Decorul solid pentru designul unghiilor

{ $article->title }}
Corpul ingrijit, parul stralucitor, manichiura frumoasa sunt atributele principale a fiecarei domnisoare. Luind in consideratie faptul, ca sfera unghiilor este destinatia noastra, vom face cunostinta cu metodele in realizarea unei manichiuri frumoase. Una dintre metode este decorul pentru unghii, sau in industria moderna a unghiilor se mai numeste si nail artul. Decorarea unghiilor poate fi diferita, la momnetul actul exista o alegere majora in decorul pentru unghii: diverse materiale, figuri, strasuri, decor solid, decor lichid etc. In acest articol, vom pune accent pe decorul solid pentru designul unghiilor.NISIPUL DE CATIFEA

Nisipul de catifea reprezinta o pudra pulbere fina, medie si aspra. Nisipul este asemenea prafului sau zaharului foarte marunt. In dependenta de alegerea nuantei fonului, culoarea manichiurei poate varia de la transparenta pina la foarte aprinsa. Decorul poate fi folosit atit in acoperirea completa a unghiei, cit si ca solutie pentru adaugarea volumului la desene.

.Nisipul de catifea poate fi in urmatoarele marimi:

- Marunt. Nu este altceva decit pudra acrilica, macinata pina la praf.
- Mediu. Cel mai popular tip de nisip de catifea. Nisipul mediu permite crearea unui dezign cu volum, cum ar fi manichiura impletita sau efectul zaharat a unghiilor.
- Mascat. Particulele acestui nisip de catifea iese in evidenta si creeaza efectul unghiilor zaharite.

Nisipul de catifea poate fi in urmatoarele tipuri:

- Alb semitransparent. Este folosit pentru a crea o manichiura calma, care nu este izbitoare.
- Colorat. Poate fi dintr-o singura nuanta sau poate include mai multe culori. Nisipul colorat poate inlocui gel lacul si se aplica imediat pe baza.
- Cu straluci. Este folosit atit pentru decorarea marunca, cit si pentru acoperirea completa a unghiilor. Nisipul cu straluci creeaza pe unghii efectul stralucitor.

APLICAREA: Decorul se aplica pe stratul uscat a gel lacului, vopselei de gel sau top, apoi trebie uscat in lampa.GLITTER

Glitterul este unul dintre tipurile particulelor metalice sclipitoare realizate din hirtie sau folie colorata care difera prin forma si dimensiune. Exista, de asemenea, glitter - praf - sclipici marunt ca faina. Glitterul poate fi stralucitor sau holografic. La lumina, glitterul holografic, se revarsa multicolor.

Glitterul poate fi in urmatoarele marimi:

- Marunt.
- Foarte marunt .
- Mediu mascat.

- Din folie in diverse firguri geometrice - rotund, patrat, stele, ovale etc.


Glitterul exista de urmatoarele tipuri:

- Colorate - sunt sclipici din folie metalizata colorata.  Culori aprinse.
- Holografice - sclipici din pelicula metalizata cu efect prismatic, particulele stralucesc cu toate culorile curcubeului. La lumina glitterul holografic are un efect multicolor.
- Cu efect de curcubeu - seria de glittere cu nuante fine, avind efectul de perla.
- Neon  -  glittere care stralucesc la lumina ultravioleta, acestea se deosebesc prin nuante aprinse.

.


NOTA: Pe linga glitterul solid exista si gletter lichid. Nu este altceva decit oja transparenta cu sclipici mascati.

APLICAREA: Glitterul se recomanda a fi aplicat asupra stratului de oja, gel lac sau deasupra stratului de top care inca nu este uscat. In asa caz este nevoie de intarit stratul de sclipici cu top.

Glitterul se aplica pe unghia cu acoperire cu ajutorul pusherului sau peria. Cea mai usoara optiune este scufundarea unghiei vopsite in textura. Dupa care cu peria este usor de indepartat ramasitele sclipicilor de pe unghii, in jurul unghiilor si in acelasi timp distribuind  ramasitele si in alte zone.PIGMENTUL

Pigmentul  – este un praf foarte concentrat, care este conceput pentru a oferi culori originale. Pigmentul este excelent pentru crearea elementelor de design neobisnuit pe unghii. Pigmentul nu se utilizeaza independent, ci este folosit ca elementul care mareste efectul.

.


Pigmentul exista in urmatoarele tipuri:

- Colorat - pigment cu nuante fine.
- Shimmer (stralucitor) - pigmentul care va da unghiilor efectul de stralucire.
- Fluorescent - pigmentul care straluceste la intuneric atunci cind este expus la radiatii ultraviolete.
- Magnetic – capabil sa imite efectul manichiurii ochi de pisica.
- Neon - pigment de culori aprinse.
- Camelion - pigment cu luciu multicolor.

