De ce se decojeste gel lacul? Cauze

Astazi manichiura cu gel lac este la virful popularitatii. Si acest lucru nu este surprinzator, deoarece gel lacul este convenabil, elegant si practic. Insa este si un fenomen neplacut, cind gel lacul se decojeste de pe unghii inainte de termen. In acest articol, vom analiza toate cauzele posibile ale decojarii gel lacului.
Deci, de ce gel lacul se decojeste repede de pe unghii?
DE CE SE DECOJEAZA GEL LACUL?
Pentru inceput, trebuie de mentionat, ca o acoperire cu gel lac de inalta calitate trebuie sa se mentina fara aschii si detasamente pina la 3 saptamini, indiferent de producator. Daca sunt respectate regulile de aplicare, invelisul nu se deformeaza, nu isi schimba culoarea si nu incepe sa se desprinda dupa citeva zile. Daca perioada de purtare este mai scurta, atunci trebuie cautate motivele decojarii. Acestea se impart in doua grupe mari:
- datorita tehnicii incorecte de aplicare
- datorita caracteristicilor organizmului si, in special, a placii unghiei.
EROARI IN TEHNICA DE APLICARE A LACULUI GEL LACULUI, CARE DUC LA DECOJIRE
1. Pterigionul nu a fost indepartat. Cel mai important motiv este prelucrarea insuficienta al zonei cuticule si indepartarea necalitativa a pterigionului, ceea ce de fapt duce la indepartarea invelisului. Daca nu se indeparteaza pterigionul inainte de a aplica baza pentru gel lac, atunci in timpul purtarii manichiurei in viata de cu zi, aceasta se va uda, ceea ce duce la respingerea bazei de pe placa de unghii.
2. Nu este aplicat primerul. Inainte de a aplica baza dupa tehnologie - placa de unghii mai intii trebuie sa fie degresata, dupa care se aplica primerul. Primerul este o substanta auxiliara care ajuta la aderarea suprafetei naturale a unghiei la substanta artificiala - baza. Aplicarea primerului este necesara atunci cind se lucreaza cu orice material, iar neglijarea acestuia poate duce la detasarea gel lacului.
3. Degresarea slaba a unghiilor este problema pentru mesterii incepatori. O categorie de persoane folosesc acest produs pentru indepartarea ojei, ceea ce este fundamental contraindicat.
4. Uscare insuficienta a fiecarui strat. Acest lucru este valabil mai ales pentru lampile pentru unghii cu puterea redusa. Intodeauna atrageti atentia la sfatul producatorului cu privire la timpul de uscare pentru fiecare putere si tipul de lampa.
5. Primerul sau degresantul nu au fost suficient uscate. Aceasta poate provoca decojirea gel lacului. Este o idee proasta verificarea cu degetul daca este uscat sau nu, deoarece veti anula toate etapele pe care le-ati efectuat pentru a degresa unghia. Atrageti atentia la schimbarea culorii - aceste produse se usuca foarte repede, nu mai mult de un minut.
6. Puterea slaba a lampii. Puterea slaba a lampii poate provoca, de asemenea, uscare necalitativa si, prin urmare, decojirea gel lacului. De aceea, recomandam folosirea lampii LED de inalta calitate, cu puterea de cel putin 36 W. (pe site-ul nostru este articolul «Cum sa alegi lampa pentru unghii? Sa clarificam subtilitatile!» desemenea poate fi utila). Cumpara lampa de calitate --->
7. Materialul este aplicat cu un strat gros. Daca chiar unul dintre straturi (topul, culoarea sau baza) ati aplicat cu un strat gros, atunci acest lucru poate provoca decojirea.
8. Aplicarea incorecta a gel lacului. Daca, in aplicare gel lacul, curge sub rolele laterale si cuticula, atunci decojirea nu poate fi evitata.
9. Materiale de calitate proasta. Acest punct este foarte conditionat, deoarece aproape orice gel lac se mentine pe unghii cel putin doua saptamini, sub rezerva tehnicii de acoperire. Intodeauna folositi numai materiale de inalta calitate, magazinul online Global Fashion va ofea aceasta oportunitate.
_____________________________________________________________________
Articole la tema:
_____________________________________________________________________
MOTIVELE DECOJIRII GEL - LACULUI CAUZATE DE CARACTERISTICILE SPECIFICE A ORGANISMULUI
1. Unghii fragile. Unghiile fragile pot duce la scaderea perioadei de mentinere a stratului de acoperire, ceea ce va scurta perioada de purtare. Ca exemplu, din cauza fragilitatii, virful unghiei s-a crapat si ati decis sa o pilati pentru redarea formei, in acest caz, marginea unghiei nu va mai fi sigilata si este o mare probabilitate de aschiere.
2. Umiditatea miinilor si unghiilor. La cineva unghiile sunt mai uscate, in timp ce la altii, dimpotriva, au o problema, ca umiditate excesiva. Aceasta problema se poate rezolva cu primerul mai «puternic» sau printr-o dubla aplicare a bazei. Pentru nadejde, astfel de solutie se aplica la capetele unghiilor.
3. Unghiile sunt foarte moi. Pe unghiile moi, gel lacul se aplica dificil, respectiv trebuie mai intii sa fie efectuata procedura de intarire. Aici problema se rezolva destul de simplu - vi se prescrie procedura pentru intarirea unghiilor cu gel lac.
4. Prezenta liniilor, umflaturilor si alte deformari care deformeaza suprafata unghiei. In acest caz, acoperirea se poate indeparta foarte rapid, daca nu se vor utiliza produse speciale pentru gel lac.
5. Boli interne ale organizmului. Acestea sunt: perturbari hormonale, boli ale sistemului nervos, diabet, disfunctionalitati ale sistemului imunitar, administrarea antibioticilor sau suferirea unor interventii chirurgicale care reduc perioada de purtare a gel lacului. Acesti factori de risc trebuie luate in consideratie daca sunt excluse toate celelalte cauze.
CUM SA APLICATI GEL - LACUL, PENTRU A NU VA DESCURAJA?
Respectarea unor reguli simple va ajuta ca gel lacul sa se mentina mai mult timp pe unghii.
1. Inainte de a acoperi unghia cu gel lac, numaidecit se face manichiura. Aceasta va ajuta la pregatirea unghiei. Nu se recomanda folosirea bailor de unghii, este mai bine alegerea manichiurei uscate sau europene. Astfel de tehnici sunt concepute pentru a proteja unghia de excesul de umiditate, care se manifesta intr-un mod negativ atunci cind placa de unghii intra in contact cu materialele.
2. In procesul de acoperire a unghiei, este inacceptabil atingerea acesteia cu miinile. Microparticulele pot ajunge pe placa degresata si, ulterior, pot duce la deformarea stratului de acoperire.
3. Dupa finalizarea manichiurei, nu se recomanda spalarea imediata a vaselor sau curatenia. Toate acestea este mai bine de aminat pentru a doua zi.
4. Nu se recomanda individul de pilat unghiile crescute.
5. Vizitele frecvente la solar sau sauna pot duce la faptul ca gel lacul incepe sa se decojeze foarte repede.
Deja cunoasteti cauzele decojarii gel lacului, insa trebuie sa luati aminte, ca un astfel de fenomen negativ, depinde si de calitatea materialelor utlilizate. De aceea mereu folositi marci dovedite si de inalta calitate pentru a evita decojirea stratului! Magazinul online Global Fashion va ofera posibilitatea de a procura materiale de calitate.
Alte articole:
Data: 11.01.2021 11:21
Vizualizări: 1329