Manichiura cu shellac oferă o culoare de lungă durată, dar este dăunător pentru unghii?

{ $article->title }}
Este ceva atât de satisfăcător cu privire aspectu frumos al unghiilor care durează săptămâni întregi. Bineînțeles, pentru a găsi un astfel de moment fericit în manichiură este nevoie să folosești, în primul rând, formulele de lac de unghii potrivite. Aici intervine shellacul. În timp ce oja acrilică de lungă durată primește adesea o reputație proastă, suntem aici pentru a face puțină lumină asupra motivelor pentru care shellacul nu este vinovat, până la urmă. Totul se reduce la formule și la a ști care sunt bune pentru unghiile tale și de care este mai bine să te ferești. Deoarece acest lucru ar putea părea puțin științific, suntem aici pentru a vă reaminti că shellacul nu este ceva pentru care să vă stresați.

De fapt, până la finalul acestui articol, avem un sentiment ciudat că vei alege shellac în locul oricărui alt gel de pe piață. Continuați să citiți pentru a afla de ce.CE ESTE SHELLAC?

La fel ca majoritatea manichiurilor de lungă durată, shellacul - cunoscut și sub numele de gel de unghii - este alcătuit dintr-o bază acrilică. «Toate ingredientele folosite pentru a face orice tip de unghii artificiale - fie că sunt lipite, întărite cu UV sau amestecate cu un lichid și o pudră - au la bază familia acrilică», spune manichiurista celebră Deborah Lippmann. «Ingredientele din manichiura cu shellac sunt ca și cum ar fi acrilicele preamestecate, iar acestea suferă o reacție chimică odată ce sunt polimerizate cu o lampă UV.»

Co-fondatoarea Varnish Lane, Lauren Dunne, adaugă la acest lucru, subliniind că shellac este, din punct de vedere tehnic, o combinație între gelul de lustruit, care îl face să reziste, și luciul obișnuit, care îi conferă o strălucire ridicată. «Formulele se leagă între ele atunci când sunt polimerizate sub lumină», explică ea.

Ceea ce este important de clarificat - și ceea ce este de obicei înțeles greșit - este că unghiile cu gel și shellac sunt același lucru. Cea mai mare diferență este că, unghiile cu shellac se referă la termenul inventat de CND - un brand popular de unghii care a dezvoltat pentru prima dată oja cu gel cu durată de viață de 14 zile.

.
ESTE OARE SHELLACUL SIGUR PENTRU UNGHII?

Aici lucrurile devin interesante. Vorbind în mod special despre unghiile cu shellac (adică despre luciul de gel creat de CND). Asta pentru că formula brandului prezintă mici tuneluri în interiorul lacului odată uscat, astfel încât, atunci când este timpul să îl îndepărtezi, acetona este capabilă să se scufunde în aceste tuneluri pentru a îndepărta cu ușurință (și în siguranță) luciul de lungă durată. Tocmai această calitate este cea care o face pe Lippmann să creadă că shellacul este cel mai ușor dintre toate produsele cu gel atât de aplicat, cât și de îndepărtat - și nu este singura.

«Recomandăm cu tărie utilizarea shellacului față de luciul de gel obișnuit, deoarece se înmoaie mai ușor și dăunează mai puțin unghiilor în timpul procesului de îndepărtare», spune Dunne. «Ne place, de asemenea, shellac pentru că este formulat fără principalele substanțe chimice dăunătoare care obișnuiau să se regăsească în lacurile de unghii».

Acum, țineți minte: Shellacul nu este același lucru cu un gel de altă marcă. Mărcile nu dispun de aceeași formulă patentată și, prin urmare, s-ar putea să nu se îndepărteze la fel de ușor, ceea ce poate provoca deteriorarea unghiilor tale naturale. De fapt, din cauza acestor formule din afara mărcii, shellac are o reputație proastă.

.
BENEFICIILE SHELLACULUI

Datorită calității de lungă durată a shellacului, Dunne spune că unghiile sunt protejate și vor arăta cât mai bine pentru mai mult timp. «Principalul beneficiu al shellacului este o manichiură frumoasă și strălucitoare, care va rămâne fără cioburi timp de 10 până la 14 zile (dacă este aplicată corect)», explică ea. «Acest lucru o face manichiura ideală pentru călătorii, muncă și pentru a avea unghii frumoase care durează mai mult timp.»DEZAVANTAJELE SHELLACULUI

Chiar dacă shellacul este considerat de unii ca fiind cel mai sigur dintre toate gelurile, acesta are totuși dezavantajele sale. «Orice produs care se întărește pe unghii are potențialul de a deteriora unghiile în procesul de îndepărtare», explică Lippmann. «Trebuie să te angajezi pentru timpul care este necesar pentru a absorbi corect produsul. Fără răzuire, fără a rade pe partea de sus a unghiei - fără a îndepărta cu dinții.» Ea atrage atenția că, de multe ori, oamenii devin nerăbdători cu privire la timpul necesar pentru ca gelul să se dizolve și sfârșesc prin a trage de lac, ceea ce sfârșește prin a deteriora unghia.

Chiar dacă nu smulgi luciul, Dunne spune că manichiura cu shellac frecventă poate avea un impact asupra unghiilor tale. «În timpul procesului de îndepărtare (mai ales dacă nu se face în mod corespunzător), poți risca să îndepărtezi straturi din unghiile tale naturale și să slăbești unghiile», explică ea.CUM SE REABILITEAZĂ UNGHIILE DUPĂ FOLOSIREA SHELLACULUI


Luați o pauză între manichiurile cu shellac. Este cât se poate de simplu. «Întotdeauna le recomandăm clientelor noastre să facă o pauză de la shellac, mai ales dacă și-au făcut mai multe manichiuri cu shellac la rând», spune Dunne. «Oferă unghiilor o șansă de a se întări din nou».

În plus față de acordarea unei pauze unghiilor, Lippmann recomandă încorporarea unei baze și a unui topțintit. «Este o necesitate atunci când încerci să te recuperezi după îndepărtarea îmbunătățirii», spune ea. «Recomand să punem întotdeauna mai multe straturi de ojă pentru a ne proteja unghiile - fie că este vorba de straturi de bază și de top - dacă nu doriți culoare.»

În plus, atât Dunne, cât și Lippmann spun că este util să vă îngrijiți cuticulele, deoarece cuticulele sănătoase sunt cheia unei creșteri sănătoase a unghiilor. Pentru a face acest lucru, încercați să folosiți uleiul pentru cuticule de la Global Fashion, care înmoaie și hidratează cuticulele, stimulând creșterea unghiilor și îmbunătățind suprafața acestora.

.


Sursa: www.byrdie.com
Autor: Rebecca Norris


Magazinul Global Fashion vă oferă produse profesionale pentru îngrijirea și modelarea unghiilor.


Alte articole:

- Gel vopse. Caracteristici
- Gel lac. Cel mai intersant despre el
- Cum sa alegi lampa pentru unghii? Sa clarificam subtilitatile!
- 10 mituri despre alungirea unghiilor. Aflati realitatea! 
Data: 09.03.2022 13:47 Vizualizări: 124