Lampi de iluminat in industria unghiilor. Care sa alegi?

{ $article->title }}
Pe vremuri, manichiura era considerata nu atit de populara, insa in lumea moderna este opusul situatiei. Subiectul manichiurii este atit de actual, incit uneori nici nu poti fi in pas cu toate noutatile. Miinile ingrijite si unghiile frumoase, sunt cheia succesului a fiecarei persoane. In zilele de astazi nu numai femeile, dar si barbatii apeleaza la serviciile de  manichiura.  Dar trebuie de marcat faptul, ca o manichiura de inalta calitate necesita nu numai o abordare profesionala si instrumente de inalta calitate, dar are nevoie si de o iluminare buna a suprafetei de lucru. De aceasta depinde, rezultatul muncii mesterului, opinia clientilor si, ca rezultat, perspectivele pentru cistiguri bune depind de acest lucru. Calitatea unei manichiure depinde in primul rind de o iluminare buna.
Sa vorbim mai detaliat despre lampile de iluminat care sunt utilizate in procesul de manichiura.Lampi de masa pentru manichiura. Tipuri

Lampa de masa pentru manichiura este un atribut important care permite mesterului sa observe toate detaliile mici si, datorita luminii difuze de o luminozitate suficienta, elimina efortul excesiv al ochilor. De obicei, designul lampii pentru manichiura este destul de simplu. Becurile cu LED-uri sau o sursa de lumina fluorescenta, sunt plasate intr-o carcasa, combinate cu un panou de control si un suport.


In domeniul de utilizare, exista urmatoarele tipuri de lampi de masa:

Lampa incandescenta. Desi acest tip de lampa are cel mai accesibil pret, este departe de a fi cea mai buna sursa de lumina pentru o procedura de manichiura. Lumina sa este slaba si galbena, ceea ce nu este potrivit pentru iluminarea locului de munca al mesterului de manichiura, tinind cont de specificul lucrarii. Lampa nu ofera iluminare de inalta calitate, motiv pentru care ochii obosesc repede si pina la sfirsitul zilei de lucru, exista senzatii si dureri neplacute.
Lampa fluorescenta. Producatorii produc modele cu putere diferita si trei tipuri de stralucire - galben, neutru si rece. Lampa fluorescenta economiseste energie, are durata de viata mai lunga, nu face ca ochii sa se strecoare prea mult, insa costa cu  aproximativ 4 ori mai mult decit una obisnuita.
Lampa cu LED. In prezent, optiunile cu LED-uri sunt considerate cele mai bune, deoarece nu se incalzesc deloc, au dimensiuni compacte si pot oferi un flux luminos stralucitor de orice temperatura de culoare. Cea mai buna optiune pentru iluminarea locului de munca al mesterului de manichiura din surse moderne de lumina neutra si rece.
Dintre caracteristici, in unele modele este necesar evidentierea capacitatii de reglare a temperaturii culorii . Costul ridicat ar putea fi atribuit dezavantajelor, cu toate acestea, LED-urile sunt complet sigure, cu o durata de viata foarte lunga, consuma putina energie electrica si in cele din urma se dovedesc a fi mai profitabile din punct de vedere financiar.
Dupa tipul de sisteme de montare, lampile sunt impartite in trei tipuri:
- pe platforma si clema. Acestea sunt utilizate pentru aplicatii stationare si sunt convenabile pentru instalarea pe suprafete mari de lucru.
- pe o clema de imbracaminte. Astfel de lampa este potrivita daca este putin spatiu pe masa, sau mesterul se misca adesea cu echipamente, scule si materiale si lampa nu va fi mai putin eficienta.Puterea lampilor

Puterea lampii este responsabila pentru nivelul de luminozitate a luminii si este indicata de producator in wati:
- pentru uz casnic, puterea dispozitivului de 9 wati. Este cel mai simplu, compact si mai ieftin dispozitiv pentru iluminarea mesei sau uscarea unghiilor.
- economiile bugetare sunt posibile cu achizitionarea lampii de 18 wati, se potriveste nu numai pentru manichiura amatorilor, ci si pentru procedurile intr-un salon de infrumusetare.
- serviciul profesional de manichiura necesita un model mai scump de 36 wati, dotat cu ventilator, cronometru si acoperire reflectorizanta.Criteriile pentru alegerea lampilor de masa pentru manichiura

Alegerea lampii potrivite este cel mai efectiv ajutor pentru specialistul de manichiura. Prin urmare, inainte de a alege lampa care vi se potriveste, trebuie acordata atentia urmatoarelor criterii:
- stralucirea luminii.
- design compact.
- pret accesibil.
- durabilitate si rezistenta.
- capacitatea de a schimba directia luminii, de a regla inaltimea si unghiul de inclinare datorita mobilitatii trepiedului.
- fara incalzire.
- consum redus de putere.
- dimensiunea lampii.
- tipul de atasament
- design lampa.
- functionalitatea.Tipurile lampilor-lupe

Lampa- lupa. Pentru lucrari de inalta calitate, mesterii de manichiura folosesc din ce mai des lampile-lupa. Lampa-lupa a fost inclusa de mult timp in lista echipamentelor obligatorii pentru salonul de infrumusetare. Ideea este, ca fara acest dispozitiv este imposibil imaginarea muncii de calitate a mesterilor din industria frumusetii.

La momentul de fata exista multe tipuri de lampi-lupa. Si anume:

Lampi de podea lupe. Pot fi echipate cu un trepied lung cu sau fara role. Aceasta versiune a dispozitivului este convenabila, fiind  mobilila. Daca este necesar, astfel tip de lampa poate fi mutata cu usurinta in cabinet.

