DE CE GELUL SE INFIERBANTA IN LAMPA?

{ $article->title }}

Când lucrați cu gel pentru modelarea unghiilor, clienții dvs. trebuie să fi simțit o senzație de arsură atunci când a pus mâinile acoperite într-o lampă UV. Motivele acestei arderi a maestrului sunt numite foarte diferite și, uneori, neașteptate:

Deci gelul este rău.

Lampa este proastă

Lampa UV prea puternică

Lampa UV prea slabă

Clientul are unghii improprii

Niciuna dintre cele de mai sus nu este adevărată. Gelul „arde” în lampă, din motive complet diferite. Când punem mâna într-o lampă UV cu gel, aceasta începe să treacă de la o stare asemănătoare unui gel la un solid, are loc o reacție de polimerizare (solidificare). Dacă ne amintim chimia școlii, atunci am fost învățați că există două tipuri de reacții:

✅Exoterm (cu eliberare de căldură)

✅ Endotermice (cu absorbție de căldură)

Reacția de polimerizare se referă la o reacție exotermă, în timpul cursului, căldura este întotdeauna eliberată.

Dacă ați lucrat cu acril, probabil știți că dacă atingeți suprafața unghiei pe care tocmai ați modelat-o cu degetul, vă veți simți cald. O reacție completă cu polimeri în sistemele acrilice durează 24-48 de ore, iar în sistemele cu gel doar câteva minute. De aceea, atunci când lucrați cu gel trebuie să fiți atenți în special. În cazul unei funcționări necorespunzătoare, căldura va fi degajată prea repede, iar clientul poate primi o arsură pe placa de unghii.

Gelul este format din oligomeri și fotoinitiatori. Fotoinitiatorii folosesc energia razelor UV pentru a genera radicali liberi pentru procesul de întărire. Cu cât sunt mai multe fotografii ale inițiatorilor într-un anumit gel, cu atât procesul de întărire este mai rapid. Totuși, acest lucru nu înseamnă că putem lua doar gelul, adăugăm acolo un milion de fotoinitiatori și se va polimeriza perfect în 2 secunde. Nu este chiar atât de simplu.

Un număr mare de inițiatori foto va duce la un efect exotermic excesiv, iar materialul va fi încălzit excesiv pe unghiile clientului. Acest lucru este deosebit de neplăcut pentru clienții ale căror unghii sunt deteriorate sau desfăcute. Cu cât straturile de material sunt mai groase și, în consecință, cu cât sunt mai multe inițiatoare foto, cu atât este mai mare probabilitatea unei reacții exotermice. Straturile mai subțiri de geluri UV se vindecă mai bine și generează mai puțină căldură în timpul întăririi.

Un număr foarte mare de inițiatori foto poate duce, de asemenea, la pierderea luciului, decolorarea, polimerizarea incompletă și, ca urmare, reacții alergice.

Utilizarea inițiatorilor foto adecvați pentru geluri și cantitatea lor optimă sunt două dintre provocările complexe cu care se confruntă oamenii de știință care dezvoltă aceste tipuri de materiale.

Trei factori importanți în vindecarea gelurilor UV:

Echilibrul optim între inițiatorii foto și o lampă UV.

Intensitatea și spectrul lămpilor UV.

Timp de expunere la UV.

Sfaturi despre gel pentru evitarea căldurii excesive:

Nu simulați un strat prea gros de gel imediat pe o placă de unghii „goală”.

Utilizați un strat de bază de gel pentru a strânge.

Lucrați cu suportul.

Schimbați becurile din lampa UV în mod regulat (la fiecare 3-6 luni, în funcție de intensitatea muncii).

Utilizați întotdeauna numai materiale profesionale.

Singurul motiv care nu depinde de munca stăpânului este unghiile naturale subțiri, deteriorate sau tăiate.

De exemplu, după îndepărtarea unghiilor nereușite. Astfel de clienți trebuie să fie manipulați cu atenție, întotdeauna cu straturi subțiri de gel. Spre deosebire de o placă de unghii sănătoasă, care are 100 de straturi, unghiile deteriorate au doar 50-60 de straturi, din această cauză, receptorii sensibili sunt aproape de 2 ori mai aproape de material și clientul se simte bine chiar și mici schimbări de temperatură. Dacă unghia este deteriorată, uneori este mai bine să abandonați procedura de modelare și să așteptați până când placa de unghii este complet actualizată după 3-4 luni.

Dacă s-a produs încălzirea, lăsați clientul să ia imediat mâna de pe lampă și să o sprijine timp de la distanță, dar astfel încât razele UV să cadă pe acoperire. Partea principală a reacției, când există o evoluție rapidă a căldurii, apare la început, atunci supraîncălzirea nu trebuie resimțită.

Înțelegerea procesului de polimerizare cu gel vă va ajuta să vă analizați greșelile și să le preveniți la timp.Data: 19.07.2019 22:46 Vizualizări: 358