Primer pentru unghii. Functiile sale

Crearea manichiurii este un proces destul de intens. Poate fi uneori chiar si obositor, dar consecintele sale sunt minunate. Dupa efectuarea manichiurei, miinele de parca invie, devin si mai frumoase, ingrijite si cita ,«incredere in sine» apare la o domnisoara, asta nu poate fi explicat - trebuie simtit. Este cunoscut faprul, ca pentru crearea manichiurei este nevoie de urmarit careva pasi si inafara de aceasta mai exista si o serie de solutii folosite, unul dintre care este aplicarea primerului.
Ce de fapt este primerul, de ce el se utilizeaza, consistenta acestuia? In articolul nostru veti gasi raspunsurile la aceste intrebari.
Primer pentru unghii. Functiile sale
Primer- denumirea acestei solutii vorbeste de la sine - «primer», adica «initial» sau «primul». Aceasta inseamna, inainte de a efectua acoperirea decorativaca, primerul se aplica in primul rind, pe placa de unghii. Cu alte cuvinte, este un mijloc de pregatire a unghiilor pentru acoperire. Produsul degreseaza si usuca placa de unghii, ceea ce imbunatateste aderenta materialului decorativ pe unghie. Principiul de functionare a primerului, consta in lipirea suprafetelor cu densitate diferita - unghie si baza.
Ce face primerul?
- Usuca unghiile.
- Degreseaza suprafata.
- Curatare - elimina particulele de grasime ale pielii care pot ramine dupa aplicarea degresantului.
- Face suprafata unghiilor mai dreapta si mai neteda.
- Previne ingalbenirea, delaminarea, craparea unghiilor.
- Creste aderenta intre unghia naturala si materialul de acoperire.
- Pregateste baza pentru desenarea ulterioara a acoperirelor decorative
- Protejeaza unghia de efectele componentelor chimice, cele care vor fi deasupra acesteia.
- Ajuta la cresterea calitatii unghiilor alungite.
- Utilizarea primerului este formarea stratului zero, un fel de baza care va ajuta la distribuirea uniforma a straturilor ulterioare de produse cosmetice.
- Prelungeste durabilitatea manichiurii. Mai ales in locurile frecente de cojire a acrilului sau gelului, si anume pe partile laterale ale marginii libere, precum si in apropierea cuticulei.
Tipuri de primer pentru unghii
Producatorii ne prezinta urmatoarele tipuri de primer:
- prep-primer sau bond
- primer cu acid
- primer fara acid (ultrabond).
Despre prep-primer sau bond
Unii mesteri numesc prep-primerele, ca varianta «usoara» a acestei solutii. Nu contine arome, coloranti si alte substante agresive. Prin urmare, o astfel de acoperire difera prin influenta delicata asupra unghiilor. Prep-primerul nu este utilizat pentru acoperirea acrilica, deoarece compozitia sa este prea slaba, dar este excelent, ca baza pentru alte tipuri de acoperire. Prep-primerul este mai des folosit ca protectie suplimentara pentru unghiile slabite si fragile.
Primerul cu acid
In majoritatea cazurilor se aplica pentru efectuarea manichiurii cu o acoperire acrilica. Astfel de primer are proprietati adezive bune.
Baza primerului acid este acidul metacrilic, care este componenta principala a acestuia. Numai ce nu se vorbeste despre el! O substanta mortala, cancerogena! De fapt, acidul metacrilic nu este cu siguranta o substanta utila. Insa, ceea ce ne inconjoara in viata de zi cu zi: sampoanele contin laurilsulfat, cremele pentru miini - glicerina si untul - colesterol! Dupa cum observati, totul are dezavantajele sale, dar in ciuda acestui fapt, toata lumea le foloseste. Deci, o cantitate nesemnificativ de mica de acid metacrilic aplicata pe unghii la fiecare 3-4 sptamini, nu va afecta foarte mult situatia?!
Primerul cu acid poate fi folosit pentru persoanele cu placa de unghii uleioasa, deoarece acesta usuca unghia. Dar cu siguranta merita luat in considerare: daca este utilizat incorect, poate provoca arsuri si poate perturba structura placii unghiei. Din acest motiv, este destinat profesionistilor.
