Cum se repară unghia ruptă, după părerea manichiuristelor

{ $article->title }}
Deși există cu siguranță probleme mai mari pe lume decât unghia ruptă, nu se poate nega faptul că, dintr-o dată, faptul că unghiile tale se ciobesc, se crapă, se despică sau se rup complet nu este decât o dezamăgire - mai ales dacă ai încercat să le lași să crească.

Din păcate, oricât de mult ai încerca să eviți ruperea unei unghii - de la aplicarea serului de întărire și învățarea modului corect de îndepărtare a lacului de gel până la evitarea expunerii excesive la apă caldă, care ar putea înmuia unghiile și duce la mai multe fisuri și smocuri - este mai degrabă inevitabil, cel puțin din când în când.

Din fericire, o unghie ruptă nu trebuie să vă distrugă automat manichiura. La urma urmei, se pare că există o modalitate sigură de a repara un deget deteriorat. Potrivit experților în unghii Sarah Gibson Tuttle, Lauren Dunne și Molly Romah, cel mai bun mod de a reabilita o unghie ruptă - dacă scopul este de a salva lungimea - este să te descurci cu un pliculeț de ceai.
 


CUNOSTINȚA CU EXPERTUL

- Sarah Gibson Tuttle este fondatoarea Olive & June, un îndrăgit salon de manichiură și o linie de produse cu sediul în Los Angeles, California.

- Lauren Dunne este expertă în unghii și cofondatoare a salonului de manichiură Varnish Lane, cu sediul în Washington, D.C.

- Molly Romah este tehnicianul principal de unghii la Chillhouse din New York City.

- Michele Farber, MD, este dermatolog certificat de către consiliul de specialitate la Schweiger Dermatology Group din New York.


Materialul subțire și poros al unui pliculeț de ceai îl face un plasture perfect pentru unghia ruptă. Aderă frumos la unghiile dumneavoastră și ajută la peticirea fără cusur a părții rupte la loc. Materialul pungii de ceai este permeabil, ceea ce îl ajută să adere rapid la unghiile dumneavoastră folosind doar ojă transparentă. Un filtru de cafea poate fi, de asemenea, folosit la nevoie, însă hârtia este adesea mai groasă decât pungile de ceai și s-ar putea să nu se îmbine la fel de bine.

Sunteți gata să începeți? Află exact cum să repari unghie ruptă.1. PILAREA UNGHIEI RUPTE
 
.


Indiferent dacă v-ați crăpat, ciobit sau v-ați rupt complet unghia, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să șlefuiți marginile. «Mișcându-vă într-o singură direcție, limați unghia înapoi la forma inițială, astfel încât să se potrivească cu celelalte unghii (doar puțin mai scurtă)», spune Gibson Tuttle. «Dacă este o ruptură majoră, taie 90 % și limează restul de 10 %."

Motivul pentru care șlefuirea este o necesitate - în afară de faptul că majoritatea oamenilor preferă marginile netede - este acela că acest lucru va ajuta la limitarea distanței până la care o fisură poate duce prin unghie, ceea ce ajută la evitarea apropierii inutile de unghie.

Acum, dacă unghiile tale sunt destul de scurte, poate că șlefuirea ar putea fi tot ce este nevoie pentru a-ți repara unghia. Cu toate acestea, dacă aveți unghii lungi în formă de migdală, ovale, stiletto sau în formă de sicriu și ați fisurat o margine, veți dori să șlefuiți marginea zimțată (spre deosebire de tăiere) și să treceți la pasul doi.

SFAT: «Acesta este exact motivul pentru care am creat The Studio Box», spune Gibson Tuttle. «Elimină toate presupunerile legate de ceea ce ai nevoie pentru a face acasă manichiura perfectă de salon: pila, baf și toate celelalte.»2. ȘTERGEȚI CU ALCOOL UNGHIA RUPTĂ

.


Înainte de a plasa punga de ceai peste unghia crăpată, Romah spune că trebuie să ștergi unghia cu alcool și să o lustruiești astfel încât să fie complet netedă. Acest lucru nu numai că va ajuta cârpa să adere mai bine, ci și lacul.3. TĂIAȚI PUNGA DE CEAI

.


Odată ce unghia este șlefuită, Dunne spune să tai o bucată mică de pliculeț de ceai (asigură-te că este curat și că nu sunt atașate particule de ceai) pe care să o așezi peste întreaga crăpătură - și, da, este absolut în regulă dacă ocupă toată suprafața unghiei. După ce ai tăiat cârpa, pune-o deoparte până la pasul patru.4. APLICĂ GEL, DUPA CARE LIPIȚI PUNGA DE CEAI PE CRĂPĂTURĂ

Acum că unghia ta este șlefuită și șlefuită la perfecție, este timpul să îți recompui unghia. «Aplicați un strat de lac transparent și folosiți o scobitoare sau o pensetă pentru a aplica pliculețul de ceai pe unghie în timp ce luciul transparent este încă umed», instruiește Dunne. După ce se usucă, lustruiți orice zone aspre înainte de a trece la următorul pas.

