Pedichiura pentru bărbați

{ $article->title }}
Inainte pedichiura obișnuia să fie o ocazie rară, dar după standardele de astăzi, nici-o rutină de îngrijire personală, indiferent de sex, nu este completă fără acest tratament. Iar dacă ne gândim la bătăturile care au picioarele noastre mai mult decât orice altă parte a corpului, rezultă o serie de motive atât practice, cât și indulgente, pentru care pedichiura ne este benefică - de la atenuarea disconfortului unghiilor încarnate până la stresul de a sta în picioare toată ziua. In general, pedichiura pentru bărbați este o idee excelentă.

Noi am făcut tot posibilul, aflând tot ce trebuie să știți despre pedichiura pentru bărbați, fie la un salon de lux, fie în confortul propriei case. Am vorbit cu două experte versate în tot ceea ce înseamnă picioare, Marcela Correa, pedichiuristă medicală licențiată și fondatoare a Medi Pedi NYC, și Chrissy Cabrera, fondatoare a Natyrally London, pentru a ne împărtăși înțelepciunea acestora cu privire la aspectele esențiale ale îngrijirii picioarelor bărbaților. Continuați să citiți pentru a afla ce au de spus despre pedichiura pentru bărbați.CUNOSTINȚA CU EXPERTUL


- Marcella Correa este pedichiurist medical licențiat și fondator al Medi Pedi NYC.
- Chrissy Cabrera este fondatorul Naturally London.TREBUIE FĂCUTĂ PEDICHIURA?

Picioarele bărbaților sunt la fel ca cele ale femeilor, explică Correa; pot sa fie supuse la mai multe riscuri. De fapt, principalul motiv pentru care clienții bărbați apelează la serviciile ei este pentru afecțiuni legate de încălțăminte, cum ar fi bătăturile de pe degetele mici. Alte motive de top pentru o pedichiură pentru bărbați includ piciorul atletului, ciuperca unghiilor și călcâiele crăpate. Cabrera a subliniat, de asemenea, că multe boli pot apărea în picioare, cum ar fi guta, neuropatia și edemul, iar întreținerea regulată ar putea să vă ajute să fiți atenți.

Chiar dacă sunteți suficient de norocos pentru a avea picioare destul de intacte, o pedichiură ar putea face minuni pentru starea dumneavoastră de spirit, spune Cabrera. «Când vă îngrijiți picioarele, vă îngrijiți sănătatea.» Ea menționează, de asemenea, că multe practici privesc picioarele noastre ca fiind rădăcinile corpului nostru, iar îngrijirea lor cu grijă poate ajuta la reducerea stresului și la eliberarea de hormoni de binefacere.BENEFICIILE PEDICHIUREI

În primul rând, te simți minunat. Ambii specialiști sunt categorici în ceea ce privește legătura indisolubilă dintre îngrijirea picioarelor și starea generală de bine. «Când picioarele sunt sănătoase, nu te dor, ceea ce îți permite să mergi mai mult timp, să faci mai multe exerciții fizice și să te concentrezi mai mult», spune Correa. «Este benefic pentru întreținerea noastră generală de autoîngrijire să avem ritualuri simple, cum ar fi pedichiura, care actionează la sănătatea emoțională și fizică», adaugă Cabrera.

Dar, lăsând la o parte sfaturile înțeleapte, efectuarea pedichiurei regulate susține, de asemenea, zicala conform căreia profilaxia este cel mai bun medicament. «Profilaxia este cel mai important beneficiu al pedichiurii», spune Correa: «Curățarea picioarelor și tăierea unghiilor în mod corect vor preveni afecțiuni care nu numai că sunt greu de eradicat, dar pot fi dureroase și pot provoca un efect de undă care îți poate schimba modul de viață în viitor. De exemplu, cea mai mică acumulare de bătături poate face să vă schimbați modul în care mergeți sau stați în picioare, ceea ce poate dăuna alinierii spatelui dumneavoastră. Totul este conectat, dar uneori nu ne dăm seama decât atunci când este prea târziu.»

Correa explică, de asemenea, că pedichiura regulată i-ar putea ajuta pe bărbați să facă față unor probleme cronice precum mirosul picioarelor, ciuperca unghiilor și piciorul atletului care, fără o îngrijire mai specializată, ar putea fi mai greu de controlat.

Și, când toate acestea sunt spuse și făcute, Cabrera subliniază că menținerea picioarelor în condiții optime poate, de asemenea, să vă salveze șosetele de uzura excesivă.CE SA INTREBI IN SALON

Majoritatea saloanelor din ziua de azi oferă o pedichiură de bază pentru bărbați, care include de obicei o înmuiere a picioarelor, exfoliere, tăierea unghiilor și lustruire. Cu toate acestea, Cabrera recomandă să mergeți mai departe, cerând un masaj al picioarelor și un strat de lac de unghii transparent pentru a întări unghiile. Dar înainte de a-ți pune picioarele la mila pedichiuristei, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont:

- Informează tehnicianul de unghii despre orice afecțiuni medicale sau alergii care i-ar cere să fie blând cu picioarele tale, precum și despre orice produse sau ingrediente care ar putea provoca o reacție.