Primerul fara acid
Se aplica la efectuarea manichiurii cu un gel si acoperire cu gel lac. Pe eticheta, primerul fara acid este marcat ca «non-acid» sau «fara acid».
Primerul fara acid este o alternativa la cel metacrilic. Produsul permite imbunatatirea aderentei straturilor de acoperire la unghie, fara a avea efect daunator asupra unghiilor si a pielii adiacente. Chiar si denumirea acestuia spune, ca acest primer nu contine acizi, deci este sigur. Potrivit pentru unghii subtiri, problematice, sensibile. Ideal atit pentru mesterii incepatori, cit si pentru profesionisti.
Marele avantaj al acestui tip de primer este, ca pentru uscarea acestuia, nu este nevoie lampa UV.
Reguli pentru utilizarea primerului
- inainte de a il cumpara, studiati eticheta pentru a afla pentru ce materiale se potriveste. Unele produse din aceasta categorie sunt destinate exclusiv gelurilor sau numai acrilului.
- nu se aplica mai mult decit in 2 straturi. Fiecare strat nou al solutiei „apasa” pe placa unghiei cu componente daunatoare ale acestuia, care nu se evapora sau se spala de pe unghie si pot fi absorbite in unghie si acestea vor singera.
- daca sunteti mester, si clientul se plinge pe arsura in unghie sau in apropierea zonei unghiei, asigurati-va, ca clatiti zona cu apa curata. Acest lucru se poate datora hipersensibilitatii. Ignorarea acestui fapt poate provoca o arsura.
- mesterul trebuie sa foloseasca manusi si sa poarte ochelari in timp ce lucreaza cu primerul. Vaporii pot deteriora nazofaringele si ochii, in special cu utilizarea constanta.
- aplicati produsul usor si cu strat subtire, pentru a evita contactul cu pielea.
- primerul nu trebuie aplicat in mai multe straturi. Produsele chimice folosite in exces pe unghii, pot provoca arsuri ale tesuturilor.
- daca utilizati tipse pentru alungiea unghiilor, asigurati-va, ca primerul nu cade pe ele.
- aplicati primerul numai cu peria speciala.
Caracteristicile utilizarii primerului
- Pentru uscarea primerului, nu este nevoie de lampa ultravioleta.
- Primerul se aplica pe unghiile naturale, dupa aplicarea deshidratorului si inainte de acoperirea de baza.
- Inainte de a aplica primerul, peria trebuie strinsa pe borcan, apoi uscata cu servetele fara scame, si doar apoi aplicata pe unghie.
Alegerea corecta a primerului pentru unghii
Cum sa alegi cel mai bun primer pentru unghii? Cititi mai jos:
- Compozitie. Primul si principalul factor. Pentru primerul cu acid, din lista ingredientelor, veti observa probabil acidul metacrilic, care formeaza 80% din continut. In timp ce pe sticla cu un analog fara acid, o sa observati eticheta «non-acid», care vorbeste despre siguranta si usurinta solutiei. Mai sus, am discutat despre acidul metacrilic, este cu siguranta daunator, dar utilizarea in cantitati mici si rareori, este putin probabil sa aduca consecinte negative.
- Nu va bazati pe promisiunile producatorilor. Cumparati numai de la profesionisti si marci testate la calitate.
- Cititi parerile de la cumpatatori reali, si atrageti atentia la critici si complimente.
Nota: Dupa tot ce ati citit, probabil ca ati observat, ca primerul totusi este o solutie importanta pentru crearea manichiurei cu gel lac, si pentru alungire.
Sinteti un mester incepator si cautati un primer de calitate? Vizualizati magazinul nostru online.
Flositi primer si bucurtii-va de frumusetea manichiurii. Speram, ca articolul nostru va va ajuta sa alegeti un primer bun si potrivit pentru Dvs.
Cititi si alte articole:
Data: 09.11.2020 13:30
Vizualizări: 1304