6 moduri de a trata în siguranță ciuperca unghiilor de la picioare la domiciliu

{ $article->title }}
Ciuperca unghiilor de la picioare sună ciudat, însă este mult mai frecventă decât crezi. Asta pentru că această problemă supărătoare a picioarelor - care se prezintă cel mai adesea ca îngălbenire, crăpare și îngroșare a unghiilor - poate fi cauzată de orice, de la unghiile cu creștere mai lentă și transpirația excesivă până la piciorul atletului și mersul desculț în zone comune, cum ar fi piscinele, sălile de duș, sălile de sport etc.

«Cele mai multe infecții sunt cauzate de specii de tinea, dar pot implica specii de dermatofiți mai greu de tratat», spune Francisco Oliva. El adaugă că infecțiile apar, de obicei, atunci când există o combinație de probleme care afectează unghia de la picior. «Uneori există o leziune a unghiei la un moment dat», explică el. «Efectele pot fi întârziate luni și ani de zile. Odată ce ciuperca invadează unghia, stratul de cheratină al unghiei devine o barieră greu de penetrat.»


Ce este ciuperca unghiilor de la picioare?

DEFINIȚIE «Ciuperca unghiilor de la picioare este, de obicei, este o infecție a unghiilor de la picioare cauzată de ciuperci oportuniste», explică Oliva. Aceasta poate face ca unghia să capete o nuanță galbenă sau albă, să se îngroașe sau să se sfărâme la marginile exterioare.

În timp ce ciuperca unghiilor de la picioare poate apărea la persoane de toate vârstele, medicul dermatolog certificat Marie Hayag, spune că este mai frecventă la persoanele în vârstă. «Pe măsură ce unghia îmbătrânește, este predispusă să devină fragilă și uscată, ceea ce poate duce la fisuri în unghii care o fac susceptibilă la infecții fungice», explică ea, menționând că toate cauzele menționate mai sus pot fi și mai îngrijorătoare ca urmare.


CUNOSTINȚA CU EXPERTUL

- Marie Hayag, este dermatolog certificat de către consiliul de specialitate care profesează în Manhattan. Este profesor clinician asistent la Spitalul Mount Sinai și predă, de asemenea, în cadrul clinicii de chirurgie a Departamentului de Dermatologie.

- Francisco Oliva, este medic-ortoped stabilit în Miami, care a practicat în practică privată timp de peste 25 de ani.

Cu toate acestea, deoarece dezvoltarea unei ciuperci la unghiile de la picioare poate apărea la toate vârstele, vă dezvăluim mai jos cele mai bune modalități de a trata ciuperca unghiilor de la picioare la domiciliu.1. APLICAȚI EXTRACT DE CAP DE ȘARPE


Potrivit unui studiu din 2008, aplicarea de rutină a extractului de cap de șarpe pe unghiile de la picioare poate ajuta la eliminarea infecțiilor fungice.
«Studiul a sugerat că aplicarea extractului de cap de șarpe pe unghiile afectate la fiecare a treia zi în prima lună, de două ori pe săptămână în a doua lună și o dată pe săptămână în a treia lună poate fi la fel de eficientă ca și medicamentul antifungic pe bază de prescripție medicală ciclopirox», explică Hayag. «Această plantă antifungică poate fi găsită online și este relativ ieftină».
Atunci când aplicați extractul de cap de șarpe, puteți adăuga câteva picături direct pe fiecare unghie afectată sau puteți înmuia un disc de bumbac sau un tifon și îl puteți lipi de unghie pentru o absorbție de durată mai mare. 2. ACOPERIȚI ZONA AFECTATĂ CU ULEI DE OREGANO

Credeți sau nu, savuroasa plantă poate face minuni și pentru a trata la domiciliu ciuperca unghiilor de la picioare. Potrivit unui studiu din 2020 publicat în Journal of Skin Appendage Disorders, cercetătorii au descoperit că proprietățile antibacteriene ale oregano sunt capabile să inhibe creșterea fungică la nivelul unghiilor atunci când sunt incluse într-un amestec de uleiuri esențiale.
«În timp ce eficacitatea uleiului de oregano a fost cunoscută doar anecdotic, timolul - o componentă comună a uleiului de oregano - a fost revizuit pentru a fi un agent antibacterian și antifungic eficient», spune Hayag. «Persoanele cu ciuperca unghiilor de la picioare pot aplica produsul pe zonele afectate de două ori pe zi și se pot aștepta la o ameliorare parțială sau la o ameliorare completă a ciupercii unghiilor de la picioare după utilizarea uleiului de oregano.» Acestea fiind spuse, ea a menționat că uleiul de oregano este destul de puternic și poate provoca o reacție adversă dacă aveți o piele deosebit de sensibilă. Din acest motiv, ea recomandă să începeți cu un test patch. În plus, pentru a preveni o reacție adversă, luați în considerare amestecarea uleiului de oregano cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de măsline sau de avocado, pentru a-i dilua potența.3. ÎNMOAIE PICIOARELE ÎN OȚET

Iată un alt produs din cămară care poate oferi rezultate optime pentru infecțiile fungice ale unghiilor de la picioare. Potrivit Hayag, aplicarea oțetului alb pe zonele infectate de ciuperci se poate dovedi utilă, datorită proprietăților sale antibacteriene.
Similar uleiului de oregano, aplicarea oțetului alb topic pe unghiile de la picioare infectate cu ciuperci are unele dovezi anecdotice care susțin beneficiile sale antibacteriene. «Înmoaie-ți piciorul într-o parte de oțet la două părți de apă caldă timp de până la 20 de minute zilnic», sugerează ea, spunând că acest lucru poate ajuta cu ciuperca, poate ajuta doar cu decolorarea sau poate să nu ajute deloc, în funcție de modul în care reacționează degetele tale de la picioare.4. RĂSFĂȚAȚI-VĂ CU ULEI DE LAVANDĂ

