Alungirea unghiilor cu gel: tot ce trebuie sa stii

{ $article->title }}
Extensiile cu gel sunt una dintre cele mai populare și îndrăgite modalități de a obține unghii mai lungi și mai puternice în zilele noastre. În timp ce orice lungime și formă ne oferă tone de opțiuni în departamentul de unghii, uneori scopul este pur și simplu de a adăuga vârfuri lungi și puternice la capătul fiecărei unghii sau chiar de a oferi mai mult spațiu pentru nail art și lac în general. Atunci vin în ajutor.

Această tehnică de prelungire a unghiilor ar putea fi răspunsul la rugăciunile noastre de frumusețe, dar, bineînțeles, are avantajele și dezavantajele sale. Ca și unghiile acrilice (una dintre primele metode aprobate de saloane pentru a prelungi unghiile naturale), acestea pot dura până la patru săptămâni, dar ambele au reputația de a fi dăunătoare. De aceea, este important să înțelegi ce sunt înainte de a te scufunda în lumea extensiilor de unghii.

Citește mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știi despre extensiile de unghii cu gel, inclusiv cum să le aplici și cum diferă de unghiile acrilice, direct de la experți.CUNOSTINTA CU EXPERTUL


Ellegra Davis este o manichiuristă din Chicago, cunoscută și sub numele său de afaceri Lady Legs. Ea este specializată în unghii cu gel și unghii pictate manual.
Trenna Seni este un tehnician de unghii din New York, cunoscută pentru activitatea sa în industrie ca manichiurist editorial. Este, de asemenea, fondatoarea Very Shameless Nails, un brand de presă de unghii de lux.CE INSEAMNA ALUNGIREA UNGHIILOR CU GEL?

Extensiile de unghii cu gel sunt un proces prin care se aplică un gel solid pe unghia naturală și se polimerizează cu lumină ultravioletă. Manichiurista folosește forma pentru unghii, care este practic un autocolant care se pune sub marginea liberă (vârful) unghiei, pentru a extinde lungimea unghiei.
Maeștrii manichiurii de top, precum Davies și Seni, se bazează, de asemenea, pe această metodă mai nouă. «Acesta este un vârf de gel moale deja format, care este fixat pe unghia naturală cu gel», explică Davies. 'Acestea vin în diferite dimensiuni și forme, cum ar fi stiletto, rotunde, de sicriu și pătrate. Deoarece nu necesită umplere, este chiar mai rapid decât extensiile cu gel propriu-zise.» «Recomand cu siguranță mărcile Kiara Sky Gelly Tips și Apres Gel X», spune Senay.
Singura condiție este ca unghiile tale să nu fie mușcate până la sânge. «Pentru extensiile cu gel, unghiile ar trebui să aibă o lungime scurtă, nu o tonă, ci doar puțin», spune Davies. «Dacă unghiile tale sunt prea scurte, extensiile nu vor avea de ce să se lipească.»

.
AVANTAJE

- Unghii lungi si puternice.
- Varfuri usoare ale unghiilor.
- Proces de îndepărtare mai ușor și mai rapid.
- Mai sigur și mai sănătos decât unghiile acrilice.


DEZAVANTAJE

- Unghiile se pot slăbi în timp.
- Poate să nu fie potrivit pentru unghiile foarte scurte.CUM SE APLICĂ TEHNICA DE ALUNGIRE CU GEL?

Atunci când este vorba de achiziționarea unei cutii de extensii de unghii cu gel prefabricate sau de crearea acestora, tehnicianul de unghii trebuie mai întâi să pregătească unghiile (să le șteargă, să le curețe și să le lustruiască). Tehnicianul va aplica apoi o formă de lungime sub unghia naturală, alternativ cu un gel builder, gel primer și gel top coat, apoi le va lăsa să se usuce sub o lampă LED sau UV.

Dacă folosești un kit de preformare, cum ar fi Apres Gel X, Seney explică: «În al doilea pas, folosesc un bonder (usucă unghiile) și un primer (face unghiile lipicioase), astfel încât gelul să se lipească de ele», spune ea. Toate aceste produse sunt incluse în kit. În al treilea rând, aplic un strat de gel pe unghiile mele reale și îl las să se usuce la lumină timp de aproximativ 60 de secunde. După ce am ales o mărime care se potrivește unghiei clientei, aplic gelul pe interiorul extensiei de gel și o așez pe unghie. Acum trebuie să țineți apăsat și apoi să îl puneți în lampă timp de aproximativ 60 de secunde. ! Unghiile tale sunt pregătite pentru oja ta preferată și pentru nail art.

