Instrumente si solutii pentru pedichiura: care sunt ele si ce trebuie sa stii despre ele

{ $article->title }}
Ingrijirea picioarelor nu este doar ceva frumos, dar si necesar. Suntem obisnuiti sa dedicam majoritatea timpului ingrijirii fetei si miinilor, insa adesea uitam de picioruse, clar, inafara de sezonul de vara. Una din proceduri pentru ingrijirea picioarelor este pedichiura. Unele tipuri de pedichiura, adaugator ofera si masaj pentru picioare, ceea ce ofera mai multa placere de la procedura. Pedichiura este un proces destul de intens si este imposibila efectuarea acesteia fara instrumente si solutii necesare. In acest articol, detaliat am redat tot ce este necesar pentru a efectua o pedichiura de calitate. De aceea, studiati!INSTRUMENTELE NECESARE PENTRU PEDICHIURA

In functie de scopul utilizarii, exista urmatoarea clasificare a instrumentelor pentru pedichiura. Si anume:

1. Pentru lucrul cu unghiile (lustruirea si slefuirea unghiilor).
2. Pentru prelucrarea cuticulelor.
3. Pentru ingrijirea pielii picioarelor (indepartarea pielii aspre a tocurilor si slefuirea acesteia).
4. Pentru prelucrarea zonelor cu probleme ale pielii: calusuri, bataturi, unghii incarnate sau pentru combaterea ciupercilor.


Instrumente pentru lucrul cu unghiile si cuticulele

1. Foarfece. Foarfecele pentru pedichiura difera de cel pentru manichiura. Pentru prelucrarea unghiilor de la picioare, este nevoie de foarfece cu capete drepte, deoarece nu se recomanda rotungirea colturilor unghiilor atunci cind sunt taiate. Pentru indepartarea cuticulelor, se utilizeaza foarfece cu capete rotungite.

2. Cleste. Este un instrument obligatoriu pentru pedichiura. Cu ajutorul acestuia, poate fi departata cuticula, dupa inmuire. In plus, clestele este folosit pentru indepartarea bavurilor, este cunoscut faptul, ca acestea des se formeaza pe picioare. Nu este de dorit taierea unghiilor cu cleste, deoarece exista riscul ca acesta sa devina plictisitoare, iar ascutirea acestora nu este o placere costisitoae.

3. Unghiera. Conceputa pentru taierea unghiilor neglijate sau foarte dense. Spre deosebire de foarfece, unghiera are un grad ridicat de compresie si este capabila sa faca fata celor mai «dificile» unghii.

4. Pile. In functie de scopul utilizarii, vor fi necesare mai multe tipuri:
- Pentru corectia lungimii. Deoarece unghiile de la picioare au o structura mai densa, este necesara o pila mai rigida. Profesionistii recomanda utilizarea pilei de sticla. Aceasta nu este voluminoasa, ca cea teflonata sau plastica, si nu duce la delaminarea placilor de unghii, precum metalul. Poate fi cumparata de la un magazin profesional de instrumente de manichiura si pedichiura, de exemplu, in magazinul online Global Fashion.
- Pentru slefuirea unghiilor. Se foloseste pila-slefuitor sau buff.
- Pentru lustruire (redarea luciului) pentru unghiile naturale de obicei se foloseste pila-slefuitor.

5. Pusher. De obicei pusherul este pe doua parti: cu o lopatica si toporas sau o chiureta. Lopatica este folosita pentru impingerea inapoi a cuticulei inmuiate (aceasta se poate face si cu betisotul portocaliu). Stratul keratinizat de pterygium de la unghii este prelucrat cu toporas, iar chiureta se utilizeaza pentru curatarea spatiului de sub unghii.INSTRUMENTE PENTRU INGRIJIREA PICIOARELOR

1. Razuitor. Folosit pentru prelucrarea pielii aspre, ca alternativa a pietrii ponce.
2. Piatra ponce sau razatoare pentru picioare. Dezavantajul pietrei ponce este, ca atunci cind se indeparteaza pielea aspra de pe talpi sau calusuri, aceasta rapid se infunda. Versiunea moderna a acestui instrument este razatorul de sticla sau metal cu microcutite, care sunt situate la un anumit unghi. Ea se descurca bine cu «obligatiunile» sale si pe termen lung isi pastreaza calitatile.

­­­­­­­­­­­­­­­­­___________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________SOLUTIILE NECESARE PENTRU PEDICHIURA

1. Solutie pentru inmuierea cuticulei. Poate fi o solutie speciala intr-un borcanas, similar cu manichiura, sau poate fi o baie. Atunci pentru ea va fi nevoie de un remediu cu efect emolient: un decoct de musetel, calendula, lamiie, sare de mare etc.
2. Scrab. Cu ajutorul acastuia, putem masa pielea, exfoliam pielea aspra, dindu-i un aspect fin. Scrabul se aplica inainte de baie si se mentine pina cind este absorbit in piele, dupa care se spala cu miscari de masaj.
3. Crema hidratanta. Crema hidratanta, se aplica  pentru inmuierea, hranirea, masaj si ca etapa finala a pedichiurii. 
4. Ulei pentru unghii si cuticula. Reface echilibrul nutritiei, hidratarii si saturatiei cu vitamine si macronutrienti utili. Ingrijirea corecta vindeca unghiile de pigmentare, ofera efectul antibacterian cuprinzator, creste elasticitatea unghiei si previne formarea de fisuri si bavuri pe cuticula.
5. Solutii pentru tratarea si restabilirea unghiilor.

Solutiile  si instrumentele suplimentare pentru pedichiura sunt:
- baie.
- discuri din bumbac.
- pudra de talc.
- uleiuri esentiale.
- separatoare de picioare.
- separator pentru degetele de la picioare etc.
Aceasta lista poate fi continuata si extinsa in functie de tipul pedichiurei. De exemplu, pentru pedichiura hardware, va fi nevoie si de aparat si duze speciale, acestea fiind instrumente profesionale. (in articolul «Pedichiura hardware - convenabil si usor», veti gasi material despre instrumentele necesare pentru pedichiura hardware).
________________________________________________________________________________________
Articole la tema:
________________________________________________________________________________________CUM SA PASTREZI INTRUMENTELE PENTRU PEDICHIURA?

- Sterilizarea. Toate instrumentele metalice trebuie sterilizate dupa fiecare utilizare (mai ales daca lucrati cu clientii). (pe site-ul nostru este un articol separat despre sterilizare).
- Ascutirea. Periodic ascutiti intrumentele cae au functia de a taia. Nu incercati sa o faceti individual, aderesati-va la specialist.
- Pastrarea. Utilizati cutii de depozitare in care a fost cumparat instrumentul. Aranjati clestele, foarfecele si frezele cu lama in jos pentru a evita deformarea.
- Producatorul. Ca in orice alt domeniu, un instrument profesional este cunoscut dupa parerile altora, deoarece calitatea dovedita vorbeste de la sine.

Aveti grija de piciorusele Dvs. si fiti mereu frumosi!

In magazinul online Global Fashion aveti ocazia sa cumparati doar instrumente si solutii profesionale pentru pedichiura si manichiura. In magazin --->


Cititi alte articole:
Data: 25.01.2021 14:53 Vizualizări: 815