5 sfaturi pentru îngrijirea ojei semipermanente

{ $article->title }}


Amintiți-vă situația când ați lucrat cu atenție și dragoste la o manichiură frumoasă pentru un client, creând un design interesant și complex, iar ea a sunat înapoi câteva zile mai târziu, cu pretenția că lacul de gel a fost decupat în bucăți sau decojit de o farfurie de pe margine. Și tu, știind 100% că ai ales material de înaltă calitate pentru muncă și ai îndeplinit toate cerințele tehnologiei, încerci să găsești cauza unei astfel de jenă neplăcute.


Nu întotdeauna apar probleme cu lustruirea gelului (așa cum, din păcate, clienții cred) din cauza vina maestrului. Mult depinde de client și, mai ales, de grija lui de unghii în afara camerei de manichiură. Prin urmare, după procedura de acoperire a unghiilor cu lac de gel, este de dorit să vă reamintim regulile de bază pentru îngrijirea acesteia. Și este mai bine să faceți un așa-numit memo pentru client.

Deci, să aruncăm o privire mai atentă la cele 5 sfaturi pentru îngrijirea gel-lacului:


Sfat 1.

Evitați contactul prelungit cu apa caldă pentru primele 48 de ore.


Acest lucru este valabil și pentru vizitarea băii sau a saunei. Cert este că, deși procesul de polimerizare a gelului a fost finalizat imediat după uscarea lacului de gel în lampă, placa de unghii rămâne în continuare sensibilă la o schimbare accentuată a temperaturii și umidității. La urma urmei, „partea inversă” a manichiurii noastre este de fapt o unghie naturală. Dar nu o luați prea literal - vă puteți spăla pe mâini! Restricția se aplică numai contactului prelungit cu apa caldă.


Sfat №2.

Purtați mănuși de cauciuc atunci când intrați în contact cu substanțele chimice de uz casnic.


Gel lacurile sunt renumite pentru durabilitatea lor și, după numeroase recenzii, temele obișnuite, spălarea vaselor, curățarea de care nu le este frică în comparație cu stratul de lac. Dar în contact cu substanțele chimice (detergenți de uz casnic, solvenți și tot felul de produse de curățare abrazive), purtați încă mănuși. Lustruirea de gel modernă este o acoperire solubilă (înmuiată) cu o structură mai poroasă decât gelul solid tradițional pentru modelare și, prin urmare, mai vulnerabilă la influențele agresive din exterior. În ciuda stratului protector al gelului de sus, încercați în continuare să protejați acoperirea de îngălbenirea și pierderea luciului prin purtarea mănușilor de uz casnic. Acest lucru nu numai că va păstra prospețimea manichiurii, dar va proteja și marginea liberă a unghiilor naturale și a pielii de uscare.


Sfat №3.

Nu piliți unghiile după lustruirea gelului.


Deși toate fetele și femeile adoră să-și ajusteze forma și lungimea unghiilor cu un fișier de unghii de-a lungul timpului, este strict interzis să faci acest lucru cu lac de gel. Abrazivul chiar și cel mai subțire fișier taie marginea gelului și a lacului de top, care este "sigilat" de către maestru, ceea ce duce la jetoane și peeling. Și dacă clientul a avut totuși o dorință irezistibilă până și marginea, atunci cuiele au nevoie de un strat de acoperire de protecție cu sigilarea marginii libere -vedeți sfatul №5.Sfat №4.

Purtați gel lacul nu mai mult de 2-3 săptămâni


Gel lacul, ca orice procedură de îngrijire a unghiilor, are o perioadă de uzură. Dacă mergeți cu ea mai mult decât timpul stabilit de producător, aderența acoperirii pe unghie va crește treptat și va fi necesară o acțiune mai agresivă pentru a-l îndepărta (mai mult timp pentru dizolvare, depunere etc.). Și asta, desigur, va dăuna unghiilor. Ele pot începe să se sfărâme, să se exfolieze, să devină subțiri și slabe.


Mai mult, îndepărtarea la timp este necesară nu numai pentru sănătatea unghiilor, ci și pentru aspectul frumos al manichiurii. La urma urmei, chiar dacă lacul de gel aderă perfect la unghii, nu ciugulește, nu crăpa, nu se zgârie, la fel, după 2-3 săptămâni, banda de refacere de la baza unghiei devine vizibilă, indicând vârsta manichiurii și agravând aspectul estetic general.


Sfat №5.

Aveți grijă de gel-lac folosind produse speciale.


Pentru a prelungi viața lacului de gel acasă, utilizați produse profesionale speciale. O dată pe săptămână, lacul cu gel poate fi acoperit cu un strat superior, deoarece acum nu există nicio problemă în a cumpăra o lampă LED portabilă și un strat superior pentru lac de gel în cantitate mică. Asigurați-vă că utilizați în mod regulat diverse produse hidratante și hrănitoare pentru mâini și cuticule: uleiuri și creme cu vitamine A, E, extracte de aloe vera, papaya, ananas, salvie.


Data: 22.07.2019 18:40 Vizualizări: 488