7 soluții pentru probleme cu unghiile naturale

{ $article->title }}


O manichiură face parte din imaginea unei femei, astfel încât niciun haine de designer și accesorii de modă nu pot ascunde unkempt, unghii exfoliate sau barbă.

Este important pentru un manichiurist nu numai să poată simula unghiile frumoase sau să acopere cu atenție cu lac de gel, dar și să identifice problema cu unghiile clientului în timp și să ajute la rezolvarea acesteia.

Și după citirea acestui articol, veți afla principalele 7 probleme care pot fi cu unghiile:



Problema numărul 1: îngălbenire

Motiv: utilizarea lacurilor întunecate sau strălucitoare (în special fără strat de bază). Efectele nicotinei. Dar acesta nu este un motiv de panică. Atunci, placa unghiilor devine galbenă fără factorii de mai sus, ar trebui să vă gândiți la problemele de sănătate. Galbenirea tuturor unghiilor poate fi un semn al bolilor pulmonare și al diabetului. Pete galbene - vorbesc despre psoriazis sau ciupercă. Mai ales atunci când în paralel există setea crescută, scăderea în greutate inexplicabilă, cu alimentație neschimbată, transpirații nocturne, palpitații cardiace cu efort fizic chiar mic.

Soluție: nu folosiți lacuri ieftine care pătrund ușor pe placa unghiilor. Este necesară aplicarea unui strat de bază, care contribuie la o mai bună potrivire a lacului și protejează împotriva efectelor negative.

Pentru a elimina gălbenimea, folosiți paste de albire sau acoperiri speciale. Dacă suspectați o problemă de sănătate, consultați medicul.



Problema numărul 2: stratificarea unghiilor

Motiv: efecte mecanice sau chimice distructive. Circumcizia unghiilor fără umezire prealabilă, prelucrându-le cu un fișier de unghii metalice. Apoi se formează microcrapuri de-a lungul conturului, care literalmente a doua zi se transformă în jetoane și delaminări. Alte motive: produse chimice de uz casnic, produse cosmetice, contact frecvent cu apa. Îndepărtarea și detergenții prea mari de poloneză cu acetonă pot provoca, de asemenea, delaminarea. De asemenea, stratificarea unghiilor poate însemna că dieta dvs. nu are acid linoleic.

Soluție: utilizați îndepărtarea lacurilor de unghii fără acetonă. Fișiere cuie cu un fișier de unghii bun și într-o singură direcție. Păstrați-vă lac de unghii fără formaldehidă. Evitați expunerea excesivă la apă și detergenți. Acoperiți-vă unghiile cu un instrument special pentru etanșarea și hidratarea unghiilor. Dacă cauza este lipsa acidului linoleic, crește-ți aportul de uleiuri vegetale.



Problema nr. 3: ondulari transversale 

Motiv: impact excesiv pe placa unghiilor atunci când executați o manichiură sau o vătămare. În orice caz, acest lucru se datorează deteriorării matricei din rădăcina unghiei.

Soluție: opriți efectul distructiv asupra matricei unghiei. Unghiile se vor recupera singure în termen de 3 luni. Și unghiile deja deteriorate pot fi tratate cu atenție prin șlefuirea suprafeței cu un fișier special. Pentru ca unghia să crească mai repede, utilizează un stimulator de creștere și masează regulat cuticulele.


Problema numărul 4: pete albe

Motiv: cel mai adesea, aceste pete sunt o manifestare a unor tipuri de leziuni ale unghiilor. Poate fi și rezultatul unei diete sărace în zinc. Dar dacă sunteți sigur că nu v-ați deteriorat unghiile și observați totuși pete albe repetate, există mai multe alte motive, inclusiv psoriazis, boli de piele și eczeme.

Soluție: consultați un dermatolog. Dacă pete de piele sunt cauza petelor albe, vi se va prescrie tratamentul adecvat. Dacă deficiența de zinc este cauza, revizuiți-vă dieta și creșteți cantitatea de cereale integrale, păsări de curte și fructe de mare. Un aport suplimentar de preparate de zinc va accelera restabilirea unghiilor.


Problema numărul 5: unghiile sunt foarte subțiri

Motiv: lustruirea unghiilor este prea frecventă, tăiați plăcile când se construiește sau se acoperă cu lacuri cu gel. Sau patul de unghii este prea uscat din cauza lipsei de oxigen și acizi grași. Motivul poate fi apa clorurată, detergenții și contactul mecanic cu acoperirile dure.

Soluție: lăsați-vă unghiile să se odihnească. Faceți o pauză în lustruirea clădirii sau a gelului. Folosiți un reductor pentru unghii. Frecați zilnic uleiul în pielea din jurul unghiei. Alegeți un demachiant pentru lacuri de unghii care nu conține acetonă.



Problema # 6: schimbarea culorii

Motiv: infecții fungice și bacteriene care pot fi introduse cu ușurință în saloanele de unghii în condiții nesanitare. Infecția apare de obicei cu instrumente nesterilizate. Infecția fungică poate duce la separarea unghiilor de patul unghiilor. Unghia poate deveni ridicată și friabilă, o ciupercă albă poate fi găsită sub ea. O infecție bacteriană poate duce la deteriorarea unghiilor, provocând o nuanță ușor verzuie pe placa unghiilor.

Soluție: infecția netratată poate provoca consecințe mai mult decât grave, așa că trebuie să consultați imediat un medic care vă va prescrie terapia antibacteriană.



Problema # 7: Cuticula ciupita

Motiv: obicei banal de a alege pielea în apropierea unghiei. De asemenea, pielea este crăpată și decojită din cauza uscăciunii excesive a pielii sau a utilizării constante a detergenților fără mănuși de protecție.

Soluție: dacă este un obicei, atunci urmărește-ți emoțiile și găsește-le o soluție diferită, mai constructivă. Ei spun că, în astfel de cazuri, tricotarea mărgelelor ajută la dezlegarea unui obicei prost.

Faceți o regulă să faceți toate treburile casnice asociate cu utilizarea de detergenți și detergenți cu mănuși pornite.

Pentru corectarea de urgență, aplicați ulei special pentru cuticule. Noaptea - o cremă hrănitoare pentru mâini și unghii, ungând cu atenție fiecare zonă problematică a pielii.



Pentru a preveni toate aceste probleme, nu uitați de regulile simple. Un maestru de manichiură poate face chiar și o notă specială pentru clienți:

1. Nu vă mușcați unghiile și nu le folosiți ca echipament de construcție sau de birou.

2. Mențineți-vă mâinile curate și uscate.

3. Hidratează zilnic unghiile și cuticulele cu cremă sau ulei care conțin vitamina E.

4. Folosiți numai instrumente sterile și produse cosmetice de înaltă calitate pentru manichiură.

5. Folosiți îndepărtarea lacurilor de unghii fără acetonă.

6. Protejați-vă unghiile de răni și infecții.

7. Și cel mai important lucru: contactați doar profesioniști, fie că este vorba despre un dermatolog sau un manichiurist.


Data: 22.07.2019 18:43 Vizualizări: 3236