Cum sa indepartezi gel lacul de pe unghiile acrilice

{ $article->title }}
Deși este întotdeauna cel mai bine să îți actualizezi manichiura cu gel la salonul de unghii, uneori nu ai de ales decât să iei lucrurile în propriile mâini. Dacă ați aplicat gel peste un finisaj acrilic, schimbarea nuanței poate fi o sarcină foarte dificilă. Din fericire, există metode de îndepărtare a gelului care nu vă vor strica unghiile - trebuie doar să aveți  acasă instrumentele necesare.

Înainte de a trece la alegerea instrumentelor noastre, iată un sfat important: rezistă nevoii de a decoji sau de a mușca lacul de gel, să fim sinceri - pare uneori cea mai ușoară soluție la problemele tale de manichiură. Aceasta nu va fi niciodată o idee bună. Dacă aveți un finisaj acrilic, mușcarea și decojirea pot deteriora suprafața, rezultând o pânză neuniformă pentru lustruirea viitoare.

Veste buna! Am vorbit cu profesioniști pentru a învăța câteva metode pentru îndepărtarea lacului cu gel de pe unghiile acrilice acasă - fără a fi nevoie să vizitezi un salon. Citiți mai departe pentru a afla sfaturile lor de top.1. METODA DE PILIRE

«Cea mai bună metodă de îndepărtare a gelului este fără îndoială metoda de pilire» , spune Crystal Tait, un tehnician de unghii licențiat cu peste 10 ani de experiență și proprietar al unghiilor Noir Nails din Brooklyn.

.


«Pilirea este într-adevăr cea mai eficientă și mai sigură modalitate de a îndepărta gelul de lac de pe unghiile cu acril», spune Tait. Dar s-ar putea să nu fie efectiva pentru toată lumea. «Citeodata apartul pentru manichiura poate sa duca la senzatia de arsură fierbinte, dar în realitate este doar frecarea gelului care este șlefuit.»

În orice caz, aceasta este cu siguranță cea mai bună opțiune dacă doriți să vă îndepărtați gelul de pe unghiile acrilice. Iar dacă ai de gând să încerci metoda data la domiciliu, avem câteva sfaturi. Trebuie să ai aparatul pentru manichiura, pe care să te simți confortabil să o folosești acasă. «Nu încercați acest lucru acasă dacă nu aveți un aparat pentru manichiura», spune Tait. «Riscați să vă traumați».)

Dacă vă simțiți confortabil să manevrați aparatul pentru manichiura la domiciliu, puteți începe prin șlefuirea gelul de unghii cu miscari rapide într-o singură direcție, pe rând, până când gelul de unghii începe să se desprindă. Continuați să deplasați pila în jurul unghiei și să vă concentrați pe diferite zone până la îndepărtarea lacului de gel. Faceți acest lucru pentru fiecare deget. Durează ceva timp, dar poți oricând să pui niște muzică.

Cautați un apartat pentru manichiura si pedichiura calitativ? Atunci clik aici --->2. METODA «FOLIEI DE ALUMINIU»


Probabil că sunteți familiarizată cu tehnica de îndepărtare «folie-deget»  din timpul vizitelor la salon, dar nu uitați: atunci când lucrați cu acrilice, procesul de îndepărtare a lacului de gel trebuie abordat diferit. «Acetona poate topi structura acrilicelor, așa că nu o recomand niciodată pentru îndepărtarea gelului de lac din acrilice», spune Tait.


În primul rând, fă rost de o pilă de unghii bună, cu o textură care să inducă frecare și lucrează suprafața unghiei cu ea până când rămâne un finisaj strălucitor. Apoi, înmuiați discul de vata în dizolvant de lac de unghii fără acetonă până când se saturează. Așezați discul de vata îmbibat pe unghie, apoi înfășurați-l într-un pătrat de folie pentru a-l ține la locul lui. Repetați procedura pentru toate degetele, lăsați să acționeze timp de 10-20 de minute și puteți șterge gelul de lac cu ajutorul discului de vata după ce s-a impregnat. Dacă nu funcționează, încercați să le îndepărtați cu o pilă de metal sau cu bățisorul portocaliu. (Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a tăia sau împinge cuticulele și a adăuga puțin ulei pentru cuticule).

Deși aceasta este o metodă eficientă, tăierea și lipirea pe degete a unor pătrate de folie de aluminiu poate fi dificilă și plictisitoare, așa că sunt disponibile seturi speciale. Nu uitați să manipulați cu grijă culorile acrilice după înmuiere.

.
3. METODA «APEI CALDE»

Pentru această metodă, vei avea nevoie din nou de un dizolvant de lac de unghii fără acetonă si două boluri - unul puțin mai mare decât celălalt.

În primul rând, fierbeți apă fierbinte și turnați-o în bolul mai mare, iar în cel mai mic turnați dizolvantul de lac fără acetonă. Apoi, înmoaie-ți degetele în bolul mai mic timp de aproximativ zece minute. (Ai grijă să nu-ți bagi degetele în lichidul prea fierbinte).

După aceea, ar trebui să puteți răzui cu ușurință lacul de gel cu o pilă de unghii metalică sau cu un bățisor portocaliu, fără să deteriorați acrilicul de dedesubt. (Din nou: Acesta este un moment excelent pentru a împinge înapoi sau a tăia cuticulele și a adăuga puțin ulei pentru a calma zona din jurul acrilicului).

.


Nu uitați, indiferent de tehnica pe care o folosiți, cel mai important lucru este să vă păstrați unghiile sănătoase sub acrilice pe tot parcursul anului. «Este bine să faceți periodic o pauză de la acrilice pentru a vă menține unghiile sănătoase și să vă faceți o manichiură normală cu ojă obișnuită» , spune Tait. «De asemenea, taie-ți cuticulele, ia-ți vitaminele și nu le ține prea mult timp ca unghiile sa creasca prea lungi. Cu cât unghiile sunt mai lungi, cu atât mai mult riști să le lovești sau să le deteriorezi, iar asta nu este niciodată bine.»

Sursa: www.byrdie.com
Autor: Sophia Ross


Magazinul Global Fashion oferă produse profesionale pentru îngrijirea și modelarea unghiilor.


Alte articole:

- Manichiura hardware - super tehnologie!
- Gel lacul: sa cunoastem miturile
- Manichiura hardware: mituri si adevar
- Alungirea unghiilor acrilica. Toate subtilitatile
- Frezer manichiura. Ajutor in sfera nail art
Data: 17.02.2022 20:46 Vizualizări: 92