Cum să faci propriul remediu de întărire a unghiilor din ingrediente din bucătărie

{ $article->title }}
Deteriorarea unghiilor se poate întâmpla din mai multe motive. Vremea rece poate slăbi unghiile, la fel ca și îndepărtarea necorespunzătoare a manichiurii cu gel. Iar dacă vă mușcați unghiile, ați putea împiedica creșterea viitoare și vă deteriorați patul unghial. Intră în scenă: întăritorul de unghii, care este vital pentru a reda viața unghiilor tale. Și, din fericire, întăritorii de unghii sunt destul de ușor de făcut cu produse pe care s-ar putea să le ai deja în cămară.

În continuare, experți în spa, formulatori de lacuri de unghii și un pedichiurist medical împărtășesc sfaturi despre cum să vă faceți propriul întăritor de unghii din alimente de bază din bucatarie.CUNOSTINTA CU EXPERTUL

- Marcela Correa - pedichiuristă medicală și proprietară a Medi Pedi NYC.

- Daisy Kalnina - fostă artistă de unghii celebră și fondatoare a The GelBottle Inc. și Peacci.

- Shel Pink - autorul cărții «Slow Beauty» și fondator al SpaRitual.

- Sara Trabazini - manager de spa la premiatul The Spa at Monteverdi Tuscany.BENEFICIILE ÎNTĂRITORULUI DE UNGHII

Există atât de multe moduri în care unghiile se pot deteriora. Kalnina spune că «lista este nesfârșită". Correa subliniază că împachetările de mătase, acrilicele și oja cu gel pot arăta fabulos, dar sfârșesc prin a face ravagii pe unghiile tale. «De asemenea, dacă lucrezi mult cu mâinile, cum ar fi spălatul vaselor sau ridicarea de greutăți», ești mai predispusă la deteriorarea unghiilor. Ea adaugă că vă puteți deteriora unghiile de la picioare în urma unor traume fizice, făcând exerciții precum alergatul, hocheiul și tenisul sau purtând pantofi prea strâmți.

Întăritorii de unghii pot readuce unghiile la o stare de sănătate optimă, în timp ce «refac nutrienții pierduți și restabilesc cheratina necesară pentru a menține unghiile în creștere și sănătoase», spune Correa.

«Cu o mică atenție, vă puteți păstra unghiile puternice și sănătoase foarte ușor», spune Kalnina. Rezultatele sunt destul de imediate, de asemenea. Ea spune că puteți începe să vedeți unghii mai puternice «în doar două săptămâni de la aplicare, de obicei mult mai devreme».CUM SE APLICĂ PRODUSELE DE ÎNTĂRIRE A UNGHIILOR

Dacă obișnuiești să folosești întăritori de unghii fără prescripție medicală, Correa explică: «Aceștia se aplică ca prim strat după orice lac de unghii. Unele cliente renunță cu totul la ojă și aleg doar întăritorul de unghii.» Ea remarcă faptul că, de obicei, oamenii nu elimină produsele de întărire pe care le cumpără de pe piață. Dacă totuși cumpărați un fortifiant de pe piață, asigurați-vă că nu conține acetonă.

Pentru rețetele de mai jos, aplicați-le conform instrucțiunilor. Kalnina adaugă că trebuie să aplice întotdeauna produsul pe «unghii curate, pre-tratate în mod regulat». Ea recomandă folosirea întăritorilor «în combinație cu uleiul pentru cuticule, care menține, de asemenea, unghiile sănătoase».REȚETĂ DE ÎNTĂRIRE A UNGHIILOR

Această rețetă provine de la Trabazini de la The Spa at Monteverdi Tuscany, cu un adaos oferit de Correa.

Ingrediente:

- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de suc de lămâie
- 1 linguriță de usturoi tocat (adaos opțional)

.


Instrucțiuni:

Amestecați ingredientele într-un bol. Înmoaie-ți unghiile în amestec timp de aproximativ 10 minute. «Unghiile vor fi hrănite în profunzime datorită proprietăților hidratante și de întărire ale uleiului de măsline și a puterii dezinfectante a lămâii», spune Trabazini. Lui Correa îi place să adauge la rețetă o linguriță de usturoi tocat și să facă o pastă. «Usturoiul conține seleniu, care favorizează creșterea și rezistența unghiilor, precum și vitamina E.» Repetați de două-trei ori pe săptămână.

SFATUL BYRDIE: Un întăritor de unghii rapid și ușor este uleiul de ricin, pe care îl puteți masa zilnic în patul unghiei atunci când sunteți în mișcare.MASCĂ INTENSIVĂ PENTRU ÎNTĂRIREA UNGHIILOR

Această rețetă provine de la Trabazini de la The Spa at Monteverdi Toscana.

Ingrediente:

- 2 linguri de unt de shea
- 1 lingură de ulei de măsline
- 2 picături de ulei esențial de trandafir

.

Instrucțiuni:

Amestecați toate ingredientele într-un bol. Aplicați masca pe mâini și unghii, masând câteva secunde. Acoperiți apoi mâinile cu mănuși de bumbac și lăsați-le să acționeze timp de 20 de minute. Trabazini recomandă să faceți tratamentul o dată pe săptămână.

SFATUL BYRDIE: Cheia pentru unghii puternice este o cuticulă sănătoasă. «Cuticula protejează noua creștere a unghiilor», spune Pink. «Dacă hrăniți cuticula, creați un mediu sănătos pentru cea mai nouă parte a unghiei pentru a o ajuta să crească sănătoasă și puternică.»REȚETĂ DE ULEI PENTRU CUTICULE

Această rețetă vine de la Pink care spune: «Uleiul de jojoba hrănește pielea, favorizează creșterea unghiilor și ajută la repararea rezistenței patului unghial. Uleiul de arbore de ceai este un antiseptic și ajută la ținerea la distanță a ciupercilor».

Ingrediente:

- 1/2 oz ulei de jojoba
- 1 până la 2 picături de ulei de arbore de ceai

Instrucțiuni:

Turnați uleiul de jojoba și uleiul de arbore de ceai într-o sticlă cu pipetă cu picurător din sticlă cu ultraviolete, agitați împreună și închideți sticla. Seara, chiar înainte de culcare, puneți câte o picătură de ulei pe fiecare unghie de la mâini și de la picioare și masați în cuticule.

Potrivit Pink, «Cuticulele sănătoase înseamnă unghii sănătoase. Uleiul de jojoba hrănește pielea, promovează creșterea unghiilor și ajută la repararea rezistenței patului unghial».

Sursa: www.byrdie.com
Autor: Jill Didonato


Magazinul Global Fashion vă oferă produse profesionale pentru îngrijirea și modelarea unghiilor.


Alte articole:

- Bavuri: problema mâinilor si unghiilor. Metodele de elimenare
- Cum sa tratezi unghiile descuamate?
- Ulei pentru cuticule: efectul si modul de utilizare
- 8 mituri despre ingrijirea unghiilor
Data: 03.03.2022 09:29 Vizualizări: 23