- Dacă doriți să abordați anumite probleme specifice, spuneți de la inceput tehnicianului de unghii, astfel încât acesta să vă poată personaliza tratamentul pentru a vă satisface mai bine nevoile.

- Cereți să nu vă taie cuticulele, deoarece acest lucru ar putea deschide pielea și ar putea duce la o infecție gravă. Spuneți-le să taie unghia drept în lungul unghiilor pentru a evita formarea unghiilor încarnate.

- «Evitați orice instrumente care arată ca și cum tehnicianul de unghii ar face o salată», spune Cabrera.

- Dacă intenționați să faceți din pedichiura la salon o parte obișnuită a rutinei dumneavoastră, Correa recomandă să vă aduceți propriile instrumente, inclusiv clești, limetă și trimmere, pentru a evita contaminarea încrucișată de la alți clienți.

În timp ce majoritatea bărbaților sunt mulțumiți cu o lustruire rapidă la sfârșit, Correa spune că mulți dintre clienții ei de mare zbor solicită și un masaj de reflexologie după pedichiură, ca o măsură suplimentară de relaxare.
CUM SĂ OBȚINEȚI O PEDICHIURĂ LA DOMICILIU

În timp ce vizita la salonul de înfrumusețare te-ar putea lăsa cu o pedichiură pentru bărbați prin excelență, există totuși o mulțime de modalități de a obține rezultate similare în confortul propriei case.

Unelte și produse de care vei avea nevoie:

- Foarfece de unghii
- Betisor portocaliu
- Pilă de pedichiură de unică folosință cu foi de lustruire de unică folosință
- Buff de unghii de unică folosință
- Sare Epsom (cea mai bună este cea neparfumată) sau săpun pentru unghii
- Cremă de unghii grasă
- Ulei pentru cuticule

Pasul 1: Înmoaierea picioarelor

Correa recomandă înmuierea picioarelor în apă caldă timp de 15 minute cu săruri Epsom sau săpun pentru picioare pentru a înmuia unghiile și a le face mai flexibile pentru a fi tăiate. Dacă te grăbești, Cabrera recomandă să aștepți până după ce ai făcut duș pentru a obține același efect. Dar dacă aveți timp, relaxați-vă cu niște TikTok de calitate și bucurați-vă de o baie bună.

Pasul 2: Tăierea si pilarea unghiior

Tăiați fiecare unghie în linie dreaptă, iar apoi, urmați de o pilire ușoară a fiecăreia.

Pasul 3: Îngrijirea cuticulelor

Folosind ulei de cuticule sau ulei de jojoba, masează unghiile de la picioare și cuticulele înainte de a le împinge ușor înapoi cu bețisorul de lemn pentru cuticule. Nu uitați să nu vă tăiați niciodată cuticulele!

Pasul 4: Exfoliere intensă

După ce ați curățat și hidratat unghiile, Correa recomandă să puneți loțiune pe partea de jos a picioarelor. Apoi, se ia lama pentru picioare și se îndepărtează pielea cu o mișcare de sus în jos, pentru a urmări fisurile naturale ale pielii.

Pasul 5: Clătirea și uscarea

Clătiți picioarele și uscați-le bine, mai ales în jurul degetelor. Correa sugerează să folosiți un uscător de păr pentru a vă asigura că picioarele sunt uscate, ceea ce este deosebit de important dacă tratați ciuperca unghiilor sau piciorul atletului.

Pasul 6: Hidratarea și lustruirea

Termină cu o doză sănătoasă de cremă intensa pentru picioare și lustruiește ușor unghiile pentru a le scoate în evidență strălucirea naturală.

Pas suplimentar pentru piciorul atletului: Correa sugerează să curățați și interiorul pantofilor, folosind un sterilizator UV, dacă este posibil, pentru a distruge ciupercile și bacteriile care ar putea amenința prospețimea și longevitatea noii dvs. pedichiuri.

Sursa: www.byrdie.com
Autor: Brayan Levandowski


Magazinul Global Fashion oferă produse profesionale pentru îngrijirea și modelarea unghiilor.


Alte articole:

- Factori interesanti despre unghii si manichiura
- Istoria manichiurii. Inceputuri si pina in zilele de astazi
- Tipuri de pedichiura
- 6 sfaturi pentru ingrijirea unghiilor
- Ce este manichiura ruseasca? Iata ce spun expertii
Data: 21.02.2022 20:20 Vizualizări: 55