Istoria manichiurii. Inceputul si pina in zilele de astazi

{ $article->title }}
Miinile si unghiile sunt «cartea de vizita» a domnisoarelor moderne. Acestea mereu au nevoie de o ingrijire speciala, atit iarna cit si vara. Miinile ingrijite nu sunt doar o piele catifelata, ci si o manichiura frumoasa. Manichiura atit de ferm a intrat in viata noastra, incit este dificil sa ne imaginam o domnisoara moderna fara o manichiura. Si totusi, cum a luat nastere manichiura? In acest articol, aveti posibilitatea sa cunoasteti multe lucruri utile si interesante. Daca nu cunoasteti istoria manichiurii, aveti ocazia sa o faceti chiar acum.



CUM A APARUT MANICHIURA?

Manichiura este cunoscuta ca arta, inca din timpuri imemoriale. De unghii aveau grija inca in urma cu mii de ani. Este cunoscut faptul, ca cel mai vechi set de manichiura a fost descoperit de arheologi pe teritoriul Babilonului Antic (teritoriul modern al Irakului). Setul continea betisorul portocaliu si buff.

Egiptul antic. In Egiptul antic, lungimea si culoarea unghiilor indicau apartenenta clasei unei persoane - de exemplu, nobilimea avea o manichiura stralucitoare. Unghiile erau vopsite cu henna si astfel de pasta era facuta din frunzele viermei: avea culoarea rosie si cu ea era acoperita nu numai placa de unghii a miinilor si picioarelor, ci si palmele si parul.
China antica. Se stie, ca oja a fost inventata in China antica in secolul XXX i.Hr. Era o vopsea facuta din minerale zdrobite, ceara, galbenus de ou si guma arabica. Praful de aur a fost folosit si pentru decorarea unghiilor. Si in timpul dinastiei Ming, deja in secolul al XIV-lea d.Hr., femeile isi cresteau unghiile pina la 25 cm, deoarece acesta se considera un mod sigur de a se proteja de forele malefice. La femei, unghiile lungi si ingrijite erau considerate ca o amuleta impotriva raului, iar la barbati - un semn de masculinitate. Unghiile lungi erau considerate un semn de intelepciune. Daca nu se primea cresterea lunga a  unghiilor naturale, atunci se foloseau extensii speciale. Datorita acestei mode suntem acum familiarizati cu procedura de alungire a unghiilor.
Grecia antica. Un cult aparte a ingrijirii unghiilor s-a dezvoltat si in Grecia Antica. Femeile grecesti foloseau foarfecele mici pentru a-si taia unghiile si a le da forma dorita, apoi unghiile erau lacuite. Apropo, manichiura nu era un privilegiu pur feminin in vremurile stravechi. In Mesopotamia, Roma si Egipt, generalii foloseau unghia lunga ca creion si indicator. In trupele asiriene si romane, se obisnuia vopsirea unghiilor si a buzelor inainte de lupta, cu nuantele negru si rosu.



Prima manichiura in Europa

- In secolul al XVI-lea, a aparut un dispozitiv in tarile europene, care se foloseste si in zilele de astazi, insa aspectul sau acum este diferit - este o placa acoperita cu piele.
- Sfirsitul anului 1830 - Doctorul european Sittz a dezvoltat pentru prima data prelucrarea unghiilor folosind instrumente de manichiura din metal, acestea fiind «copita» si foarfeca.
- In 1879, pentru prima data in Statele Unite, a aparut revista cu coafurile in voga, in care, se vorbea si despre unghiile care sunt in voga.
- In 1892, in SUA, aproape fiecare femeie ingrijea de unghiile conform «Metodei Sittz» (cu ajutorul instrumentelor metalice), acesta a cistigat o popularitate imensa in SUA.
- In 1918, compania «Kutex» a prezentat doamnelor seturi de manichiura pentru domiciliu, care includeau instrumente ca, compus de albire, oja si placi de plasture.
- In 1925, pe piata a aparut prima oja. Era de culoare roz. In acelasi timp, «MaxFactor» a inceput sa produca prima oja. In acelasi timp, pe piata a aparut albitor de unghii.
- In 1930, pe piata apar pilele electrice.
- In 1932, «Revlon» a creat prima oja colorata. Era doar de culoare rosie. La aceasta noutate au reactionat doar femeile cu virtute usoara si vedetele de cinema.
- Compania «MaxFactor» din 1934 produce oja, similara compozitiei cu analogii moderni.
- In 1935, Eugen Rohrbach a brevetat un strat special de unghii care fara lipici se ataseaza peste unghie.
- In 1937, a fost emis un brevet pentru alungirea si intarirea unghiei naturale folosind tipse si adeziv.
- In 1938 pe piata a aparut baza sub oja.
- In 1949, pe piata apare primul uscator de unghii sub forma de spray, care era disponibil comercial impreuna cu un borcanas cu oja.
- In 1950, gama de oje a crescut semnificativ.
- In 1956, Thomas Slack a realizat un sablon care trebuia acoperit pe marginea unghiei pentru a-l prelungi artificial.
- In 1960, a venit timpul unghiilor artificiale. Acestea erau fabricate din matase si acril. Tipsele sunt realizate din orice material mai mult sau mai putin elastic.
- In 1970. Acesta este momentul triumfului tehnologiei acrilice. In voga apare forma dreptunghiulara cu colturile ascutite.
- In 1972. Sunt in vinzare o varietate mare de unghii artificiale, in special tipse care sunt atasate sub unghie.
- 1973. Se introduce primul material profesional pentru alungirea unghiilor - smoala acrilica artificiala. Aceasta smoala a fost intarita prin expunerea la razele ultraviolete.
- 1978. «Manichiura franceza» se efectuiaza cu ajutorul sabloanelor speciale din hirtie adeziva. Pe piata apare acrilul care nu se estompeaza.
- In 1979, Mekhats a adus seturi de manichiura din Germania in SUA. Primele pile cu flansa sunt epuizate instantaneu.
- In 1980, in industria unghiilor a aparut aparatul de prelucrare a unghiilor.
- In 1983, au aparul primele sisteme fara culoare, sisteme pentru aplicarea rapida a materialului, acrilice colorate, sisteme fara primer.
- In 1985, cistiga popularitate tehnologia gelului.
- Secolul XXI - era libertatii manichiurii si a eclecticismului. Astazi, fiecare domnisoara poate alege dintre sute de optiuni de arta de unghii.
Mesterii de manichiura sunt instruiti in scoli speciale din intreaga lume. In voga apar decalcomanii pentru unghii si piese din cauciuc sigilate sub gel. In voga este bio-gelul.

Astazi, manichiura este procedura foarte populara in industria unghiilor. Fiecare domnisoara moderna nu isi poate imagina viata de zi cu zi fara ea.
Magazinul online Global Fashion ofera numai materiale si instrumente de inalta calitate pentru crearea unei manichiuri frumoase. In magazin --->


Cititi si alte articole:
Data: 15.01.2021 13:32 Vizualizări: 777