Știați despre sterilizarea instrumentelor de coafură?

În saloane și coafori, în practică, foarfecele, pieptenele și alte accesorii ale muncii zilnice a unui coafor sunt foarte rar prelucrate. Nu sunt dezinfectate, ci și curățate de ele! Este greu să vorbim despre marea dorință a coaforilor de a folosi dezinfectanți moderni. Mulți dintre ei nici măcar nu bănuiesc că acest lucru mai trebuie făcut și de ce.

După utilizare, pieptenele, perii, foarfecele pentru tăierea părului trebuie spălate cu săpun lichid în apă curentă, curățate de impuritățile vizibile cu o perie curată și apoi apoi dezinfectate atunci când sunt cufundate complet (sau tratate prin pulverizarea soluției dezinfectante pe suprafața instrumentului cu o viteză a obturatorului de cel puțin 5 minute). După expunerea la soluții dezinfectante, instrumentele sunt spălate cu apă, dacă acest lucru este indicat în instrucțiunile pentru dezinfectant.

Cleme, ondulatoare, capace și plase pentru bucle, capace pentru evidențierea după fiecare utilizare sunt spălate în apă curentă cu detergenți. Conform regulilor, cuțitele detașabile ale mașinilor de coafat trebuie, de asemenea, dezinfectate după servirea fiecărui client, în timp ce partea metalică care nu se poate detașa a mașinilor este curățată mecanic de păr și frecată de două ori cu un șervețel cu dezinfectant.

După dezinfectare, instrumentele trebuie depozitate în condiții care împiedică infecția lor secundară. Foarfecile de coafură, după tăieturi accidentale, contactul cu sângele și fluidul corporal al corpului uman, trebuie dezinfectate și, dacă este necesar de regulile și reglementările din țara sau republica dvs., sterilizate (pentru detalii despre metodele de dezinfectare și sterilizare a instrumentului, a se vedea mai jos).

Peignoir este curățat de păr într-un serviciu sau într-un loc special echipat al coaforului. Este interzis să arunci un uscător de păr, să scuturi părul de peignoirs la un loc de muncă. Pentru a colecta lenjeria uzuală, părul decupat, este necesar să existe recipiente sigilate căptușite cu pungi de plastic de unică folosință. Părul este colectat într-o buzunare de închidere direct lângă scaun. O pungă umplută cu părul decupat este legată și depozitată într-o încăpere până la eliminare.

Data: 23.07.2019 14:19 Vizualizări: 1641