4 moduri de a transforma oja obișnuită în ojă mată

{ $article->title }}
De cele mai multe ori, selecțiile de oje de unghii pe care le adăugăm la colecțiile noastre sunt culori diferite ale finisajului clasic, cu luciu intens. Și hei, asta este absolut în regulă - chiar dacă preferați aspectul mat al unghiilor. Aceste oje sunt concepute pentru a elimina strălucirea în procesul final de uscare, lăsându-vă cu unghii elegante și mate în câteva minute. Desigur, dacă nu ai încă un top mat în trusa ta, poate te întrebi dacă există și alte opțiuni pe care să le examinezi. Bineînțeles, suntem aici pentru a vă dezvălui câteva opțiuni care pot fi realizate cu elemente pe care cu siguranță le aveți în casă.

Sunteți intrigată? Continuă să citești pentru a afla patru moduri de a face ojă mată fără  a ieși din propria bucătărie.CUNOSTINȚA CU EXPERTUL


- Sarah Bland este manichiurista celebră și ambasadoare a mărcii Smith & Cult.

- Cassandra Banel este nail artist și fotograf de frumusețe din Seattle.

- Winnie Huang este tehnician de unghii și ambasador al mărcii CND.1. ÎNCERCAȚI SĂ AMESTECAȚI OJA CU PUDRĂ PENTRU COPII

Iubitoarele de frumusețe de pe tot webul jură pe capacitatea pudrei de a șterge strălucirea din aspectul final al oricărei oje odată strălucitoare. "Amidonul de porumb este cel mai bun, dar puteți folosi și pudră pentru copii, făină fină sau praf de copt", spune Bland. "Îți sugerez să o amesteci în cantități mici într-un recipient separat în loc să o amesteci în toată sticla ta de ojă." Vedeți mai jos cum să aduceți formula la viață.

Materiale:

- Bol mic de ojă de unghii
- Pudră la alegere
- Ojă la alegere
- Scobitoare

Instrucțiuni:

Adăugați un pic de praf de copt, amidon de porumb sau făină fin măcinată într-un bol mic de ojă de unghii și amestecați câteva picături de vopsea de unghii în el cu o scobitoare. După ce s-a amestecat complet, folosiți pensula de oja de unghii pentru a aplica culoarea pe unghii. Asigură-te doar că clătești complet pensula înainte de a o pune din nou în vasul de culoare, deoarece orice resturi de pudră ar putea transforma întreaga sticlă de ojă. 

În timp ce profesioniștii autoproclamați ai unghiilor de pe internet jură pe acest procedeu, Banel nu îl recomandă ca primă alegere, deoarece pudra poate risca să facă ca oja să aibă un aspect grumazos sau poate chiar să altereze complet culoarea.2. LUSTRUIȚI SUPRAFAȚA MANICHIURII
.


În timp ce Banel nu iubește ideea de a amesteca pudra cu oja, ea spune că o lustruire ușoară a unghiilor după vopsire poate fi eficientă.
"Dacă oja de unghii este complet întărită (la câteva ore după vopsire) sau dacă purtați gel, un truc super rapid este să tamponați ușor suprafața unghiei până când întreaga zonă este mată", explică ea. Pe lângă faptul că îndepărtează finisajul foarte strălucitor al ojei de unghii, ea adaugă că acest lucru va netezi și suprafața unghiilor tale, oferindu-le un aspect mai profesional. "Asigură-te doar că nu lustruiești prea mult și că nu îndepărtezi tot stratul de acoperire", adaugă ea, menționând că acest lucru poate diminua durata de viață a manichiurii tale.  Pentru a vă lustrui până la perfecțiunea mată, urmați instrucțiunile de mai jos.

Materiale:

- Baf pentru unghii

Instrucțiuni:

După ce oja de unghii s-a uscat complet (care, apropo, pentru oja clasică poate fi la câteva ore după aplicare), lustruiți-vă ușor unghiile dintr-o parte în alta, folosind discul de tampon. Câteva lovituri vor fi suficiente, deoarece nu doriți să îndepărtați complet tot stratul de top.3. CU GRIJĂ ABUREȘTE UNGHIILE CU UN APARAT DE ABURI FACIAL

Huang spune că o altă opțiune este să-ți faci unghiile cu aburi. Atunci când faci acest lucru în timp ce se usucă oja, se minimizează rezultatul final cu strălucire ridicată. Pentru această metodă specială, asigurați-vă că folosiți un abur facial real, care este sigur pentru utilizare pe piele. Încercarea de a folosi aburul din apă clocotită sau un aparat de abur pentru haine prezintă riscul unor arsuri grave la nivelul pielii.

Materiale:

- Aparat de aburi facial

Instrucțiuni:

În timp ce unghiile sunt încă umede, Huang spune să vă plimbați manichiura peste aburul de la aparatul de abur facial. Când îți îndepărtezi unghiile de abur, vei observa că acestea sunt vizibil matifiate.4. INVESTEȘTE ÎNTR-UN TOP MAT
.


Poate părea o opțiune evidentă, dar nu excludeți topurile mate. Pictura pe un strat de top mat poate transforma practic orice ojă de unghii strălucitoare într-un vis mat. De fapt, în timp ce Huang recunoaște dorința pentru tehnicile de opacizare a unghiilor, ea încă mai jură în primul rând pe topul mat.

Materiale:

- Top coat mat transparent

Instrucțiuni:

După ce oja s-a uscat, pur și simplu pensulați un top mat (la fel cum ați face cu un top tradițional). Acest lucru va transforma luciul existent din lucios în mat.

Sursa : www.byrdie.com
Autor: Rebecca Norris

Magazinul Global Fashion vă pune la dispoziție produse profesionale pentru îngrijirea unghiilor și pentru modelare.


Alte articole:

- Este timpul sa aplicati spf la manichiura cu gel
- Cum sa indepartezi oja de unghii cu luciu in trei pasi simpli
- Cum se repara unghia rupta, dupa parerea manichiuristelor
- Cum sa albesti unghiile decolorate
- Cum sa-ti faci o manichiura perfecta la domiciliu
Data: 18.05.2022 10:11 Vizualizări: 58