Topitor de ceara pentru depilare. Adio firele de par nedorite!

{ $article->title }}

Parul nedorit pe corp este o problema pentru fiecare domnisoara. Ai imbracat rochia frumoasa, te-ai incaltat pe tocuri, te-ai facut buzesoarele rosii, si aici o situatie neplacuta, parul a stricat mult asteptata zi libera, si iarasi pantaloni, dar atit de mult te-ai dorit sa te lauzi cu rochia cea noua. E cunoscuta situatia? Nu-i asa? Este cunoscut faptul, ca fiecare domnisoara viseaza ca pielea ei sa fie matasoasa si moale, insa exista putine produse cosmetice pentru ingrijire. Este important si necesar scaparea a parului nedorit de pe corp. Cum sa o faci? La momentul actual exista mai multe modalitati, dar una dintre cele mai populare este depilarea cu ceara. Este o procedura care nu irita pielea si nu lasa urme. Pentru a efectua procesul de  depilare, este nevoie de ceara topita, care poate fi obtinuta cu ajutorul unui topitor special pentru ceara. Ce de fapt inseamna un topitor de ceara?  Este un dispozitiv care incalzeste ceara la o anumita temperatura.

Tipurile de topitoare de ceara si cum pot fi utilizate

Topitor de ceara cu caseta - un astfel de topitor de ceara este ideal pentru uz casnic, si este cel mai convenabil si sigur. Este un dispozitiv mic, in care este introdusa o caseta speciala cu ceara si este echipat cu un aplicator cu role. Dupa incalzire, ceara se aplica uniform pe suprafata pielii pe zona dorita. Dupa care, se ataseaza o banda de pinza, se astepta citeva secunde si se smulge in partea impotriva cresterii parului. Astfel de topitor de ceara permite efectuarea rapida si usoara a procedurii. Cind cartusul se epuizeaza, e nevoie de introdus un cartus nou si in continuare de utilizat dispozitivul. Vizualizeaza catalogul

Vizualizeaza produsul

Vezi produsul

Topitor de ceara in borcane - folosit pentru incalzirea solutiilor plasate in borcane. Un dispozitiv universal, care incalzeste nu numai ceara,dar si parafina. Topitorul de ceara in borcan este o platforma conectata la retea, in interiorul careia poate fi introdus un borcan cu ceara. Cind continutul este complet topit, se aplica pe piele cu ajutorul unei spatule speciale din lemn. Este manuala separarea cerii intarite cu firele de par. Este foarte convenabil de utilizat in timpul depilarii si terapiei cu parafina.


Varianta combinata - este un model universal care include in sine concomitent cele  doua tipuri de topitor de ceara (caseta si borcan). Este utilizat mai des in saloanele de frumusete, are spatiu atit pentru cutii de ceara, cit si pentru casete. Este echipat cu doua sisteme de control, care permite incalzirea a diferitor tipuri de ceara la temperatura necesara. Costul la astfel de topitor de ceara este mai ridicat in comporatie cu celelalte modele. 

Care sunt avantajele si dezavantajele topitorilor de ceara pentru depilare?

Desigur, ca topitorul de ceara are atit avantaje cit si dezavantaje.

Avantaje: 

- Viteza rapida de incalzire a cerii.

- Sanatate si aiguranta.

- Compact si convenabil dimensiunea topitorului de ceara.

- Consum economic de energie.

- Pret accesibil.

- Posibilitatea transportarii.

- Utilizarea pe termen lung.  

Dezavantaje: depilarea cu ceara este mai costisitoare decit utilizarea epilatorului. Fiecare procedura la domiciliu necesita ceara si benzi speciale de tesut. Dispozitivul este destul de scump, insa exista si modele mai ieftine.

Puterea si capacitatea topitorilor de ceara

Exista topitori de ceara cu putere: medie 13 - 40 wati, inalta 80 - 100 wati. Si, de asemenea, exista cu capacitati diferite: de la 400 la 800 ml.

Ingrijirea topitorului de ceara

Aparatele moderne sunt practice si usoare in curatire. Insa ceara nu este usor de curatit de pe orice suprafata. Dar exista solutii speciale pentru curatirea aparatelor. Ele repede si cu usurinta elimina murdaria. Topitorul de ceara, poate fi curatat cu un servetel inmuiat in alcool. De asemenea, se poate de utilizat orice remediu pe baza de uleiuri. Terebentina sau uleiul pentru curatarea pielii, de asemenea pot fi utilizate pentru procedura data. Este nevoie stergerea dispozitivului cu un burete inmuiat in ulei, dupa care trebuie sa fie sters cu alcool de cel putin 40 de grade.

Astazi, piata produselor cosmetice ofera o selectie majora de paste de ceara si produse conexe pentru autoepilare. Cum sa alegi ceara cu adevarat „pentru tine” ?

