Epilare sau depilare- care este diferența?

{ $article->title }}

Depilarea este o metodă de îndepărtare mecanică a părului nedorit. În același timp, părul poate fi îndepărtat cu un aparat de ras, creme speciale, ceară, pastă de zahăr, epilator sau pensetă. Depilarea dă un efect temporar și creșterea părului se reia după o perioadă scurtă de timp. Este de remarcat faptul că, în timp, o parte din foliculii deteriorați mor: părul devine mai subțire și mai puțin obișnuit. Cu toate acestea, ele nu dispar pentru totdeauna.

Apropo, epilatoarele care sunt atât de des publicitate de diverși producători ar putea fi numite în mod logic depilatoare. Același lucru este valabil și pentru epilarea cu ceară. Foarte des în saloane puteți găsi denumirea procedurii ca „Bioepilare”. Deși, în realitate, este depilare, deoarece structura foliculilor rămâne neatinsă.


Epilarea este procesul de distrugere a foliculilor de păr cu un curent electric sau cu laser pentru a scăpa de creșterea părului pentru totdeauna.

Epilarea nu este o procedură dureroasă și, din păcate, nu există încă metode care să o anestezieze complet. Cel mai adesea, crema anestezică se aplică pe piele înainte de îndepărtarea părului, ceea ce îi reduce sensibilitatea. Cu toate acestea, el acționează asupra fiecărei persoane în moduri diferite, iar cineva nu simte nimic, în timp ce cineva rămâne sensibil.

Data: 22.07.2019 23:14 Vizualizări: 3158