Manichiura pentru copii

{ $article->title }}

Ce fată nu încearcă să dezvăluie secretele frumuseții mamei sale, în ciuda vârstei sale foarte mici ?! Copiilor le place să sufle pe parfumuri „adulte”, să încerce să-și vopsească buzele și pleoapele, să încerce bijuterii și pantofi cu toc înalt ... Dacă observați că interesul fiicei tale pentru lumea atractivității feminine este constant, atunci este timpul să vorbim despre regulile de bază pentru îngrijirea dvs. externe vedere. Unde sa încep? De exemplu, cu manichiura.

De ce un copil are nevoie de o manichiură?

În primul rând, fata ar trebui să înțeleagă că trebuie să ai grijă de întregul corp, iar mâinile nu fac excepție. Unghiile murdare și îngrijite pot strica impresia unei persoane.

În al doilea rând, ghimpele care nu au fost îndepărtate la timp pot provoca disconfort, durere și pot provoca inflamații pe degetele unui copil.

Un alt motiv, care este un indicator clar în favoarea manichiurii copiilor, este onicofagia (obiceiul de a mușca unghiile). Conform statisticilor, aproximativ 30% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani suferă de acest simptom al tulburării de comportament. Designul original al unghiilor va ajuta tânăra fashionistă să scape rapid de acest obicei prost.

La ce vârstă un copil poate începe manichiura? Dacă vorbim despre manichiură igienică (fără design), atunci procedura poate fi efectuată atunci când copilul are o astfel de dorință. De regulă, acest lucru apare la vârsta de 5-7 ani.

Amintiți-vă că înainte de adolescență (13-15 ani), procesul de formare a plăcii de unghii este în desfășurare, prin urmare, nu este recomandat să efectuați procedura de manichiură tunsă.

Copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani li se pot oferi 2 opțiuni pentru manichiură: clasică și europeană. Procedura pentru manichiura europeană este mai puțin traumatică pentru copil, deoarece cuticulele sunt manipulate cu un băț portocaliu.

Tehnica manichiurii:

  • instrumentele sunt tratate cu soluții speciale, iar mâinile copilului și ale stăpânului cu un spray antiseptic;
  • scurtați puțin unghiile, dați-le aceeași lungime și aceeași formă folosind un fișier de unghii de sticlă. Dacă această procedură provoacă disconfort copilului, înlocuiți dosarul unghiilor cu pensete de manichiură;
  • barbile sunt eliminate cu penseta. Dacă pielea bebelușului este prea uscată, pune mâinile într-o baie cu apă caldă, cu adăugarea de decocturi de plante timp de câteva minute;
  • marginile cuticulei sunt împinse înapoi de un băț de lemn;
  • se aplică cremă și se efectuează un masaj ușor la mâini;
  • unghiile sunt acoperite cu lac incolor, dacă se dorește, se realizează artă de unghii. Pentru o ocazie festivă, pe unghii pot fi aplicate elemente decorative sub formă de pietre sau paiete. Este recomandabil să folosiți lacuri pe bază de apă.

Procesul de executare a manichiurii pentru copii pentru fete necesită prudență și abilitate specială. Este recomandabil să efectuați procedura la fiecare 12-15 zile. Dacă este posibil, duceți-vă copilul la salon. Mâinile frumoase bine îngrijite vor fi un motiv bun pentru o fată să-și trateze cu atenție unghiile, să o facă mai atentă și mai exigentă pentru propria sa apariție.Data: 22.07.2019 15:14 Vizualizări: 627