.
UNGHII CU GEL ȘI UNGHII ACRILICE: CARE ESTE DIFERENTA?

Atât acrilicul, cât și gelul pot fi folosite pentru extensia unghiilor. De asemenea, au un aspect similar, deși vârfurile de gel se pot simți mai ușoare. Practic, totul ține de structura unghiei, dar adevărata diferență constă în procesul de polimerizare, ușurința de îndepărtare și densitate. «Procesul de utilizare a gelului este cu siguranță mai rapid. Nu există mirosuri puternice și nu trebuie să te joci cu pila de unghii sau să te lupți cu praful, explică Senei. Când folosiți unghii acrilice, trebuie să amestecați un lichid numit monomer și o pulbere (polimer) pentru a sculpta o unghie artificială.»

Davis avertizează că unele saloane vând extensii cu gel atunci când acestea sunt de fapt acrilice. «Gelul vine într-o oală și arată gros ca mierea; acrilul este pulbere. Cunoașteți diferența», notează ea.

Acrilul tinde să fie mai dur decât gelul, ceea ce înseamnă, de asemenea, mai puțină flexibilitate. Ele pot fi, de asemenea, mai dăunătoare unghiei, mai ales că necesită mult efort pentru a fi îndepărtate prin înmuiere și șlefuire cu acetonă. Prea multă lustruire înseamnă, de asemenea, că unghiile tale vor deveni mai subțiri în timp.ÎNDEPĂRTAREA UNGHIILOR CU GEL

Davies spune că acestea sunt dăunătoare pentru sănătatea unghiilor doar dacă nu sunt îndepărtate corect. «Extensiile cu gel sunt din gel moale, așa că sunt complet diluate ca o manichiură cu gel normală», explică ea, menționând că nu este necesară o șlefuire intensivă. Cu toate acestea, ca și în cazul manichiurii cu gel obișnuite, Davies recomandă ca extensiile cu gel să fie îndepărtate de un profesionist, de preferință cel care le-a aplicat, pentru a ști exact ce tip de gel îndepărtează și pentru a reduce riscul de deteriorare.

Pentru a îndepărta extensiile cu gel, tehnicianul de unghii va șlefui aproximativ 85% din extensie și va înmuia gelul rămas în acetonă, îl va înveli în folie de aluminiu și va aștepta 15 minute. «Apoi îndepărtez ușor produsul și lustruiesc unghia naturală. Este nevoie de maximum 30-40 de minute pentru a fi îndepărtat», spune Seni.ESTE DAUNATOARE ALUNGIREA UNGHIILOR CU GEL?

Atunci când sunt aplicate și îndepărtate corect, extensiile cu gel sunt foarte sigure. «Sunt considerate o versiune mai sănătoasă a acrilicelor, mai ales pentru că nu conțin pudră și substanțe chimice dure, cum ar fi metacrilatul de metil și toluenul», spune Seni. Trebuie doar să vă asigurați că ați găsit un profesionist în care aveți încredere și care are referințe bune."


Ca orice alt tip de manichiură, beneficiile unghiilor cu gel sunt individuale. În timp ce acestea creează cu siguranță mai multe opțiuni pentru o artă populară a unghiilor, Davies ne amintește că unghiile de orice lungime pot fi în tendințe, atâta timp cât sunt îngrijite.

Sursa: www.byrdie.com
Autor: Rebecca Norris


Magazinul Global Fashion vă oferă produse profesionale pentru îngrijirea și modelarea unghiilor.Alte articole:

- Manichiura hardware - super tehnologie!
- Manichiura hardware: cum sa eviti greselile?
- De ce este necesara corectia unghiilor artificiale?
- 10 mituri despre alungirea unghiilor. Aflati realitatea!
- Alungirea unghiilor cu gel. Toate subtilitatile
Data: 10.02.2022 15:33 Vizualizări: 251