Cum să albesti unghiile decolorate

{ $article->title }}
Fie că optezi în mod constant pentru o pedichiură perfect lustruită, fie că preferi un aspect mai natural, un lucru este sigur: nimeni nu își dorește unghii decolorate. Cu toate acestea, dungile albe, o nuanță galbenă, verde, albastră - și da, chiar neagră - sunt câteva rezultate nu prea plăcute ale decolorării unghiilor de la degetele de la mâini și de la picioare.

Și, așa cum diferă culorile, diferă și motivele din spatele lor. Am apelat la un medic-ortoped pentru a afla cauzele din spatele decolorării unghiilor și cum să le tratăm.CUNOSTINȚA CU EXPERTUL


Miguel Cunha, DPM, este un podiatru din Manhattan și fondatorul Gothman Footcare. El este specializat în chirurgia piciorului și gleznei, având experiență în tratarea unei game largi de afecțiuni.CAUZE ALE DECOLORĂRII UNGHIILOR


- Ciuperca: Potrivit lui Cunha, în timp ce mai multe lucruri pot avea un impact negativ asupra culorii și texturii unghiilor, ciuperca este, de obicei, principalul vinovat.  «Unghiile galbene sau maro și îngroșate sunt semne de unghii fungice», spune el, care sunt cauzate atunci când o ciupercă microscopică infectează una sau mai multe unghii.  «Aceste organisme microscopice se dezvoltă de obicei în medii întunecate, calde și umede, ceea ce face ca interiorul pantofilor tăi să fie un loc privilegiat pentru dezvoltarea ciupercilor.» Unghiile fungice încep adesea ca piciorul atletului, când pielea mai întâi se infectează, iar apoi vor crește mai adânc în unghie, unde pot face ca unghia, așa cum descrie Cunha,  «să se decoloreze, să se îngroașe și să dezvolte margini sfărâmicioase - o problemă inestetică și potențial dureroasă».

- Vânătăi: Unghiile negre sau purpurii, pe de altă parte, sunt, de obicei, semnele a ceea ce se numește hematom subunghial, sau, «o vânătaie a patului unghiei care apare atunci când unghia este rănită și vasele mici de sânge sângerează sub unghie colorând-o mai întunecat», descrie Cunha. Acest lucru este de obicei cauzat de o traumă în zonă, rezultatul a ceva de genul lovirii sau scăpării a ceva pe degetele de la picioare. O opțiune pentru a face față unui hematom subunghiular este pur și simplu să aștepți să se termine. În cele din urmă, o unghie sănătoasă o va înlocui treptat pe cea deteriorată. Problema este că unghiile noastre de la picioare nu sunt cele mai rapide - ele cresc la o rată de câțiva milimetri pe lună. Poate dura câteva luni până când o unghie nouă, sănătoasă, crește și înlocuiește complet unghia cu probleme. Dar, uneori, durerea poate fi prea mare, iar gândul de a aștepta câteva luni nu pare realist. În consecință, o altă opțiune este de a face îndepărtarea unghiei de către un profesionist.

- Traume: Petele albe sau liniile canelate pot fi declanșate și de traumatisme cauzate de ceva, cum ar fi purtarea adidașilor prea mici în timpul alergării.

- Posibile celule canceroase: Poate că cel mai alarmant semn vizual al decolorării unghiilor sunt dungile negre. Acestea pot fi lipsite de îngrijorare, fie de îngrijorare serioasă și ar trebui aproape întotdeauna să fie evaluate de un profesionist medical. După cum afirmă Cunha, aceasta ar putea fi melanonichia liniară, care afectează majoritatea afro-americanilor. Cunha explică:  «Această afecțiune apare atunci când pigmenții din unghii, cunoscuți sub numele de melanocite, produc un exces de pigment, ceea ce face ca patul unghiei să se întunece». Printre explicațiile mai puțin frecvente, dar mai grave, se numără administrarea anumitor medicamente, cum ar fi medicamentele de chimioterapie sau cancerul de piele și bolile imunodeficienței, cum ar fi lupusul, sclerodermia și HIV. Cunha adaugă că o hemoragie cu așchii, care apare atunci când vasele de sânge de sub unghie sunt deteriorate în urma impactului și a rănilor, este, de asemenea, o posibilă explicație pentru o dungă neagră pe unghia de la picior.

- Genetică: Condițiile moștenite pot juca un rol, de asemenea, un rol în unele decolorări ale unghiilor, cum ar fi psoriazisul, care poate duce la apariția unghiilor psoriazice. «Aceste unghii pot deveni îngroșate, fragile, decolorate și arată ca și cum ar fi infectate cu ciuperci», explică Cunha. Ciuperca unghiilor poate fi, de asemenea, întâlnită în familie datorită unei sensibilități moștenite.

- Leuconichia: Știți acele pete albe pe unghii pe care toată lumea pare să le aibă la un moment dat în viață? Se numește leuconichie și este de fapt destul de comună și, de asemenea, complet inofensivă. Poate fi cauzată de o leziune a unghiilor, de infecții fungice sau de o deficiență de minerale.

