Invata pas cu pas cum se construiesc unghii cu gel pe sablon

Invata pas cu pas cum se construiesc unghii cu gel pe sablon
O manichiură îngrijită și estetică nu este doar un aspect plăcut al imaginii personale, ci și un indiciu al curățeniei, stilului și atenției acordate de sine. Ea accentuează delicatețea și feminitatea mâinilor, conferind purtătoarei o doză de încredere în propria atractivitate. În vastul univers al materialelor pentru manichiură, gelul ocupă un loc de cinste, fiind una dintre opțiunile favorite și cele mai solicitate în designul de unghii.

Gelul oferă tehnicienilor în manichiură nu doar posibilitatea de a crea modele unice, ci și de a fortifica unghiile naturale, sporindu-le rezistența și sănătatea. Procesul de aplicare a gelului implică competențe specifice și o metodologie profesională, elemente esențiale pentru a asigura rezultate de excepție. Să explorăm această tehnică mai detaliat.

Continuați să citiți articolul pentru a afla mai multe despre extensiile de unghii cu gel: ce tipuri de gel sunt disponibile și cum funcționează procesul de construcție a unghiilor cu gel pe șablon.

Ce este un gel pentru construcție unghii?


Gelul este un material polimeric sintetic cu o structură poroasă, conceput special pentru întărirea și modelarea plăcii unghiale. Această inovație permite specialiștilor nu doar să extindă lungimea unghiei, ci și să modeleze forma dorită, oferind în același timp o soluție pentru întărirea unghiilor natural subțiri. Datorită aspectului său natural și rezistenței sporite, gelul este extrem de apreciat în industria manichiurii, fiind alegerea predilectă pentru crearea unor unghii frumoase și durabile.

.Beneficiile gelului


✅ Nu are miros;
✅ Nu provoacă iritații sau alergii ale pielii;
✅ Ușor de prelucrat (practic nu se desprinde și nu necesită o limpezire intensă);
✅ Permite să treacă umezeala, aerul și lumina (unghiile respiră și sunt protejate în siguranță de toate tipurile de ciuperci);
✅ Aderență bună;
✅ Multifuncțional (poate fi folosit pentru modelare și manichiură stil french).


Gel pentru construcție unghii - clasificare


1. Geluri monofazice

Când folosești un gel de extensie a unghiilor monofazic, aceasta înseamnă că într-un singur produs sunt combinate toate cele trei straturi necesare: bază, modelare și finisaj. Deci, nu este nevoie să folosești trei produse separate, ci doar un singur gel care îndeplinește toate aceste funcții.

Sistemul monofazic pentru extensia unghiilor este o opțiune mai economică în comparație cu sistemul trifazat. În acest sistem, este necesară achiziționarea doar a unui singur ingredient activ. Procedura implică aplicarea unui gel universal care conține substanțe care înlocuiesc cele trei faze ale extensiilor de unghii. Această caracteristică face ca întreaga procedură să fie mai puțin costisitoare și mai eficientă din punct de vedere al timpului.

2. Geluri bifazice

Când se folosește un gel bifazic pentru extensii de unghii, se referă la faptul că gelul are două straturi distincte: unul pentru bază și unul pentru modelare.


3. Geluri trifazice

În procesul de aplicare a gelului de extensii unghii trifazic, acesta este conceput să fie utilizat într-un singur strat, cunoscut sub numele de strat de modelare.

(5)
670 cumpărat
ID: 1928
38 ron
34,20 ron
-10%
(5)
995 cumpărat
ID: 1946
38 ron
34,20 ron
-10%.


Cum să pregătești corect placa de unghii pentru extensia cu gel


Gelurile nu sunt dăunătoare pentru sănătatea clientului. Cu toate acestea, un tehnician necalificat poate provoca daune prin acțiuni necorespunzătoare:

✓ Când pregătești o unghie naturală pentru a aplica un gel de extensie, este recomandat să folosești pile cu o abrazivitate de 180-240 sau chiar mai mare pentru a îndepărta stratul lipidic sau luciul. Abrazivitatea, exprimată în grit, reprezintă numărul de particule fine de praf pe unitatea de suprafață. De exemplu, o pilă cu abrazivitate de 180 grit înseamnă că există 180 de particule pe un centimetru pătrat de suprafață.
Cu cât granulația este mai mare, particulele sunt mai fine și numărul lor este mai mare. Astfel, o pilă cu o granulație mai mare este mai ușor de folosit și îndepărtează un strat mai mic de unghie. Este important să alegi pilă potrivită pentru a obține rezultatele dorite și pentru a proteja sănătatea și integritatea unghiei naturale.

✓ Unghiile naturale sunt alcătuite, în medie, din aproximativ 125 de straturi subțiri de plăci de cheratină. Acestea nu conțin terminații nervoase sau vase de sânge, fapt ce indică că placa unghiei este compusă din celule de cheratină rigidizate (care sunt celule moarte).