Lamp-lupa de masa. Versiunea clasica a dispozitivului. Astfel tip de lampa poate fi utilizata numai cind procedurile sunt mereu efectuate in acelasi loc. Aceasta versiune a dispozitivului este excelenta pentru munca mesterului de manichiura.

Ochelari-lupa. Sunt folosite pentru implementarea procedurilor in care este necesara libertatea maxima in procesul de lucru. De obicei, dispozitivul este folosit de cosmetologi.

Lampile-lupa sunt dotate cu diferite tipuri de accesorii:
- Trepied. Aceste lampi se caracterizeaza cu o stabilitate buna si reglare a inaltimii. Cele mai recente modele de astfel de echipamente sunt de obicei echipate cu balasturi electronice. Acest lucru este necesar pentru a reduce oboseala ochilor. Lumina emisa de astfel de dispozitive de iluminat este practic lipsita de pilpiire, este livrata uniform.
- Clema. Aceste lampi sunt de obicei atasate la o masa si sunt utilizate pentru a efectua proceduri de manichiura.
- Cleste.
- Etaj stationar.

Gradul de marire a lampilor-lupa depinde de dioptrii. Exista dispozitive cu urmatoarele grade de marire:
- 3 dioptrii (distanta focala - 33 cm) - marire de 1,75 ori.
- 5 dioptrii (distanta focala - 20 cm) - marire de 2,25 ori.
- 8 dioptrii (distanta focala - 12,4 cm) - marire de 3 ori.

Toate lampile-lupa sunt dotate cu doua tipuri de surse de lumina:
- Lampile fluorescente nu sunt foarte practice, deoarece se incalzesc rapid si au durata de viata scurta. Desi nu sunt scumpe.
- Lampile cu LED - datorita amplasarii lor, nu creeaza un efect de umbra. Consuma cantitati mici de electricitate. Emite lumina mai moale. Fara pilpiire. Lumina cade uniform, ceea ce creeaza un mediu de lucru favorabil.Puterea lampelor-lupe

Lampile-lupa sunt cu diferite capacitati:
- Desktop rotund - cu o putere de 220 W, dimensiunea lupei este de 127 mm.
- Umplut pe un trepied - cu putere AC 220 W, dimensiune lupei 12 cm.
- Desktop pe un suport metalic - cu o putere de 220 W, dimensiunea lupei 127 mm.
- Desktop - clema - cu o putere de 110/220 W, lupa de 17,8 cm, cu puterea de 220-240 W,  lup de 18 cm.
- Cu o clema - puterea de 220-240 W, dimensiunea lupa 140 mm.
- Pe un trepied - 220 W, dimensiune lupa 12,7 cm.
- Masa - flexibila - cu o putere de 220 W, dimensiune lup 10 cm.Cum se alegi lampa-lupa

Pentru a alege lampa potrivita pentru Dvs., este nevoie de luat in calcul urmatoarele:
- Diametrul ferestrei. Cu cit fereastra este mai mare, cu atit va fi mai convenabil mesterului sa o priveasca. Cu toate acestea, trebuie de luat in vedere faptul, ca trebuie sa fie suficient spatiu linga locul de munca pentru amplasarea lampii-lupa mari.
- Calitatea iluminatiei. Lampa nu trebuie sa se incalzeasca. Iluminarea din lampa trebuie sa fie paralela, adica să fie amplasat sub lampa, nu lateral sau deasupra acesteia.
- Gradul de marire. 8 dioptrii sunt cele mai populare.
- Fixarea lampii. Dispozitivul montat pe masa este stationar si nu ocupa mult spatiu. Pentru a ilumina locul pentru manichiura, se folosesc de obicei dispozitive desktop pe o clema, care sunt atasate la masa.
- Marimea si forma. Exista rotunde si patrate.
- Pretul - trebuie sa corespunda calitatii produsului.
- Reglarea - este de dorit reglarea inaltimii, inclinarea si virajele.
- Economie de energie.Lampi de manichiura selfie

Lampile de manichiura selfie au devenit, cel mai dorit si cautat gadget pentru fiecare domnisoara moderna.
In functie de capacitatile tehnice, lampile inelare selfie sunt impartite la numrul de LED-uri, optiunile modului de operare, posibilitatea de efecte suplimentare in procesul de fotografiere. Si, de asemenea, caracteristicile reincarcarii (baterie incorporata, incarcare de pe USB sau utilizarea bateriilor AA). O caracteristica comuna pentru toate modelele este crearea unui punct culminant expresiv, similar cu acoperirile cu efect „ochi de pisica”. Aceasta caracteristica suplimentara a lampilor selfie atrage vizual atentia in timp vizualizarii fotografiei a manichiurii Dvs.Selfie cerc la telefon

- Are o montura universala ceea ce permite atasarea lampii la orice (inclusiv o tableta, laptop, orice telefon cu ecran tactil).
- Lampa selfie lumineaza manichiura in momentul crearii fotografiilor, producind imagini de inalta calitate si reproducerea extrem de realista a culorilor, in conformitate cu cele mai inalte cerinte si in orice moment al zilei.
- In lucrul cu ea, fotografiile se obtin cu umbre pronuntate si lumina volumetrica moale.
- Ajuta la surprinderea celor mai fantastice manichiuri fara a pierderea nuantei.
- Eeste optiunea bugetara, ideala pentru exemple de fotografii ale lucrarilor manichiuristelor pentru portofoliul personal - cei care apreciaza fotografiile de inaltă calitate si cu o lumina frumoasa.

Speram, ca acest articol a fost pentru Dvs. un ajutor!


Alte articole:
Data: 01.10.2020 13:33 Vizualizări: 797