Gel lacul nu se usuca in lampa: cauzele

Astazi, exista diverse materiale si instrumente pentru crearea manichiurei frumoase. Unul din materiale este gel lacul. Problemele cu polimerizarea gel lacului se intilnesc destul de des, insa nu intodeauna acesta este de vina. Adesea problema poate fi legata cu functionarea lampii de unghii. In acest articol aveti posibilitatea sa aflati care sunt motivele polimizarii proaste a gel lacului.
TIMPUL DE POLIMERIZARE A GEL LACULUI
In mod normal, timpul de polimerizare al gel lacului este:
- 30-60 de secunde intr-o lampa cu led.
- pina la 2 minute intr-o lampa ultravioleta.
Timpul de uscare nu este exact, deoarece depinde si de pigmentarea lacurilor, precum si de continutul de cauciuc din compozitie.
DE CE NU SE USUCA GEL LACUL IN LAMPA?
Motivele polimerizarii slabe pot fi impartite in 2 categorii:
- problema cu gel lacul sau cu aplicarea acestuia.
- probleme cu lampa.
Problema cu gel lacul
1. Stratul gros in aplicare. Gel lacul incepe sa se intareasca in lampa, din partea de sus, de aceea daca este aplicat cu un strat prea gros, partea inferioara a stratului de acoperire nu se va usca in timpul standard. Si marirea timpului nu va rezolva problema. In plus de taote, gel lacul poate sa inceapa sa se increteasca sau sa friga, de aceea materialul trebuie aplicat in straturi subtiri.
2. Pigmentare puternica. Pentru nuantele mai aprise a gel lacurilor, timpul de uscare este semnificativ crescut, deoarece continutul unui pigment de culoare aprinsa previne patrunderea razelor lampii in material, ceea ce, in consecinta, complica procesul de uscare.
3. Termenul de expirare a gel lacului. Data de expirare se socoate din momentul in care a fost deschisa sticla de lac. In medie, aceasta este 2-3 ani. Prin urmare, trebuie sa tineti la control cind ati inceput sa utilizati gel lacul. Dupa expirarea termenului, gel lacul nu numai se va usca prost, dar si nu se va lipi de unghii.
4. Gel lacul nu a fost utilizat o perioada lunga de timp. Daca gel lacul o perioada lunga de timp nu este utilizat, atunci pigmentul din sticla se aseaza la fund si, datorita compozitiei inegale, gel lacul rau se va usca. De aceea, inainte de a aplica gel lacul color, se recomanda rularea acestuia in miini, insa nu trebuie agitat ca oja: aceasta va provoca aparitia bulelor in gel lac!
5. Depozitarea incorecta a gel lacului. Sticla trebuie pastrata intr-un loc intunecat si departe de lampa lucratoare, altfel, materialul se va ingrosa si se va usca slab.
6. Gel lacul ieftin sau fals. Din pacate, nimeni nu este asigurat de falsificari. Nu se recomanda economisirea in procurarea materialului si acesta trebuie sa fie cumparat numai de la producatorii de incredere, de exemplu, in magazinul online Global Fashion.
_______________________________________________________________________
Alte articole la tema:
_______________________________________________________________________
Probleme cu lampa
1. Beculetile sunt defectate. La lampi, in special la cele ultraviolete, beculetile cu timpul se ard si trebuie inlocuite. Daca acest lucru nu se observa la timp, materialul se poate usca mai rau sau chear deloc. Intr-o lampa UV, inlocuirea beculetului se poate face individual, insa in lamap LED sau CCFL, inlocuirea se poate face doar la centre specializate. Prin urmare, este mai bine ca mesterul sa cumpere un beculet de rezerva pentru inlocuirea primului, in caz daca lampa va inceta sa functioneze in cel mai incomod moment.
2. Lampa cu puterea slaba. Cu cit puterea lampii este mai mica, cu atit mai mult se va usca gel lacul. Prin urmare, la procurarea lampii, numaidecit trebuie de atras atentia la caracteristica data. Cu toate acestea, cu timpul se poate intimpla, ca puterea lampii sa scada, in acest caz este nevoie de schimbarea lampii. Din pacate, acest lucru poate fi observat doar atunci cind se lucreaza cu aceleasi materiale: daca acestea au inceput sa se usuce mai rau, atunci puterea lampii a scazut. Cumpara lampa de calitate --->
__________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________
3. Incompatibilitatea gel lacului cu lampa. Exista gel lacuri, care se produc numai pentru anumite tipuri de lampi, de aceea gel lacul se usuca rau, motivul poate fi ca acesta nu este incompatibil cu lampa. Este vorba despre aceea, ca inainte unele gel lacuri erau potrivite doar pentru lampa cu led si, uneori, cu cea ultravioleta. In timpul actual, aceast problema se intilneste mai rar.
4. Pozitia gresita a miinii. Multe depind de acest factor. Daca mina este inclinata, atunci gel lacul se scurge intr-o parte si rau se va usca. In plus de toate, in astfel de pozitie, razele vor atinge inegal materialul.
5. Lampa murdara. Partea inferioara a lampii, precum si beculetile, periodic trebuie sterse de praf. In caz contrar, contaminarea va reduce fluxul de raze, iar lacul se va usca mai rau. Respectati regula: stergeti lampa in interior si exterior dupa fiecare client.
CUM SE POATE EVITA PROBLEMA?
Pentru a evita problema, mai intii trebuie studiate motivele. Iata citeva reguli de baza:
- Urmarirea termenului de expirare a gel lacului si depozitarea corecta.
- Aplicarea gel lacului cu strat subtire.
- Pentru aplicarea uniforma a pigmentului, inainte de utilizare, sticla trebuie rulata in miini.
- Urmarirea starii beculetelor si curatetii lampii.
Deja cunoasteti principalele motive a polimerizarii slabe a gel lacului in lampa. Respectati regulile si atunci nu veti avea disconfort la locul de munca.
Si nu uitați de regula principala, cumparati materiale de calitate de la producatori de incredere. Magazinul online Global Fashion ofera aceasta oportunitate. In magazin--->
Cititi si alte articole:
Data: 27.01.2021 17:00
Vizualizări: 3304