✓ Pentru a pregăti unghiile pentru extensie, este recomandat să folosești pile cu granulație de 180 sau mai mare. Acestea permit îndepărtarea a doar 2-3 straturi subțiri de cheratină, fără a afecta semnificativ aspectul unghiei. În schimb, utilizarea pilelor destinate materialelor artificiale, cu granulații mai scăzute, cum ar fi 80, 100 sau 150, poate duce la îndepărtarea până la 70 de straturi ale plăcii unghiei naturale. Această practică subțiază excesiv unghia și poate provoca senzații dureroase. La presiune, unghiile devin roșii din cauza prezenței capilarelor sanguine din patul unghiei, care furnizează sânge bogat în oxigen. Prin urmare, alegerea incorectă a pilei de unghii în timpul pregătirii pentru modelare poate fi una dintre cauzele principale ale problemelor asociate extensiilor de unghii.


Construcție pe șablon pas cu pas


1. Înainte de a începe lucrul, asigură-te că urmezi procedurile de igienă adecvate, inclusiv tratarea unghiilor cu un antiseptic.

72 cumpărat
ID: 13796
20 ron
18 ron
-10%

2. Șlefuește unghiile la o lungime de 1 mm și îndepărtează luciul de pe suprafața unghiei folosind un buffer.

31 cumpărat
ID: 5279
3 ron
2,70 ron
-10%

3. Pre-tratează unghiile cu Nail Prep 3in1.

58 cumpărat
ID: 19558
50 ron
45 ron
-10%

4. Aplică primer sau ultra-bond pe suprafața plăcii de unghii naturale.


5. După ce primerul se usucă, aplică un strat subțire de bază și lasă să se usuce în lampa UV de 36 de wați timp de 1 minut sau în lampa CCFL, LED/UV timp de 20 de secunde.

ID: 6710
119 ron
95,20 ron
-20%

6. Aplică șablonul.


7. Aplică un strat subțire de gel și usucă-l într-o o lampă UV sau CCFL timp de 2 minute, sau la o lampă LED/UV timp de 1 minut.

(5)
577 cumpărat
ID: 1832
34 ron
30,60 ron
-10%

8. Aplică un nou strat și construiește arhitectura unghiei. După aceea, lasă să se usuce într-o lampă UV sau CCFL timp de 2 minute, sau într-o lampă LED/UV timp de 1 minut.


9. Modelează curba unghiei.

10. Îndepărtează stratul lipicios.

11. Utilizează o pilă 180/180 pentru a netezi suprafața unghiei. Apoi, șlefuiește unghiile modelate cu un buffer.


12. Degresează suprafața unghiei și acoperăcu un strat de top coat. Usucă unghiile în lampă timp de 2 min.

Geluri populare de construcție a unghiilor de la Gobal Fashion


Gel bifazic pentru extensii de unghii

Gel de modelare a unghiilor, Smart Gel, 15 gr


Smart Gel reprezintă o inovație în lumea produselor de îngrijire pentru unghii, fiind un gel bifazic ce necesită aplicarea unui top coat. Conceput special pentru profesioniști, acest gel este ideal pentru utilizare în competiții de nail art, indiferent de lungimea sau forma extensiilor. Datorită formulei sale avansate, gelul bifazic oferă o aderență perfectă și rezistență de durată, asigurându-se că unghiile rămân impecabile pentru mai mult timp.

Beneficii:

✅ Vâscos
✅ Rezistent
✅ Foarte puternic
✅ Consistență medie
✅ Autonivelant
✅ Aderență bună
✅ Potrivit pentru unghii lungi

1 gel (15 g) = 8 cliente (lungimea medie a unghiei)
  

Gel trifazic pentru extensii de unghii

Gel de modelare clasic de la Global FashionGelul Global Fashion este un gel pentru unghiile trifazic, conceput să ofere rezultate impecabile. Pentru a obține cele mai bune rezultate, aplicarea acestuia necesită utilizarea unui strat de bază și a unui strat de top coat.
Este conceput atât pentru începători, cât și pentru profesioniști.

.


Beneficii:

✅ Consistență medie
✅ Autonivelant
✅ Poate fi ușor șlefuit
✅ Aderență bună
✅ Nu conține substanțe nocive
✅ Plastic
✅ Dens
✅ Vâscos
✅ Preț accesibil

✓ Remarcă!

- Nu aplicați în strat gros în jurul marginilor.
- Efectuați corecția în termen de 3 săptămâni.
- Sigilați marginile.
- Uscați bine înainte de a aplica următorul strat.
- Păstrați o arhitectură corectă a unghiilor.
- Evitați să expuneți unghiile lungi la șocuri.

Este important de știut că există alte mărci care comercializează un gel ce conține metacrilat de metil. Acesta este mai puternic și adecvat pentru extensii de unghii de orice lungime. În schimb, în cazul mărcii Global Fashion, gelul conține metacrilat de etil, care nu este atât de agresiv pentru unghii ca metacrilatul de metil.

Polimerizare - 60-120 sec.
Consum: 15g gel = 8 cliente (lungimea medie a unghiei)

---> Gamă largă de geluri pentru construcția unghiilor - deschide linkul pentru a vedea catalogul

Data: 17.04.2024 09:42 Vizualizări: 41