APLICAREA: Pigmentul se aplica pe stratul uscat a gel lacului cu un strat lipicios.  O cantitate mica de pigment este aplicata pe suprafata, dupa care este frecata cu un aplicator, burete sau deget. Se acopera cu top.PAIE

Paie pentru decorul unghiilor – este materialul cu forma de mici particule alungite uscate care sunt asemenea paiului. Manichiura cu acest decor intotdeauna este unicala.

Paiul poate fi:
- Colorat - poate fi doar din culori diferite.
- Metalizat - cu nuante fine.

APLICAREA: Inainte de uscarea in lampa, este nevoie de aplicat paiele asupra topului. De asemenea paiele se adauga in geluri in procesul de modelare sau la crearea unui design de acvariu.FULGII YUKI

Fulgii Yuki- «Yuki» din japoneza au semnificatia «zapada»- acestea sunt  ca fulgii mascati de zapada, fragili si usoare. Fulgii Yuki sunt placi subtiri de pigment de diferite forme si dimensiuni care pot fi aplicate pe unghie fara a le deforma, sau pot fi frecate cu miscari usoare pina a junge la starea de praf. Fulgii Yuki au efectul holografic multicolor

APLICAREA:
Fulgii yuki se aplica pe stratul lipicios a gel lacului cu pensula, betisorul portocaliu sau degetul. Dupa ce fulgii sunt aplicati uniform, designul se acopera cu top, dupa care trebuie uscat in lampa.PUDRA

Pudra este unul dintre tipurile de pigment. Decorul reprezinta o pudra care creeaza pe unghii, efectul de oglinda. Stratul decorativ este rezistent la radiatii ultraviolete, umiditate si alti factori externi.

Pudra exista in urmatoarele tipuri:

- Cu efect de oglinda
- cu efect metalic, se mai numeste crom sau supracrom si este cea mai populara. Pudra cu efect de oglinda reda pe unghii un luciu unical. Caracteristica de baza a acesteia este acoperirea lucioasa cu efect metalic intr-o nuanta, fara treceri. Aceasta intrerupe culoarea de baza si poate fi aplicata atit pe fundalul intunecat, cit si pe cel deschis.

- Cu efect de perla – este praf marunt cu sclipici, si in momentul aplicarii pe unghie, are efect de perla. Pudra poate fi cu efect de perla sau poate contine un pigment albastriu, verzui, roz, creind efecte colorate. Pudra poate fi utilizata pentru dezignul de sarbatoare sau casual.

- Fulgii yuki - Acest tip de pudra consta in particule mai mascate. Fulgii Yuki sunt particule care au un efect holografic multicolor.

APLICAREA: Pudra se aplica pe stratul lipicios. De folosirea bazei corecte, in totalitate depinde calitatea manichiurii. Desigur ca, tehnologia corecta deasemenea se reflecta asupra rezultatlui.

.
SCLIPICI

Sclipici - acestea sunt placi marunte reflectorizante care, in momentul expunerei la lumina, au efectul de revarsare. Exista sclipici monocrome sau holografice cu diferite forme si dimensiuni. Sclipicii pot fi folosite pentru crearea celor mai fascinante dezaigne a unghiilor.

Scipicii exista de doua tipuri mari:


- Uscate de obicei pot fi procurate in bancute sau pachetele. Un astfel de sclipici pot fi utilizate ca element individual. Sclipicii se aplica pe acoperire inainte ca aceasta sa fie uscata, dupa care se intaresteste cu oja transparenta.

.

- Umede de obicei acesta este glitterul sau oja cu straluici. Acestea sunt particule stralucitoare care sunt amestecate si pot fi aplicate cu peria ojei. Glitterul se deosebeste de oja prin densitatea sa. Este nevoie de top, in cazul daca elementele sunt foarte mascate.

.


Improviza-ti cu unghiutile, lasati-le sa iasa mereu in evidenta.

Magazinul Global Fashion ofera o gama larga de decor pentru unghii. Cu noi puteti realiza cea mai extraordinara manichiura. In magazin --->Alte articole:

- Setul de baza a mesterului de manichiura
- Buff pentru unghii: tot ce trebuie sa stii despre el
- Gel lacul: sa cunoastem miturile
- Factori interesanti despre unghii si manichiura
- Manichiura care ti se potriveste?
- Manichiura care le place barbatii
- 10 mituri despre alungirea unghiilor. Aflati realitatea! 
Data: 05.11.2021 09:59 Vizualizări: 202