In domeniul utilizarii cearele  pot fi impartite in urmatoarele tipuri:

- Dupa temperatura de topire.

- Dupa forma producerii

- Dupa tipul utilizarii.

Ceara dupa temperatura de topire

Ceara rece - cel mai accesibil si convenabil mod de a indeparta parul, nu necesita dispozitive suplimentare si este excelent pentru folosirea individuala. Este produs mai des sub forma de benzi, care inainte de utilizare pot fi incalzite cu miinile. Aceasta metoda se considera mai sigura decit utilizarea materialului fierbinte, deoarece nu exista pericolul arsurii, insa este mai dureroasa si poate irita pielea sensibilă. Este dificila indepartarea firelor de par prea scurte cu benzile de ceara, iar procedur incorecta poate duce la prezenta firelor de par incarnate.

Ceara calda - cel mai des este disponibila in cartuse cu role, uneori in cutii si necesită incalzire inainte de procedura. Pentru prepararea pastei este folosesit un incalzitor special sau o baie de apa. Masa topita pina la mierea viscoasa cu temperatura de 37-38 de grade se aplica pe piele cu o rola sau spatula, dupa care se indeparteaza cu o hirtie sau o banda netesuta. Pastele de ceara pot contine diversi aditivi care au un efect calmant si catifelant asupra pielii.

Ceara fierbinte - preferabil de mesterii din saloanele de frumusete, este fabricat din rasini naturale, care includ ceara de albine, parafina, uleiuri naturale ai extracte din plante. Ceara fierbinte se potriveste pentru indepartarea parului din zonele delicate si este capabila sa prinda parul cel mai scurt si fin. In lucrul cu pasta de ceara fierbinte,  pielea din zona de epilare se incalzeste, porii se deschid, ceea ce reduce durerea si minimizeaza traumele. Dar trebuie oferita grija maxima in evitarea arsurilor, deoarece punctul de topire al masei ajunge la 50-55 de grade, in functie de componentele din compozitie. Dupa incalzirea consistentei dorite  in topitorul de ceara, in cuptorul cu microunde sau in baie de apa, pasta se aplica pe piele cu o spatula. Intarinduse pe piele, formeaza o placa, care cu usurinta poate si eliminata. In ultimul timp, folia de ceara are o popularitate inalta, care pe linga componentele sale, mai contine si polimeri de cauciuc si vinil. Acesta ofera plasticitate - aplicint astfel de material, usurarea pielea, si prin urmare este capabil sa indeparteze parul nedorit mai eficient.  Este disponibil sub forma de granule si in cutii.  Temperatura cearei pregatite pentru utilizare este de 39 de grade, ceea ce va evita arsurile.

Ceara dupa forma producerii

Ceara borcan - datorita volumului semnificativ, aceasta este mai des utilizata  in saloanele cu un flux mare de clienti. In borcane, ceara se produce in diferite densitati pentru tratarea a diferitor parti a corpului. Pentru a indeparta masa de pe piele, se folosesc fisii de hirtie sau material netesut, care se aplica pe un strat de ceara si apoi se trag cu miscare repezita impotriva cresterii parului.

Ceara in pastile - varianta celei in borcan, dar este mai moale ca structura si nu provoaca reactii alergice.

Ceara in granule - mai eficienta pentru zona bichini, si in zona fetii. Aceasta forma de producere este convenabila, deoarece este posibila masurarea cantitatii necesare a materialului. Cind este utilizata, nu este nevoie de benzi,  isi pastreaza forma perfect si poate fi indepartata de pe piele cu o singura bucata de pelicula. Una dintre cele mai populare forme de autoepilare este ceara in granule. Datorita unei role speciale in design, granulele permit rapid aplicarea materialului, intr-o banda subtire. Ceara in granule necesita incalzire, prin urmare, pentru utilizarea ei, este nevoie de incalzitor special ca topitorul de ceara. Pentru indepartarea masei de pe piele, sunt necesare benzi din hirtie sau pinza. Aceasta optiune de ceara este potrivita pentru orice parte a corpului, compozitia si aditivii trebuie selectati in functie de zona de aplicare.


Benzi de ceara - o optiune convenabila pentru drum sau in vacanta, deoarece sunt usoare in utilizare si se elimina repede. Astfel de forma este economica, pentruca aceeasi benza se poate utiliza de mai multe ori. Dar nu este atit de efectiva ca si celelalte metode, stratul subtire de ceara pe benza nu tot timpul poate atinge parul mai scurt.

Ceara dupa tipul utilizarii

Universala - se utilizeaza pentru tot corpul, inclusiv zona bichini si fata.

