Perie pentru alungirea unghiilor cu gel: cum sa alegi?

{ $article->title }}
Alungirea unghiilor este un proces extins, care necesita o atentie speciala si, pentru crearea acestuia, este nevoie de un sir de materiale. Fiecare mester din sfera nail, intilneste dificultati in alegerea instrumentele potrivite pentru un lucru calitativ. Astazi exista atit de multe instrumente in sfera nail, incit apare frica in alegerea unui instrument de calitate si sa nu dai gres.
In acest articol vom accentua unul dintre cele mai importante instrumente in procesul de  alungire a ughiilor - periile pentru gel. Vom vorbi despre tipurile de perii si la ce trebuie de atras atentia inainte de a le procura. 



Perie pentru gel - din ce este constituita

Peria pentru gel este constituita dintr-un miner, o parte metalica si o parte cu fire par. Minerul poate fi din plastic, lemn sau metal. Lung sau scurt. Fiecare mester selecteaza aceste caracteristici numai la propria sa discretie. Important, ca peria sa nu fie grea si sa nu alunece in miina. Minerul trebuie sa fie ergonomic si sa fie confortabil in mina. Partea metalica a periei trebuie strins sa uneasca parul cu baza periei. Firele de par trebuie sa fie subtiri si ascutite, si toate firele de par trebuie sa fie strinse unul cu altul. Exista perii rotunde, ovale si plate. Pentru alungirea unghiilor cu gel, cel mai des, sunt folosite periile plate. Vizualizeaza peria

Periile se clasifica in:

naturale - de regula sunt din lina de colinca sau de sabla. De asemenea, periile naturale au o durata de viata mai lunga.
artificiale - constau din polimeri de inalta calitate, ca, nailon. Aceste perii sunt utile pentru mesterii incepatori.

Dupa forma, grosime si lungime sunt:
1 este instrumentul cu cea mai scurta si mai subtire la firele de par.
12 este cea mai mare dintre perii.
Periile pentru modelare, sunt periile, fiind instrumentul principal pentru mester, atunci cind creeaza arhitectura unghiei, dindu-i o forma, indoire naturala, formarea unei zone de stres (este o zona de la marginea unghiilor naturale si artificiale care necesita o intarire suplimentara).




Perii pentru gel. Tipuri

Periile pentru gel. In general periile  sunt de forma de cupola, patrata sau dreptunghiulara, plate, cu fibre rigide. Exista sintetice si naturale. Combinatia acestor factori permite un lucrul convenabil cu biogel, atunci cind sunt acoperite placile de unghii si cu usurinta se modeleaza  unghiile dintr-un gel viscos in timpul procesului de alungire. Periile utilizate pentru extinderea gelului sunt compuse din fibre elastice sintetice, care permit obtinerea unei suprafete de lucru absolut neteda datorita proprietatilor lor capilare.
In functie de forma periei pentru gel, aceasta se clasificata in:
- patrate.

- dreptunghiulare.
- inclinate - folosite pentru obtinerea un zimbetului in manichiura french.
- ovale - convenabile pentru crearea manichiurii french si aplicarea gelului pe zona cuticulei.


- ascutite.
- rotungite.
Dupa marime, periile pentru gel sunt insemnate cu numere de la 1 la 12, 1 fiind cea mai mica (pentru design), 12 este cea mai mare.



Cum sa alegi peria?

Majoritatea mesterilor incepatori cred, ca orice pensula de arta este potrivita pentru modelare. Insa nu este adevarat! Este nevoie de atentie maxima in alegerea periei, deoarece de aceasta depinde lucrul de succes si satisfacerea clientului.
Peria noua de la fabrica este acoperita cu clei, inainte de prima utilizare, mai intii de toate trebuie sa fie bine curatita, toate firele de par trebuie sa fie orientate intr-o singura directie si virful periei trebuie sa fie ascutit. In alegerea periei, trebuie acordata atentia clemei metalice. Aceasta trebui sa se potriveasca perfect in jurul firelor de par si a minerului, sa nu sa atirne si, de preferinta, sa fie intreaga (fara cusatura de legaturi). Pentru alungirea unghiilor cu gel, se folosesc perii cu peri sintetici. Cel mai convenabil pentru lucrul cu material viscos, este peria sintetica plata cu peri duri si elastici. Minerul periei nu trebuie sa fie prea gros sau lung si sa nu alunece in mina. Peria trebuie sa fie comoda, astfel incit mina sa nu oboseasca in timpul muncii prelungite. 



Sfaturi pentru ingrijirea periilor

Pentru mentinerea periei bine ingrijite si pentru ca aceasta sa serveasca mult timp, trebuie de luat in consideratie citeva reguli simple pentru ingrijirea acestora:
1. Peria niciodata nu trebuie lasata sub lumina directa a soarelui sau a lampii UV.
2. Dupa lucrul cu clientul, peria trebuie dezinfectata cu solutie speciala pentru curatare.
3. Utilizati peria numai pentru scopuri propuse, alte actiuni pot duce la pierderea vilozitatilor din perie sau la deformarea acesteia, astfel incit lucrarea ulterioara cu aceasta devine dificila.
4. Nu lasati instrumentul  in apa nici pentru o perioada scurta, deoarece acest lucru poate deteriora forma zonei de lucru.
5. Pe perie nu trebuie sa fie lasata vopseaua. Se poate de spalat mai tirziu, numai cu o solutie pentru indepartarea ojei, dar va avea un efect negativ - va devini dura, ceea ce este inacceptabil in design.
6. Pentru paleta, utilizati un material neted (de exemplu, luciu). 
7. Uscati periile in conditii naturale.

Cum se pastreaza periile
Exista mai multe recomandari care pot ajuta la pastrarea periei pe termen lung. Dar, trebuie remarcat faptul, ca durata de viata a periei depinde si de calitatea periei in sine.
- toate periile trebui depozitate orizontal. O solutie excelenta ar fi sa ai un organizator special, unde sa fie un loc pentru fiecare instrument. Spatiul de depozitare trebuie sa fie spatios si bine ventilat.
- nu acoperiti peria umeda cu capac, acest lucru poate duce la pierderea formei sau chiar pierderea unor fire de par.
- este necesar sa depozitati periile intr-un penal trainic sau intr-un continer de plastic pentru a evita deformarea timpurie. Cumpara perie
Speram, ca articolul nostru a fost util pentru Dvs. si in viitorul apropiat va fi de folos.


Alte articole:
Data: 05.10.2020 12:24 Vizualizări: 1234