Sterilizați corect instrumentele?

{ $article->title }}


Dezinfectare:

· Orice suprafețe;

· Unelte de mana;

· Instrumente rotative;

· Mâini (antiseptice);

· Dezinfectarea pielii;

· Tratamentul rănilor.

Astăzi în saloane se folosește metoda chimică de dezinfectare. Eficiența sa se datorează utilizării dezinfectanților speciali. Pot fi în soluții gata preparate, tablete, aerosoli.

Dezinfectarea instrumentelor include o serie de acțiuni efectuate secvențial. Imediat după utilizare, acestea sunt cufundate într-o soluție din cele selectate. înseamnă (este mai bine să alegeți un instrument care să includă curățarea pre-sterilizare), unde instrumentul este curățat de contaminanți (epidermă, particule ale plăcii unghiilor, sânge) folosind tampoane de bumbac-tifon sau perii de alamă. Apoi, instrumentele sunt transferate într-un alt container cu soluţie dezinfectanta. În acest caz, lichidul ar trebui să acopere complet toate obiectele. Timpul de expunere (expunerea în soluție) depinde de soluția selectată. Toate manipulările se efectuează în mănuși de protecție.
Sterilizare

Sterilizarea este ultimul pas în procesarea instrumentelor. În procesul de sterilizare, nu numai microorganismele rezistente sunt distruse, ci și sporii lor. Tot ceea ce a avut contact cu pielea și unghiile clientului este sterilizat.

Instrumentele sunt sterilizate pentru a ucide toate microorganismele patogene și non-patogene de pe ele, inclusiv formele lor de spori.


Instrumente de îngrijire și depozitare

După finalizarea tuturor etapelor (dezinfectare, curățare, sterilizare), este necesar să păstrați un instrument curat într-un mediu steril, de exemplu, în pungi de unică folosință sterilă sau într-un dulap ultraviolet - un sterilizator UV, unde instrumentele rămân sterile timp de 3 zile sau într-un recipient cu un capac bine închis.

Sterilizatorul UV este destinat DOAR pentru depozitarea instrumentelor sterilizate dezinfectate. Instrumentele de mână ar trebui să fie în interior pe tăvi perforate speciale, iar cele rotative ar trebui să fie așezate pe suport pentru freze.

Doar instrumente uscate și sterile trebuie plasate în sterilizatorul UV.

Data: 22.07.2019 23:22 Vizualizări: 1182