Este timpul să aplicati SPF la manichiura cu gel

{ $article->title }}
Probabil că ați auzit despre importanța folosirii cremei de protecție solară în fiecare zi și despre riscul expunerii neprotejate la soare. Începând din 2020, 77% dintre oameni aplică cremă de protecție solară la plajă, în timp ce doar 11% poartă zilnic cremă de protecție solară, ceea ce recomandă dermatologii. Recent, Academia Americană de Dermatologie a declarat că oamenii ar trebui, de asemenea, să aplice SPF înainte de a-și face manichiura cu gel. Chiar dacă majoritatea oamenilor nu folosesc zilnic crema de protecție solară, experții speră că o vor folosi înainte de a-și face unghiile, având în vedere efectele secundare potențial dăunătoare.  

«Dacă oamenii ar cunoaște riscurile, cred că ar începe să își protejeze mâinile atunci când își fac manichiura cu gel», spune Loren G. Franco, MD, FAAD, dermatolog la The Dermatology Specialists of Monmouth County. În continuare, aflați de ce cred dermatologii că această nouă practică emisă de AAD este esențială și cum să vă protejați pielea în timpul manichiurei cu gel. 



CUNOAȘTINȚA CU EXPERTUL

- Loren G. Franco, MD, FAAD, este un dermatolog certificat de consiliu la The Dermatology Specialists of Monmouth County. A absolvit Facultatea de Medicină a Universității din New York. Dr. Franco este specializat într-o serie de tratamente, inclusiv cosmetice și medicale.

- Angie Seelal este asistent medical înregistrat și certificat, specializat în dermatologie la Advanced Dermatology PC.

- Rachel Nazarian, MD, este dermatolog certificat de consiliu cu sediul în New York City. Ea este, de asemenea, profesor clinic asistent la Departamentul de Dermatologie al Spitalului Mount Sinai.



RISCURILE MANICHIURII CU GEL

Potrivit AAD, manichiura cu gel poate fi dificilă pentru unghiile tale. «Manichiura cu gel poate provoca fragilitatea unghiilor, exfoliere și crăpare, iar utilizarea repetată poate crește riscul de cancer de piele și îmbătrânire prematură a pielii mâinilor», explică aceștia. «De asemenea, poate cauza slăbirea unghiilor și dezvoltarea ciupercilor sau a bacteriilor».

Lumina UV și LED folosită pentru a întări lacul de unghii cu gel sunt ca niște mini-paturi de bronzare pentru mâinile tale. «Atât paturile de bronzare, cât și manichiura cu gel includ niveluri ridicate de radiații UVA, care joacă un rol important în dezvoltarea cancerului de piele. Spre deosebire de paturile de bronzare obișnuite, aceste lămpi emit mai puține radiații UVA, astfel încât prezintă un risc mult mai mic de a dezvolta cancer de piele», spune Dr. Franco. Chiar dacă radiațiile UVA din manichiura cu gel prezintă un risc neglijabil, Dr. Franco îi sfătuiește pe pacienții săi să fie precauți și să își protejeze pielea. Expunerea repetată la aceste lămpi poate, de asemenea, îmbătrâni mâinile mai repede. «Acest lucru include pielea subțire, ridurile și pigmentarea pestriță», spune ea. Aceste riscuri pot crește pe măsură ce continuați să vă expuneți la radiații în timp.



CUM SĂ PROTEJAȚI PIELEA DE RADIAȚII

Unul dintre sfaturile AAD pentru unghii sănătoase este să aplicați pe mâini crema de protecție solară cu spectru larg, rezistentă la apă, cu un SPF de 30 sau mai mare. «Acest lucru va ajuta la protejarea pielii de radiațiile ultraviolete folosite pentru a sigila lacul de unghii cu gel pe unghie», se arată pe site-ul AAD. «O altă opțiune este să vă puneți mănuși închise la culoare, opace, cu vârfurile degetelor tăiate înainte de aplicarea lacului de unghii».

Cu toate acestea, aceste metode nu sunt în totalitate infailibile. «Tot nu protejează împotriva cancerelor de piele care se dezvoltă sub unghia în sine», spune Dr. Franco. Potrivit doctorului Franco, cancerul de sub unghii este cauzat, de obicei, de rănirea sau traumatismul degetelor de la mâini și picioare - nu de soare.

Potrivit lui Angie Seelal, PA-C la Advanced Dermatology PC, manichiurista dumneavoastră poate aplica SPF în loc de loțiune. «Acesta este un moment excelent pentru ca oamenii să schimbe loțiunea cu crema de protecție solară, mai ales dacă fac manichiura cu gel și necesită expunerea la lumina UV sau chiar dacă folosesc lumina UV pentru a se usca», spune ea. În plus, ea își încurajează pacienții să ia antioxidanți pe cale orală, care oferă un strat suplimentar de protecție a pielii. 



DE CE TREBUIE SĂ-ȚI PROTEJEZI UNGHIILE

Având în vedere creșterea numărului de cazuri de cancer de piele și de deteriorare a unghiilor de-a lungul anilor, AAD a publicat un ghid pentru unghii sănătoase pentru a vă păstra unghiile în siguranță. «Utilizarea luminii UV în saloanele de manichiură a crescut substanțial, în special odată cu apariția manichiurii cu gel care necesită lumină UV pentru activare», spune Dr. Rachel Nazarian, dermatolog certificat de NYC Board Certified Dermatologist MD. «Tot mai multe persoane își fac unghii cu gel și acrilice, deoarece modelele de unghii amuzante și complicate sunt acum în trend», adaugă Seelal.

Totuși, data viitoare când vă faceți manichiura cu gel, țineți cont de faptul că o sa vă ia câteva secunde să aplicați SPF pe mâini. Mai presus de toate, în timp ce oja drăguță este distractivă, păstrarea pielii în siguranță, indiferent dacă sunteți pe plajă, la soare arzător, sau în salon, va merita pe termen lung. Încearcă întotdeauna să folosești doar produse dovedite și de calitate pentru modelarea unghiilor. Magazinul Global Fashion vă pune la dispoziție produse profesionale pentru îngrijirea unghiilor și pentru modelare.

Sursa : www.byrdie.com
Autor: Bonnie Azoulay


Alte articole:

- 5 - obiceiuri care deformeaza unghiile. Cum sa le depasesti?
- Bavuri: problema mâinilor si unghiilor. Metodele de elimenare
- Cum sa alegi lampa pentru unghii? Sa clarificam subtilitatile!
- Manichiura SPA. Ingrijirea miinilor si a unghiilor
Data: 11.05.2022 13:44 Vizualizări: 57