Uleiul de lavandă este cunoscut pentru că este incredibil de calmant pentru simțuri, desigur, dar este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru a calma infecțiile fungice ale unghiilor de la picioare. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Medical Microbiology, lavanda oferă un puternic pumn antifungic. «Uleiul esențial de lavandă prezintă un puternic efect antifungic împotriva tulpinilor de ciuperci care sunt responsabile de ciuperca unghiilor de la picioare și de alte infecții fungice ale pielii», explică Hayag. «Atunci când folosiți uleiul de lavandă pentru a trata ciuperca unghiilor de la picioare, cel mai bine este să aplicați una sau două picături de ulei de lavandă pe unghia afectată și să o lăsați să se înmoaie timp de 10 minute.» După înmuiere, ea sugerează să frecați ușor zona cu o periuță de dinți curată și să repetați procesul zilnic până când infecția a fost rezolvată.5. APLICAȚI SAU CONSUMAȚI USTUROI

Un studiu din 2019 indică faptul că usturoiul este o putere antifungică, ceea ce îl face potențial o bijuterie pentru tratarea infecțiilor fungice ale unghiilor de la picioare. «Cel mai bine este să puneți zilnic usturoi zdrobit sau tocat pe zona afectată», spune Hayag. «Este important să fiți precauți atunci când urmați acest remediu, deoarece usturoiul are potențialul de a provoca arsuri chimice la nivelul pielii.» Pentru a evita orice arsură, există, de asemenea, opțiunea de a lua suplimente de usturoi pentru a vedea dacă acest lucru ar putea ajuta la limpezirea lucrurilor.6. LUAȚI ÎN CONSIDERARE ADOPTAREA UNEI DIETE MAI SĂNĂTOASE

«A fost larg acceptat faptul că există o corelație între o dietă sănătoasă și un corp sănătos», explică Hayag. «Cu cât persoana este mai sănătoasă, cu atât este mai probabil ca aceasta să poată lupta împotriva infecțiilor, cum ar fi infecțiile fungice ale unghiilor de la picioare.» Ținând cont de acest lucru, Hayag spune că oamenii ar trebui să ia în considerare alimentele bogate în probiotice, cum ar fi iaurtul și alimentele bogate în proteine pentru a susține creșterea unghiilor, alimentele bogate în fier pentru a preveni unghiile fragile și alimentele bogate în calciu și vitamina D. «Deși acest lucru nu poate vindeca ciuperca unghiilor de la picioare, poate ajuta organismul să lupte împotriva ciupercii și să promoveze un proces eficient de vindecare"», explică ea.UN CUVÂNT FINAL

Să știi cum să tratezi infecțiile cu ciuperci ale unghiilor de la picioare poate fi util. Cu toate acestea, Oliva ne reamintește să ne gestionăm așteptările. «Infecția poate dura până la patru-șase luni cel puțin pentru a dispărea"» spune el, menționând că recomandă o evaluare podiatrică dacă nu observați nicio schimbare pozitivă în acest interval de timp. «Un tratament de succes poate fi văzut dacă noua parte a unghiei crește mai clar pe parcursul lunilor de tratament.»

Având în vedere acest lucru, pe cât de benefic este să știi cum să tratezi ciuperca unghiilor de la picioare în cazul în care aceasta apare, și mai benefic este să înveți cum să o previi. Hayag spune că cel mai bun mod de a face acest lucru este să purtați șosete care absorb transpirația, să purtați pantofi de duș în vestiare și în zonele de piscină și să practicați bune practici de spălare a mâinilor după ce vă atingeți picioarele.

Dar există și vești bune - chiar dacă dezvoltați o infecție ușoară cu ciuperci la unghiile de la picioare, Hayag spune că, pentru majoritatea oamenilor, aceasta reprezintă un disconfort mic sau deloc și, în unele cazuri, ciuperca poate dispărea de la sine. «Cei mai mulți oameni pot lua în considerare remedii la domiciliu sau pot alege să lase pur și simplu unghiile de la picioare să crească singure», spune ea. «Cu toate acestea, dacă ciuperca unghiilor de la picioare este suficient de severă sau dacă cineva este imunitar compromis, cel mai bine este să consulte un profesionist.»

Dar vă rugăm să rețineți: Asta este pentru infecții fungice ușoare. Dacă observați că degetul dumneavoastră de la picior este umflat, roșu sau sensibil la atingere, consultați un medic. În plus, dacă degetul dvs. de la picior se simte mai cald decât restul corpului, începe să curgă puroi sau infecția pare să se extindă la nivelul pielii, programați imediat o programare la medic.

Sursa : www.byrdie.com
Autor: Rebecca Norris


Magazinul Global Fashion vă pune la dispoziție produse profesionale pentru îngrijirea unghiilor și pentru modelare.


Alte articole:

- Manichiura SPA. Ingrijirea miinilor si a unghiilor
- Picioruse frumoase: dezvaluim secretele ingrijirii lor
- Tipuri de pedichiura
- De ce se rup unghiile: cauzele si solutiile problemei
Data: 11.05.2022 19:45 Vizualizări: 55