Setul de baza a mesterului de manichiura

{ $article->title }}
Oare cum citiva ani in urma domnisoarele se ispraveai fara manichiura? Astazi, fiecare domnisoara tinde spre o manichiura frumoasa, deoarece aceasta accentuiaza feminitatea si frumusetea. Acum, industria-nail este foarte populara, si cu o diversificare mare, un numar mare de mesteri, diverse tehnici, instrumente, accesorii pentru crearea unei manichiuri. Mesterul profesionist in industria-nail nu e suficient sa aiba statutul «profesionist», dar trebuie sa respecte si o sir de reguli, abilitati si sa cunoasca perfect instrumente folosite in crearea manichiurei calitative si frumoase. Totusi de aceasta depind, cistigurile financiare si numarul clientilor fideli. Ce trebuie sa contina setul de baz pentru manichiura? Cu siguranta veti afla in acest articol.Ce prezinta setul pentru manichiura?

Exista un set de baza de articole si instrumente, necesare pentru munca mesterului de manichiura. Reisind din etapele procedurii, se pot accetua instrumentele si echipamentele profesionale, necesare pentru mesterul de manichiura. Este important, ca instrumentele intotdeauna sa fie curate si sterile, deoarece siguranta mesterului si a clientului nemilocit depind de aceasta.


Ce instrumente si solutii trebuie sa contina setul de baza a mesterului de manichiura.

1. Instrumentele pentru prelucrarea placii unghiei

Prima etapa a manichiurii este prelucrarea placii unghiilor si a cuticulei. Cele mai populare sunt manichiura combinata si cea hardware.
Manichiura combinata include in sine:
- taietori si foarfece pentru cuticule.
- revomer pentru cuticula (afecteaza pielea moarta si ajuta la inmuierea cuticulei, dupa care cu un betisor de lemn se scoate pielea vie). 
- pila cu laser sau cu abrazivi inlocuibili pentru a crea forma placii unghiilor.
- impingator (scapula) pentru prelucrarea cuticulei. Functionarea aparatului si a instrumentelor de taiere: foarfece si clesti.
- Pile.
Manichiura hardware deasemenea necesita, frezer pentru manichiura. Frezerul este unul dintre cele mai importante instrumente in manichiura. Mai multe detalii despre frezer puteti citi in articolul nostru: Frezer manichiura. Ajutorul in sfera nail art


2. Lampi: de masa si lampa pentru uscarea gelului-lac

Fiecare mester trebuie sa aiba doua lampi - de iluminare si pentru uscarea gelului-lac.
Pentru manichiura de inalta calitate, procesul are nevoie si de o iluminare buna ceea ce poate oferi lampa de masa. Fiecare mester alege lampa convenabila pentru el, important ca lumina sa fie alba si rece. Mai multe detalii despre lampile de iluminare, puteti citi in articolul nostru: Lampi de iluminat in industria unghiilor. Cum sa alegi?
Manichiura cu lac -  gel nu poate fi facuta fara lampa pentru unghii. Lampa trebuie aleasa ca atentie, deoarece ea este instrumentul principal in lucru. Pentru un mester incepator, desigur, ca alegerea nu este atit de usoara. Numaidecit trebuie de atras   atentia la puterea lampii, cu cit aceasta este mai mare, cu atit timpul de uscare va fi mai rapid, indicatorul de putere este de asemenea important, deoarece unele geluri si lacuri-gel necesita o anumita cantitate de wati. Cele mai populare sunt lampile hibride cu puterea de 24-52 wati. Mai multe detalii despre lampile pentru unhjii puteti citi in articolul nostru: Cum să alegeți o lampă pentru o manichiură? Să ne ocupăm de nuanțe! (va fi un link aici)


3. Materialele de baza: baze, topuri, lacuri - gel, primerul

Baza - prima etapa in manichiura cu gel-lac. In arsenalul fiecarui mester trebuie sa fie o baza de cauciuc, care sa aiba durabilitate ridicata, si o baza de camuflaj necesara pentru french sau acoperire colora, fara utilizarea de lacuri-gel colorate. (pe site-ul nostru este articolul «Baza pentru unghii. Toate subtilitatile» de asemenea, va fi utila).

Topul de asemenea este un element important in acoperire, deoarece el intareste lucrul efectuat. Topul fara stratul lipicios este cea mai buna varianta care nu necesita utilizarea lichidelor suplimentare. Topul mat este favoritul multor clienti, de aceea prezenta sa este, de asemenea, necesara. (pe site-ul nostru este articolul «Top pentru gel - lac. Functiile sale» de asemenea, va fi utila).

Primerul este utilizat la aplicarea lacului-gel pentru a spori aderenta placii artificiale. Pastreaza in mod fiabil gelul in locuri deosebit de vulnerabile: de-a lungul marginilor si la capatul unghiei. (pe site-ul nostru este articolul «Primer pentru unghii. Functiile sale» de asemenea, va fi utila).

Lac-gel alb, negru, roșu, bordo si natural - acesta este minimul, pe care fiecare client il poate alege. Pe parcurs mesterul poate adauga in set diferite culori. (pe site-ul nostru este articolul «Gel - lac. Cel mai ineresant despre el» de asemenea, va fi utila)4. Materiale consumabile

Toate dispozitivele de mai sus constituie baza mesterului de manichiura unui master. Mai sunt necesare materiale consumabile si produse pentru ingrijirea pielii ai a unghiilor. Si anume:
- remuver pentru cuticule.
- primer sau ultrabond.
- degresant / deshidratant.
- pile buff.
- lichid pentru indepartarea stratului lipicios.
- servetele fara scame.
- lichid pentru indepartarea gelului.
- ulei pentru cuticule.
- betisoare.
- cleme sau folie pentru demontare.
- manusi de unica folosinta, masti, prosoape.
- baie pentru manichiura.
- tipse pentru lustruirea gelului.
5. Siguranta si sterilitate

Un lucru important trebuie mereu sa il tinem la contro: totul trebuie sa fie pastrat in curatenie si sterilitate. Pe masa de lucru, numaidecit trebuie sa fie o hota care va proteja de praf, mesterul si clientul. Sanatatea mesterului si a clientului depinde direct de acesta. Mai multe detalii despre alegerea hotei, puteti citi in articolul nostru: Hota pentru manichiura. Siguranta mesterului si a clientului
Inainte de innceperea lucrului, este necesara prelucrarea locului de munca, stergerea mesei, lampilor si a aparatelo cu dezinfectant.
Sterilitatea instrumentelor este cel mai important aspect atit pentru client, cit si pentru mester. Pentru aceasta este necesar: mortar, box, pungi pentru ambarcatiuni si dulapul cu caldura uscata.
Pentru a mentine instrumentele curate si sterile, acestea pot fi depozitate intr-un dulap UV.
Niciodata nu neglijati sterilizarea, ea este garantia sanatatii clientilor Dvs.!

Mai multe detalii despre sterilitate, puteti citi in articolul nostru: Sterilizator pentru seturi de manichiura - grija si sanatatea clientului.

Nu este atit de dificila alegerea setului pentru manichiura, dar este important sa includa componentele de baza necesare pentru un proces complet de manichiura.


Alte articole:
Data: 12.10.2020 16:10 Vizualizări: 1429