Pentru piept si spate - ceara calda este de obicei folosita in aceste zone, deoarece firele de par nu sunt atit de rigide si nu stau foarte adinc.

Pentru fata - se foloseste ceara mai moale si calda, cu o rola ingusta speciala.

Pentru zona bichini si axile - doar ceara fierbinte este utilizata pentru depilarea zonei intime.

Avantajele si dezavantajele depilarii cu ceara

Avantaje:

- Depilarea cu ceara nu dureaza mult. Ca exemplu, parul de pe picioare poate fi indepartat in 15 minute.

- Rezultatul dureaza 3 saptamini, chear si mai mult. Acest fapt depinde de tipul de par si de rata cresterii.

- Depilarea cu ceara este un mod destul de economic in comparatie cu depilarea in salon. O cutie de ceara va fi suficienta pentru mai multe proceduri.

- La indepartarea parului cu ceara, riscul de iritare este minim. 

Dezavantaje:

- Daca pielea este sensibila, pot aparea senzatii dureroase. 

- Folosind ceara poate aparea alergie. Inainte de a utiliza produsul se recomanda efectuarea testului privind sensibilitatea.

- Supraincalzirea cearii poate rani pielea. Vindecarea unei astfel de ranire va dura mult timp si va produce disconfort.

- Alunitele sau alte leziuni ale pielii pot fi deteriorate in timpul indepartarii parului.

Dezavantajele includ si o lista intreaga de boli pentru care este interzisa depilarea cu ceara: diabet zaharat, boli dermatologice, procese infectioase si inflamatorii, probleme cu vasele de sangvine, varicee, oncologie. De asemenea, medicii nu recomanda depilarea cu ceara femeilor insarcinate.

Metode de depilare

In zilele de astazi, indepartarea parului nedorit este o tema actuala. Exista mai multe modalitati de depilare si pentru a evita complicatiile, e nevoie de ales metoda de indepartare a parului potrivita pentru fiecare in parte.

Pensete, aparate de ras si epilatoare electrice

Parul poate fi smuls cu ajutorul unei pensete, cu un epilator sau ras. Aceste metode sunt ieftine si tipice la domiciliu, dar au multe dezavantaje: dupa aparatul de ras, „perii” cresc din nou timp de 3-5 zile si aceasta are capacitatea de a irita pielea, smulgerea provoaca durere.

Depilarea cu ceara

Depilarea cu ceara si depilarea cu zahar sunt metode folosite in marea majoritate vara.  Ceara ajuta la scaderea rapida a parului, iar efectul depilarii dureaza doua-patru saptamini. Acest tip de depilare se potriveste mai mult pentru saloanele de frumusete. Insa daca aceasta nu e posibil, se efectueaza procedura si la domiciliu. Orice magazin de produse cosmetice vinde benzi de ceara predispuse pentru diferite zone. Pentru depilarea tuturor zonelor, cu exceptia zonelor pentru bichini si axile, ceara din casete este cea mai potrivita. Pentru efectuarea procedurii, este suficient aplicarea cearei de-a lungul cresterii parului in zona dorita, dupa care e nevoie lipirea bandei de bandaj deasupra si apoi smulgerea brusca a bandei strict impotriva cresterii parului. Shugaringul este considerata una dintre cele mai bune metode de depilare, deoarece pastele de zahar au o compozitie naturala si sunt hipoalergenice. In conditii casnice, astfel de procedura este dificil de efectuat, insa este posibila. Pentru aceasta va fi nevoie de zahar intr-o cartusa si o banda din pinza. Trebuie de marcat faptul ca tehnica shugaring este opusa tehnicii de depilare cu ceara, compozitia trebuie aplicata impotriva cresterii parului si trebuie indepartata strict impotriva cresterii parului. In cazul depilarii zonelor bichini si axile, este mai bine incredintarea acesteia specialistilor calificati in domeniul depilarii.  Avantajele acestor metode includ epilarea completa a parului. Firele noi incep sa creasca in 2-4 saptamini. Dar dezavantajul este, ca exista o mare probabilitate de par incrincenat, iritatie, edem si alergii si nu poate fi utilizat pentru varice.

Vizualizeaza produsul

Fotoepilarea si laserul

Depilarea foto si laserul sunt metode eficient. Aceste metoda de depilare poate fi efectuata numai in saloane de catre specialistii calificati. Sunt destul de costisitoare, insa dupa mai multe proceduri, incetaeaza cresterea parului. Cu toate acestea, rezultatul are multe contraindicatii si efecte secundare: vara nu se recomanda aplicarea acestor metode, deoarece contactul pielii cu soarele este interzis, procedura poate fi foarte dureroasa si necesita utilizarea analgezicelor, dermatologii avertizeaza asupra riscului dezvoltarii cancerului de piele dupa laser si fotoepilare.