În loc să accepți pur și simplu decolorarea unghiilor tale, este important să consulți un medic pentru a afla răspunsuri înainte de a aborda problema pe cont propriu. O examinare și o biopsie a unghiei vor avea loc probabil pentru a găsi un motiv pentru decolorare, dacă există. După ce discutați cu medicul dumneavoastră, iată câteva lucruri pe care le puteți încerca pentru a vă albi unghiile și a le restabili sănătatea.1. PURTAȚI ÎNCĂLȚĂMINTE CORECTĂ

Îngrijirea corectă a picioarelor poate ajuta la prevenirea atât a bolilor, cât și a decolorării în nenumărate moduri. Cel mai bun sfat al lui Cunha include evitarea mersului desculț în orice loc public și purtarea doar a șosetelor curate. Evitați să purtați și să schimbați frecvent șosetele dacă sunteți activ. Locurile întunecate și umede sunt locurile în care se dezvoltă bacteriile și veți dori să evitați să le oferiți un loc ușor pentru a se dezvolta.

.


SFATUL BYRDIE: Luați în considerare purtarea de șosete care elimină umezeala și evitați țesăturile care rețin apa, cum ar fi lâna și poliesterul.

Pantofii potriviți corespunzător sunt, de asemenea, o necesitate pentru a evita microtraumele repetitive. Tăierea, curățarea și pilirea constantă a unghiilor sunt de asemenea importante pentru a încerca să evitați traumele care cauzează decolorarea și infecțiile.2. FACEȚI TRATAMENT CU LASER

Nu doar pentru epilare și anti-îmbătrânire, tratamentul cu laser pentru unghii este o modalitate nedureroasă de a face față anumitor decolorări. Tratamentul cu laser «creează micropori pe patul unghiei, permițând topicii antifungice să pătrundă mai eficient și mai eficace în placa unghiei, atacând mai direct sursa acesteia», spune Cunha.3. CERCETAȚI SALONUL DE MANICHIURĂ

Dacă optezi pentru pedichiura profesională, asigură-te că alegi doar locuri care igienizează corespunzător instrumentele, căzile și produsele între fiecare client. În caz contrar, riscați să contractați o ciupercă sau o infecție bacteriană - un preț mare de plătit pentru ceea ce trebuia să fie un pic de R&R. Gândiți-vă să vă aduceți propria trusă de pedichiură dacă vă îngrijorează instrumentele.

.
4. FOLOSIȚI OBIECTELE DIN BUCĂTĂRIE

Răspunsul la unghii mai albe s-ar putea să se afle în dulapul tău de bucătărie. Cunha spune: «Oțetul de cidru de mere conține atât acid acetic, cât și acid alfa-hidroxi, care au proprietăți antifungice, antiseptice și antimicrobiene pentru a ajuta la combaterea unghiilor fungice, care, la rândul lor, sunt mai susceptibile de a îmbunătăți aspectul alb al unghiei». Creați o baie pentru picioare din o parte ACV și două părți de apă caldă pentru a ajuta la tratarea zonelor infectate.

Alte produse aplicate local, cum ar fi bicarbonatul de sodiu și pasta de dinți, pot ajuta la îmbunătățirea cosmetică a albului unghiilor, atât timp cât unghiile nu sunt decolorate permanent din cauza unor traume sau a unor condiții patologice subiacente. În cele din urmă, «calitatea unghiilor tale depinde de cât de bine îți tratezi picioarele», explică el.5. LUAȚI ÎN CONSIDERARE SUPLIMENTELE


Uneori, unghiile îngălbenite pot fi un semn al unei deficiențe de vitamine. Vitaminele și suplimentele, cum ar fi colagenul, pot avea un efect pozitiv asupra sănătății și culorii unghiilor. Consultați-vă medicul înainte de a începe orice regim de suplimente sau vitamine.ÎNTREBĂRI FRECVENTE


Poți trata decolorarea unghiilor acasă?

Dacă decolorarea unghiilor dvs. este cauzată de ciuperci, unele tratamente la domiciliu ar putea fi de ajutor. Ingrediente precum oțetul de cidru de mere, oțetul, uleiul de arbore de ceai și peroxidul de hidrogen sunt ingrediente antifungice și antibacteriene despre care s-a afirmat că reprezintă o baie de picioare eficientă pentru tratarea unghiilor decolorate.


Care sunt semnele că unghiile sunt nesănătoase?


În afară de decolorarea unghiilor, alte semne că unghiile tale ar putea fi nesănătoase includ unghii fragile, curbare, despicare, unghii care fie devin prea groase, fie prea subțiri și umflături și/sau sângerări în jurul unghiilor și al patului unghial.


Ce înseamnă unghiile galbene?

Dacă unghiile tale sunt galbene, ar putea fi un posibil semn al unei infecții fungice, al utilizării anumitor tipuri de coloranți, al deficiențelor de vitamine și, în unele cazuri, al diabetului sau al afecțiunilor tiroidiene.

Sursa : www.byrdie.com
Autor: Erin Selletti

Magazinul Global Fashion vă oferă produse profesionale pentru îngrijirea și modelarea unghiilor.Alte articole:

- 5 - obiceiuri care deformeaza unghiile. Cum sa le depasesti?
- Bavuri: problema mâinilor și unghiilor. Metodele de elimenare
- Cum sa tratezi cuticulele deteriorate
- Cum tratezi unghiile descuamate?
Data: 15.04.2022 14:54 Vizualizări: 78