Romah notează că puteți face acest lucru și cu ojă cu gel, dacă doriți o soluție de durată mai lungă. În acest caz, în loc de ojă transparentă obișnuită, optați pentru un strat de bază din gel și asigurați-vă că îl întăriți cu o lampă de gel între straturi.

SFATUL PROFESIONISTULUI: Multe trucuri de modă veche pentru unghii recomandă lipirea unghiilor rupte la loc, dar Dunne spune că ar trebui să te ferești de a face acest lucru. «Vă recomandăm să evitați lipiciul de unghii, deoarece acesta conține substanțe chimice care pot fi foarte iritante pentru patul unghiei», explică ea.5. TERMINĂ CU OJĂ

.


După ce te vei minuna de cât de bine repară un pliculeț de ceai o unghie ruptă, vei dori să o faci să arate la fel de bine ca și celelalte unghii ale tale, așa că alege-ți nuanța preferată și vopsește-o în consecință.

SFAT: Dacă ești presată de timp după ce ai reparat o unghie ruptă sau pur și simplu nu ai culoarea lacului de unghii la tine, autocolantele de unghii sunt o modalitate excelentă de a camufla orice neregularitate de pe unghie.CÂND TREBUIE SĂ CONSULTAȚI MEDICUL

Majoritatea rupturilor de unghii nu sunt grave și nu necesită asistență medicală, mai ales dacă este vorba doar de vârful unghiei.  Totuși, dacă unghia se rupe în patul unghiei, poate fi destul de dureros. Dacă se întâmplă acest lucru, urmăriți semnele de infecție, inclusiv înroșirea, umflarea și durerea, și mergeți la medic dacă acestea apar.

Dacă v-ați prins unghia în ceva și v-ați smuls-o, din păcate, aceasta nu se va reatașa - dar în cele din urmă va crește la loc. Dacă s-a desprins complet de patul unghial, va dura aproximativ șase luni pentru a crește la loc. Probabil că nu aveți nevoie de îngrijiri medicale pentru acest lucru decât dacă aveți dureri și/sau umflături din ce în ce mai mari, deoarece acest lucru ar putea indica o infecție.

Este posibil să observați că patul unghiei se înnegrește sau devine purpuriu după o rană, mai ales dacă v-ați zdrobit degetul sau v-ați prins unghia de ceva și s-a rupt. Dacă este vorba doar de o mică vânătaie, aceasta va dispărea pe măsură ce se vindecă și nu necesită îngrijiri medicale. Dacă este o zonă mai mare și provoacă pulsații dureroase, este posibil să aveți un hematom subunghiular și este posibil ca medicul dumneavoastră să fie nevoit să facă o mică gaură și să o dreneze pentru a elibera presiunea și a-i permite să se vindece.ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cum se previne ruperea unghiilor?

Știți acum cum să reparați o unghie ruptă, dar cum puteți preveni ruperea lor? Păstrați-vă unghiile uscate purtând mănuși atunci când curățați sau spălați vasele, hidratați-vă unghiile și cuticulele în fiecare zi și evitați produsele agresive pentru unghii, folosind dizolvant de lac de unghii fără acetonă.


O unghie ruptă se va vindeca singură?

Odată ce o unghie se despică sau se rupe, aceasta nu va crește la loc. Puteți folosi tehnica de mai sus pentru a încerca să reparați ruptura până când unghia crește.


Cum îmi pot ajuta unghiile să crească mai repede?

Unghiile cresc foarte încet și, așa cum am menționat anterior, poate dura șase luni pentru ca o unghie să crească la loc. Medicul dermatolog certificat Michele Farber, MD, sugerează să vă concentrați pe un aport adecvat de proteine și să vă optimizați nutriția, să practicați o bună igienă a unghiilor și să vă îngrijiți cu blândețe unghiile.


Ce remedii casnice îmi pot menține unghiile sănătoase?

Uleiul de nucă de cocos este o modalitate excelentă de a vă menține unghiile sănătoase în mod natural, deoarece se crede că întărește unghiile, hidratează cuticulele și previne apariția crestelor. Pur și simplu masați uleiul de nucă de cocos în unghiile și cuticulele dumneavoastră în fiecare zi.


De ce mi se despică unghia pe mijloc?

Unghiile care se despică pe mijloc pot fi cauzate de spălarea frecventă a mâinilor sau de utilizarea excesivă a dizolvantului de lac de unghii, ceea ce duce la unghii uscate, fragile care se crapă. Ocazional, despicarea unghiilor poate fi cauzată și de o afecțiune medicală, inclusiv probleme tiroidiene sau anemie, așa că discutați cu medicul dumneavoastră dacă această afecțiune persistă.

Sursa : www.byrdie.com
Autor: Rebecca Norris

Magazinul Global Fashion vă oferă produse profesionale pentru îngrijirea și modelarea unghiilor.


Alte articole:

- 5 - obiceiuri care deformeaza unghiile. Cum sa le depasesti?
- 8 mituri despre ingrijirea unghiilor
- Unghiile si gel lacul: este necesara pauza de la gel lac?
- Manichiura SPA. Ingrijirea mainilor si a unghiilor
Alte articole --->
Data: 19.04.2022 11:14 Vizualizări: 484