Top pentru gel-lac. Functiile de baza

{ $article->title }}
Industria unghiilor este foarte populara in zilele noastre. Si acest lucru nu este mirare, deoarece aceasta tine nemijlocit de «frumusete»  mai exact, de frumusetea unghiilor domnisoarelor moderne. Este cunoscut faptul, ca o manichiura frumoasa nu depinde doar de un mester profesionist dar si de solutiile necesare pe care le foloseste pentru efectuarea manichiurei.
Astazi, o sa atragem o atentiedeosebita la o astfel de solutie, ca topul pentru gel-lac- ce este el, care sunt functiile sale de baza si ce tipuri exista. Deci, daca sunteti un mester incepator, nu ezitati sa cititi articolul nostru si daca chear nu «prima zi» faceti parte in industria unghiilor, oricum aceasta informatie o sa va ajute in continuarie.Topul pentru gel - lac. Functiile de baza

Top - este acoperirea de finisare superioara, pentru fixarea lacului gel color si protectia acestuia impotriva aschiilor si arderii. Partea superioara include o rasina de cauciuc natural, care creeaza un strat puternic pe placa, fixind designul, netezind imperfectiunile si petele polimerului colorat.
Functiile de baza a acoperii cu top:
- protectia culorii impotriva zgirieturilor, aschiilor, fisurilor, decolorarii, influentei mediului extern agresiv.
- permite crearea stralucirii perfecte.
- permite realizarea unei aliniere suplimentare.
- ajuta la fixarea calitativa a desenelor si elementelor a decorului.
- unele tipuri de topuri dau manichiurii efecte suplimentare, cum ar fi tonul mat.
- fixeaza straturile anterioare de lac si ofera durabilitatea manichiurii, confera durabilitatea compozitiei.
- protejeaza impotriva ingalbenirii.Tipurile de top

Producatorii ne ofera urmatoarele tipuri de top:
- cu stratul lipicios si fara el.
- gros si lichid.
- mat.
- cu stralucire.
- pentru fixarea dizignului.Cu stratul  lipicios si fara el

Stratul lipicios (dispersie) este lipiciul rezidual pe gel lac, baza si top, dupa polimerizarea acestuia in lampa.
Topul cu stratul lipicios este varianta foarte larg folosita. Se combina cu toti polimerii, acopera diferite tipuri de design.
Functiile principale ale stratului de dispersie:
- imbunatatirea aderentei intre straturile de acoperire artificiala: intre baza si gel- lac, gel-lac si top.
- confera elasticitate stratului de acoperire cu gel-lac, care este foarte important daca unghiile sunt flexibile si bine se indoaie.
Reisind din functiile dispersiei, este clar, ca topurile cu stratul lipicios au elasticitate si sunt ideale pentru unghiile moi. Pe unghiile indoite, astfel de topuri se vor «misca» impreuna cu unghia, dar nu vor crapa.
Top fara stratul lipicios
Astfel de topuri deseori le aleg mesterii incepatori. Topurile fara stratul lipicios permit reducerea timpului de procedura si a cheltuielilor mesterului, deoarece nu au dispersie care trebuie eliminata cu solutii speciale. Sunt mai dure, potrivite pentru unghiile puternice. Se vor crapa pe unghiile moi, indoite si atunci cind sunt aplicate pe o baza moale, din plastic.
Nota: Principalul avantaj acoperirii fara stratul lipicios este economisirea timpului mesterului. Imediat dupa polimerizarea in lampa, manichiura este gata si clientul este liber.Groase si lichide

Consistenta topurilor poate fi groasa si lichida, dar aceste concepte sunt foarte relative. Unele topuri sunt la fel de lichide ca apa. Unele sunt atit de groase incit se intind ca guma de mestecat. Pentru a intelege densitatea topului, este suficient scoaterea periei din sticla si privirea cit de repede se scurge materialul din perie si cit de viscos este. Topurile de consistenta apei sunt cel mai adesea fara un strat lipicios. Topurile cu un strat lipicios pot fi atit groase, cit si lichide.Top mat

Exista 2 tipuri de topuri mate: de catifea si satin.
Topuri de catifea - creeaza un mat usor pe unghii, care la atingere putin se deosebeste de luciu si cu timpul incepe sa straluceasca. Topurile din catifea sunt poroase, si murdaria se atrage in acesti pori. Prin urmare, este mai bine alegerea acestora pentru culori intunecate si cele cu tonalitate medie.


Topuri de satin - nu mai produc senzatii placute. Sunt doar mate, ca si cum ar fi trecut pe suprafata un buff moale. Dupa 1-2 saptamini, icepe usor sa zdrobeasca si sa straluceasca. Sunt ideale pentru nuante deschise. Desigur, se pot murdari, dar nu la fel de mult ca si cele din catifea.Cu straluci

Topurile cu straluci (paiete) permit sa dea efect oricarei acoperiri monofonice! Paietele in top sunt  in diferite dimensiuni si nuante, astfel incit pot cu usurinta crea efectul dorit.
Folositi gel lacuri sau topuri cu straluci! Ele perfect ascund neajunsurile placii de unghii.Pentru fixarea designului

Topuri pentru fixarea esignului - o categorie separata de topuri. Datorita formulei speciale, acestea fixeaza in mod ideal modele (modele glisante, modele in tehnicile de turnare, frecare etc.) si datorita elasticitatii ofera o acoperire de lunga durata fara aschii si coji.
Dupa polimerizarea stratului colorat, este timpul acoperirea placii cu finis. Nu apropiati partea superioara de lampa, mai ales daca dispozitivul UV este pornit.
Nota: Reisind din gramajul topurilor, exista topuri de 8, 12 si 15 ml. Exista si de 30 ml, dar sunt considerate ca o «rezerva», de obicei vin fara perie, dar pot fi turnate intr-un borcan obisnuit.Reguli de baza pentru aplicarea topului

Acoperirea cu top asigura durabilitatea si rezistenta manichiurii, dar este necesara respectarea unor reguli de aplicare a acesteia.
- Topul trebuie amestecat inainte de utilizare.
- Cu atentie trebuie sa fie deschis flaconul.
- Se indeparteaza lacul care este in exces, lasind o cantitate mica pe o parte a periei.
- Peria se aseaza paralel cu placa.
- Prima picatura se pune in mijlocul unghiei si intinde produsul la suprafata.Cum sa alegi un top?

Pentru alegerea topului de calitate, e nevoie de atras atentia la urmatoarele criterii:

1. Consistenta. Este mai bine alegerea produsului cu o consistenta groasa. Lichidul va infunda cuticula si dupa uscare va fi dezordonat.
2. Peria din flacon. Nu trebuie sa fie densa, sa fie ingrijita, fara fire proeminente.
3. Profesional. Cumparati produse originale de la marci de inalta calitate.
4. Top de cauciuc. Este o acoperire elastica si puternica, care va fi adaptata la toate coturile.


5. Suprafata fara dispersie va economisi timp pentru materiale pentru indepartarea lipiciului.


Ai nevoie de un top profesional? Atunci cumpara in magazinul nostru

Fiti mereu frumosi si intotdeauna folositi numai instrumente profesionale pentru crearea manichiurei.


Cititi si alte articole:
Data: 27.10.2020 17:54 Vizualizări: 1190