7 moduri de a îndepărta eficient cuticulele încarnate acasă

{ $article->title }}
Dacă încerci să îți îmbunătățești abilitățile de manichiură individuală, s-ar putea să observi că, oricât de mult ai stăpâni pictura în interiorul liniilor, nu arată niciodată la fel de bine ca o pictură de calitate de salon. Vă simțim durerea. Dar avem și o modalitate de a remedia acest lucru! Sunt șanse ca tu să uiți o parte foarte importantă a aspectului perfect al unghiilor: cuticulele, bineînțeles.

Gândește-te la asta: Ori de câte ori mergi la salonul de manichiură, manichiurista ta își face timp să îți curețe unghiile înainte de a aplica orice fel de lac. În timp ce acest lucru include îndepărtarea tuturor urmelor de lac, include, de asemenea, dizolvarea și împingerea cuticulelor înapoi, astfel încât fiecare pat al unghiilor să fie curat și uniform. La urma urmei, nu doriți să aplicați oja doar pentru a vă da seama că baza fiecărei unghii este ondulată din cauza gradelor diferite ale cuticulelor dumneavoastră.

În timp ce s-ar putea să nu poți merge la un salon de înfrumusețare oricând dorești, poți să te ocupi absolut de cuticulele tale oriunde și oricând. Pentru a te ajuta să faci exact asta, am stat de vorbă cu câteva manichiuriste pentru a-ți explica șapte metode de îndepărtare a cuticulelor pe care le poți încerca acasă.
CUNOSTINȚA CU EXPERTUL

- Sarah Gibson Tuttle este o expertă în unghii din Los Angeles și fondatoarea îndrăgitului salon de manichiură Olive & June, cu locații în Beverly Hills, Pasadena și Santa Monica.

- Beata Bealiwicz este manichiuristă la Paul Labrecque Salon and Skincare Spa.1. ÎNCEARCĂ SĂ ÎMPINGI CUTICULELE CÎND FACI DUȘ

Multe persoane cred că una dintre cele mai bune modalități de a scăpa de cuticulele încăpățânate este să le tai, dar manichiuristele te roagă să nu o faci. «Tăierea poate crea mai multe unghii atârnate, margini zimțate și chiar poate provoca infecții», spune Gibson Tuttle. «În schimb, când faci duș sau baie, lasă căldura să îți înmoaie în mod natural cuticulele și apoi împinge-le ușor cu unghia degetului mare.» Dacă simțiți că trebuie neapărat să tăiați, ea spune să tăiați doar ceea ce se atârnă, nu cuticula în sine.2. FOLOSEȘTE UN CREION DE ÎNDEPĂRTARE A CUTICULELOR

Din moment ce tăierea cuticulelor poate deveni complicată rapid, manichiurista celebră Deborah Lippmann spune să lași tăierea pe seama profesioniștilor și să folosești în schimb un dispozitiv de îndepărtare a cuticulelor. Din fericire pentru noi, Lippmann a lansat recent un creion de îndepărtare a cuticulelor, care face procesul de dizolvare cât se poate de ușor. După aplicarea creionului, Lippmann recomandă folosirea unui împingător pentru a da ușor și ușor cuticulele înapoi.3. CONTROLAȚI DAUNELE CU CLEȘTELE PENTRU CUTICULE

Așa cum ar trebui să încerci să nu-ți tai niciodată cuticulele, nu ar trebui nici să le tragi.

«Dacă ai o bucățică de piele care atârnă - abia atașată - folosește cleștele pentru cuticule», spune Lippmann. «Privește acea bucată de piele. Așezați capul cleștelui dumneavoastră la baza pielii care atârnă. Închideți și deschideți maxilarul în același loc, dar nu trageți, pur și simplu puneți cleștele pentru cuticule pe pielea în plus și deschideți și închideți.» Dacă sunteți curioși să aflați de ce, ascultați-ne: Atunci când tragi de cuticule, poți face ca micuța bucată de piele atârnată să se rupă la câțiva centimetri în josul degetului tău, ceea ce, în cele din urmă, va provoca mai mult rău decât bine.4. ÎNCEARCĂ ULEI PENTRUE CUTICULE CU ULEIURI DE JOJOBA ȘI MIGDALE

Potrivit bloggeriței Humblebee & Me, Marie Rayma, amestecarea unui amestec de ulei de jojoba și de migdale poate face foarte bine cuticulelor tale - mai ales atunci când încerci să le împingi înapoi.

Vei avea nevoie de:


- 2 ml de ulei de migdale dulci
- 2 ml de ulei de jojoba
- 1 ml ulei de tărâțe de orez
- 2 picături de ulei de vitamina E
- 1 picătură de ulei esențial de lavandă
- 1 picătură de ulei esențial de mușețel roman

Instrucțiuni:

Rayma spune să combinați toate ingredientele într-o sticlă cu picurător. Agitați bine și folosiți-l după bunul plac. După ce aplicați uleiul, lăsați-l să se afunde câteva minute înainte de a încerca să împingeți cuticulele înapoi.

.
5. FOLOSIȚI OȚET DE DE MERE

Pe lângă faptul că întărește unghiile, oțetul de mere poate ajuta la slăbirea cuticulelor, astfel încât acestea să fie mai ușor de împins înapoi. Tot ce trebuie să faci este să-ți înmoi degetele într-un bol cu oțet de mere timp de 5 până la 10 minute și să le împingi înapoi.6. FOLOSIȚI BAFUL PENTRU A ÎNDEPĂRTA CUTICULELE NEÎNGRIJITE

Dacă dizolvarea cuticulelor tale nu pare să funcționeze, Gibson Tuttle spune să iei în considerare posibilitatea de a le lustrui. «Utilizați un baf de unghii pe pielea uscată pentru a șterge ușor orice exces de cuticule, după cum este necesar», spune ea. «Glisați ușor baful înainte și înapoi de-a lungul marginii cuticulei pentru a șterge pielea uscată și pentru a netezi ei.»

.
7. PREVINEȚI CUTICULELE ÎNCĂPĂȚÂNATE CU UN SER HIDRATANT

Unul dintre cele mai mari și mai bune lucruri pe care le poți face pentru cuticule este să le menții hidratate. Cu cât sunt mai hidratate, cu atât vor fi mai ușor de modelat și de împins înapoi.

«Uscăciunea provoacă daune», spune Gibson Tuttle. «Aplicarea zilnică a serului pentru cuticule este sfatul nostru numărul 1 pentru a pentru a menține cuticulele sănătoase și creșterea unghiilor».

.


Sursa: www.byrdie.com
Autor: Rebecca Norris

Magazinul Global Fashion vă oferă produse profesionale pentru îngrijirea și modelarea unghiilor.


Alte articole:

- Bavuri: problema mâinilor si unghiilor. Metodele de elimenare
- Cum sa tratezi cuticulele deteriorate
- Cum sa tratezi unghiile descuamate?
- Ulei pentru cuticule: efectul si modul de utilizare
- Remover pentru cuticule: sa facem cunostinta cu caracteristicile acestuia
Data: 15.03.2022 10:48 Vizualizări: 84