Folosirea cremelor depilatoare

Indepartarea cu crema a parului inutil este un mod nedureros si ieftin. Aceasta metoda cu usurinta poate fi utilizata la domiciliu. Rezultatul unei astfel de depilare depinde de compozitia si calitatea produsului selectat. Practica arata, ca cremele de depilare sunt capabile sa lupte doar cu parul subtire si moale. Cremele profesionale indeparteaza usor firele de par si contin vitamine si uleiuri pentru a minimaliza iritarea.

Produse utilizate inainte de depilare

Sunt obligatorii produsele utilizate inainte de procedura . Fiecare mester trebuie sa aiba la dispozitie cel putin un gel si pudra de talc nainte de depilare.

Sarcina gelului inainte de depilare este de a pregati pielea:

- o curata, degreseaza si dezinfecteaza.

- reducerea timpului de depilare datorita aderentei bune a pastei la firele de par.

- extinderea gurei foliculului de par pentru mai buna penetrare a pastei.

- pentru a obtine un efect usor analgezic: compozitia contine mentol de racire sau alte componente similare. Cumpara gel

Talcul, se  utilizeaza dupa gel, inainte de aplicarea pastei de zahar, are o importanta deosebita printre produsele de pre-depilare. Utilizarea acestuia este o parte indispensabila a procesului de indepartare a parului efectuat de mesterul profesionist. Talcul indeparteaza excesul de umiditate si sebum, ridica firele de par, serveste ca strat protector, protejind pielea de raniri. Structura fina dispersata a pudrei de talc nu infunda porii, contribuie la o procedura rapida si confortabila.

Produse dupa procedura de depilare

Oricare procedura de indepartare a parului provoaca roseata si in unele cazuri chear si iritare. Prin urmare, este foarte importanta ingrijirea corespunzatoare a pielii dupa fiecare procedura. Componentele care fac parte din compozitia lotiunii dupa depilare, asigura protectia a pielii ii ofera catifelare, calmeaza, inchide porii, prevenind ca bacteriile sa provoace inflamatii. Nu numai pudra de talc, produsele inainte si dupa depilare, ci si ingrijirea ulterioara la domiciliu vor face procesul perfect de indepartare a parului nedorit. Utilizarea regulata a cremelor si a uleiurilor va hidrata pielea, o va face moale, va preveni cresterea firelor de par fine si va incetini cresterea acestora. Produsele utilizate in combinatie,  vor face procedura de depilare nedureroasa si rapida, fara iritatie si roseata, facind-o sanatoasa, senzuala si matasoasa.

Dupa procedura de depilare, zona necesara trebuie sa fie protejata cu produsul de ingrijire. Exista mai multe tipuri de fonduri concepute pentru diferite zone:

- Primavara si vara, dupa depilarea miinilor si picioarelor, este nevoie utilizarea lotiunilor speciale. Cumpara lotiune

- In perioada de iarna, pe suprafetele mari, este mai bine folosirea uleiului dupa depilare, deoarece el hraneste si satureaza pielea cu microelemente. Cumpara ulei

- Pentru zonele sensibile, este mai bine folosirea texturilor cremoase, deoarece ele hidrateaza pielea. 

Recomandari dupa depilare

Dupa fiecare metoda de indepartare a parului, pielea devine foarte sensibila. De aceea retineti citeva reguli simple si respectati-le in termen de 24 de ore dupa procedura.

1. Nu puteti vizita: sauna, piscina, sala de gimnastica, solariu, plaja, inotul in lacuri si riuri, relaxarea in baie (dusul este permis), sala de masaj, tratamente SPA.

2. Dupa depilarea in zona bichini, se recomanda abtinerea de la intimitate pentru o zi si, in loc de apa, se recomanda spalarea cu antiseptic.

3. Pentru a mentine echilibrul de umiditate al pielii si a restabili stratul lipidic, dupa dus, se aplica emulsie sau lotiune hidratanta. Pielea moale si hidratata permite cu usurinta trecerea parului subtire pe masura ce creste.

4. Nu folositi deodorant pe zonele depilate. Mai ales imediat dupa procedura! Poate provoca iritatii, mincarime si uscaciune a pielii.

5. Nu se recomanda imbracamintea strinsa si sintetica in primele zile dupa procedura.

6. Nu faceti plaja! Plajele la soare pot fi un adevarat cosmar pentru piele dupa depilare, pot duce la inflamatii si chiar arsuri.


Speram ca dupa citirea acestui articol, v-am ajutat sa intelegeti toate nuantele necesare.

Cititi si alte articole:

1.Terapia cu parafina. Ai un corp frumos si sanatos

2.Setul de baza a mesterului de manichiura

Data: 28.09.2020 15:09 Vizualizări: 3505