Interesting facts about nails and manicure

Interesting facts about nails and manicure
Astăzi, elefanții de frumusețe oferă o varietate de tratamente corporale. Una dintre cele mai populare proceduri în saloanele de înfrumusețare este, desigur, manichiura. Ei bine, unde acum fără manichiură? Se face nu numai de fete și femei, ci chiar și de bărbați și copii. Există o mulțime de fapte interesante despre manichiură. Cele mai multe dintre ele le-am scris în articolul nostru. Citește mai departe! Cu siguranță vei fi surprins.


FAPTE INTERESANTE DESPRE unghii și manichiură

FAPT NUMĂR 1: Unghiile noastre sunt făcute din aceeași substanță ca și părul. Acestea se bazează pe proteina keratina. Chiar și atunci când sunt arse, vor mirosi la fel.

NUMĂRUL 2: Nu întâmplător avem nevoie de îngrijirea unghiilor atât de des: acestea cresc cu o rată de aproximativ 0,1 mm pe zi.

NUMĂRUL 3: Unghiile unei femei cresc de obicei mai încet decât ale unui bărbat.

NUMĂRUL 4: Rata de creștere a unghiilor nu este întotdeauna aceeași. Vara, unghiile cresc mai repede decât în ​​iernile reci. Acest lucru se datorează modificării ratei metabolice. Vara este mult mai intens.

FAPT NUMĂR 5: Dacă o persoană ia anumite medicamente, este adesea stresată, are o dietă strictă sau are probleme metabolice, atunci creșterea unghiilor va încetini;

FAPT NUMĂR 6: La tastarea textului pe tastatură, placa de unghii este masată, ceea ce îi stimulează creșterea. Masajul îmbunătățește circulația sângelui în vârful degetelor și toate procesele, inclusiv creșterea, sunt accelerate.

NUMĂRUL 7: Obiceiul prost de a vă roade unghiile a fost benefic cândva. Pentru a-și scăpa pacienții de aceasta, un dentist pe nume Maxwell Lappé a inventat în 1934 farfurii speciale care au devenit în curând populare ca unghii false.

NUMĂRUL 8: Numai zona din jurul unghiei poate transpira. Patul de unghii în sine nu poate face acest lucru, deoarece nu există glande sudoripare în el.

NUMĂRUL 9: Pictura și pictura unghiilor era o practică comună pentru vechii incași. Cel mai comun model pe care l-au avut a fost un vultur.

NUMĂRUL 10: Cel mai popular tip de manichiură este franceza. Dar cel mai interesant lucru, desigur, nu este acesta, ci faptul că acest tip de manichiură a fost inventat la Hollywood, și nu în Franța, așa cum cred mulți. Acest tip de design de unghii a fost sugerat de Jeff Pink, deoarece designul de unghii era potrivit pentru aproape orice aspect și ținută.

NUMĂRUL 11: Mulți oameni cred că apa le ajută să se îngroașă unghiile dacă sunt ținute în ea mai des. Acesta este un fapt ușor controversat, deși se datorează faptului că unghiile au capacitatea de a absorbi rapid apa.

NUMĂRUL 12: În Egiptul Antic, nuanța unghiilor depindea direct de clasa căreia îi aparține. Cea mai populară culoare a unghiilor a fost verde.

NUMĂRUL 13: Primul oja din lume a fost roșu.

NUMĂRUL 14: Femeile însărcinate cresc unghiile mult mai repede decât femeile care alăptează.

NUMĂRUL 15: Unghiile cresc în ritmuri diferite pe mâini diferite. Pe stânga plăcile de unghii cresc mai bine pe mâna stângă decât pe cea dreaptă.

NUMĂRUL 16: Proprietarul celor mai lungi unghii din lume este indianul Sridhar Chillal. Le crește de aproape 66 de ani. Când unghiile i-au fost măsurate pentru înregistrarea în Cartea Recordurilor Guinness, lungimea lor totală era de nouă metri și nouă centimetri. Recent, un indian i-a circumcis, deoarece viața cu o astfel de „decorare” a devenit pur și simplu insuportabilă.

NUMĂRUL 17: Unghiile încep să se rupă dacă o persoană nu bea suficientă apă. Pentru o creștere normală a unghiilor, organismul trebuie să-și primească rata zilnică.

NUMĂRUL 18: Primul set de manichiură de o valoare incredibil de mare din lume a fost realizat în Babilon. Toate instrumentele au fost turnate în aur masiv, deși erau foarte diferite de instrumentele pe care le folosim cu toții astăzi.

Sperăm că după ce ați citit articolul ați învățat o mulțime de lucruri interesante și utile.
Published: 18.01.2021 17:15 Times Read: 854