mâinile și cuticulele tale vor fi mătăsoase și netede. În plus, trebuie să faceți acest lucru doar de câteva ori pe săptămână pentru a obține rezultate pe termen lung.

.
3. FOLOSIȚI ULEIUL PENTRU CUTICULE

Dacă suferi de cuticule uscate, este important să ai la îndemână un ulei pentru cuticule. Boyce subliniază importanța uleiurilor pentru cuticule, numindu-le o parte esențială pentru a menține pielea sănătoasă. «Cheia este să le folosești în mod constant - cel puțin o dată pe zi», spune ea. «Acestea împiedică uscarea cuticulelor în primul rând, și este întotdeauna mai ușor să previi fisurile și rupturile decât să le repari.» Încearcă uleiul pentru cuticule de la Global Fahion - are dimensiunea perfectă pentru a fi păstrat în mașină, în geantă sau în geanta de sport și are o formulă hidratantă cu absorbție rapidă pentru a ține uscăciunea la distanță.

.
4. EVITAȚI MUȘCAREA ȘI SCOBIREA UNGHIILOR

Mușcatul și scobitul la cuticule este deosebit de tentant în timpul lunilor reci, când nivelul de umiditate scade și mai puțină umiditate ajunge la pielea noastră. «Am observat că oamenii sunt mai predispuși să-și muște și să-și scobească cuticulele atunci când acestea sunt uscate și crăpate», spune Boyce. «Îți sugerez să menții această zonă hidratată în mod constant, astfel încât să nu iasă nimic care să te facă să vrei să le muști.» De asemenea, Graf notează că trauma provocată de mușcături și scobituri poate îndepărta cuticula cu totul, creând o deschidere mai mare pentru ca bacteriile și ciupercile să pătrundă.

.
5. BAIE CU ULEI DE ARGAN

Uleiul de argan este plin de vitamina E, acizi grași și antioxidanți, toate acestea fiind hidratante și vindecătoare, potrivit lui Boyce. «Vă recomand să vă înmuiați mai întâi mâinile și apoi să aplicați uleiul de argan pentru ca acesta să se absoarbă mai bine», spune ea.6. NETEZIREA CUTICULELOR CU BAFF

Boyce explică faptul că, în loc să încerci să tai cuticulele critice, lustruirea ușoară cu un tampon poate ajuta la netezirea lor. Amintiți-vă doar că cuticulele uscate pot fi un pic sensibile (mai ales dacă le agățați din greșeală și le faceți să se rupă mai mult), așa că folosirea unei presiuni ultraușoare este esențială.

Sursa : www.byrdie.com
Autor: Julina Derrick și Michelle Rostamian

Magazinul Global Fashion vă oferă produse profesionale pentru îngrijirea și modelarea unghiilor.


Alte articole:

- Cum sa tratez unghiile descuamate?
- Alungirea unghiilor cu gel: tot ce trebuie să știi
- Ulei pentru cuticule: efectul si modul de utilizare
- Manichiura de zi cu zi: simplitate si originalitate
- Manichiura aprinsă sau nuanțele «dulci» a unghiilor
Data: 16.02.2022 20:21 Vizualizări: 232