Pila pentru unghii. Un instrument de neinlocuit in geanta cosmetica a fiecarei fete
Este cunoscut faprul, ca majoritatea fetelor sunt preocupate de aspectul unghiilor sale. Pentruca, unghiile frumoase sunt un indicator al ingrijirii si feminitatii unei fete. Si cu cit manichiura este mai frumoasa, cu atit mai multe sanse sa cistige atentia reprezentantilor genului masculin. Manichiura este un proces destul de intens, dar se merita, pentru ca dupa acesta, miinile si unghiile de parca reinvie. Niciun set de manichiura nu este complet daca in el lipseste un instrument atit de important ca pila pentru unghii. Si nu este de mirare, deoarece ce instrument va putea reda unghiilor o forma uniforma si frumoasa, daca nu pila pentru unghii. La prima vedere, este asa un obiect micut, insa fara el, manichiura nici nu poate fi. Dar, cu toate acestea, nu toate produsele pot duce la un rezultat dorit. De aceea, mestrii intotdeauna acorda atentie la calitatea pilei pentru unghii, materialul din care este confectionata, rigiditatea si pretul.
Va vom ajuta sa intelegeti ce reprezinta o pila pentru unghii, la ce trebuie sa atrageti atentia inainte sa o procurati, avantajele si dezavantajele si o sa incercam sa descifram toate nuantele.
Pila pentru unghii – un instrument important in arsenalul mesterului de manichiura. Cu ajutorul pilei este posibila modelarea unghiilor, scurtarea si lustruirea suprafetei placilor unghiilor. Insa cu toate acestea, daca procurati pila pentru unghii necalitativa, riscati sa traumati unghia. Cumpara pila
Pilele pentru unghii, in domeniul utilizarii lor, pot fi clasificate in urmatoarele tipuri:
- Dupa gradul de abrazivitate (duritatea).
- Dupa forma.
- Dupa material.
- Dupa scopul folosirii.
Acum sa facem cunostinta cu toate ditaliile.
Tipuri de pile dupa gradul de abrazivitate
Abrazivitate 60–100. Cele mai dure pile. Sunt destinate numai pentru unghiile false: ele nu doar fac fata cu corectia lungimii plastinei unghiilor false. Sunt folosite si pentru pedichiura si cu usurinta se ispravesc cu elimenarea bataturilor.
Abarazivitate 100–150. Pila pentru unghii cu asa abrazivitate se foloseste pentru a reda forma unghiilor false. Se intilneste si cu dubla abrazivitate (100/150). Ceea ce inseamana, ca pila are doua parti pentru lucru, iar cifrele arata duritatea a fiecarei dintre ele.
Abrazivitate 240. Cea mai universala varianata. Pile de acest tip sunt destinate pentru orice unghii naturale si false. Ea este destul de moale si nu dauneaza la cea mai slabita unghie.
Abrazivitate 250–400. Acest tip de pila pentru manichiura spre deosebire de alte pile este foarte moale. Este ideala pentru lustruirea si finisarea procesului de corectare a formei unghiilor.
Abrazivitate 400–900. Pila cu o astfel de abrazivitate este necesara pentru pregatirea unghiei pentru slefuire. Se foloseste atit pentru unghiile naturale cit si pentru cele false.
Abrazivitate 900 –1200. Cele mai moi. De regula, sunt niste buffuri moi cu care este posibila lustruirea unghiiler oferindule o stralucire perfecta, fara a le afecta.
Tipuri de pile dupa forma
Ovala - este destinata pentru corectia formei a unghei false si naturale.
Bumerang - pentru unghii rotungite si aschierea unghiilor artificiale linga cuticula.
Dreptunghiulara - pentru modelarea lungiimii si a formei unghiilor artificiale.
In forma de romb - sunt considerate cele mai convenabile pentru crearea formei pentru unghiile extinse.
Dom - corecteaza forma unghiilor artificiale pe toata lungimea.
Polizor - poate avea orice forma si sa aiba rigiditatea pina la sase grade.
Tipuri de pile dupa material
Pila din sticla - Pila pentru unghii din sticla are o durata lunga de viata, este usoara in utilizare si nu dauneaza unghiilor. Pilele din sticla sunt de diferite lungimi, grosime si grad de abrazivitate (duritatea suprafetei de lucru). Este dotata cu proprietati universale care permite pilarea unghiilor atit pe miini cit si pe picioare, inclusiv pe cele cu acoperire artificiala.
Pila ceramica- Aceste pile sunt acoperite cu ceramica, asigurind buna calitate a instrumentului. Avind gradul ideal de abrazivitatea, pila ceramica este utilizata pentru lucrul cu unghiile subtiri si traumate (de exemplu dupa indepartarea gelului sau a selacului). Pila ceramica nu este un instrument profesional. Este foarte fragila si de obicei este dotata cu o carcasa speciala.
Pila de diamant - Pilele de diamant fac posibila prelucrarea marginii libere a unghiei in toate directiile. Poate fi folosita pentru macinare, eliminarea cuticulei , si, de asemenea, pentru indepartarea pielii aspre pe rolele laterale. Textura pilelor si acoperirea cu diamant etansind virful, nu dauneaza unghiile. Aceasta pila face parte din intrumentele profesionale, mesterii o folosesc in lucrul cu inghiile naturale naturale si artificiale.
Pila metalica - Datorita prafului grosier, pila dauneaza la suprafata unghiilor, ceea ce duce la delaminare acestora, de aceea este mai bine sa nu fie folosita! Instrumentul metalic este mai des folosit pentru modelarea unghiilor false sau extinse. Daca pila va fi folosita pentru unghiile naturale, apare riscul de a obtine delimare si fisuri. Este nevoie de o atentie maxima, cind pila este utilizata in lucrul cu unghiile artificiale.
Pila din hirtie - Asa tip de pila este confectionat din carton special, acoperit cu praf, din care este folos granit, cuart sau aschii din teflon. Suprafata de lucru este pe ambele parti, daca una se deterioreaza, atunci se foloseste cealalta. In salon, pila din hirtie poate fi de unica folosinta, dar pentru uz individual poate fi reutilizabila.
Pila din plastic - Aceasta pila are baza din plastic care poate fi plata sau spumata. Prima baza de obicei este utilizata pentru pilarea unghiilor, iar a doua, cum ar fi, o mașina de macinat (buff pentru lustruire). De asemenea, un astfel de dispozitiv este indoit si rigid. Pila din plastic este utilizata pentru macinarea unghiilor subtiri si moi.
Pila baf - o pila speciala, avind forma unei bare dreptunghiulare volumetrice, a carei margine are propria sa abrazivitate. Functiile principale ale acestui instrument sunt macinarea, lustruirea placilor naturale si extinse ale unghiilor, din care va elimina defectele minore.
Tipuri de pile dupa scopul folosirii
Pila pentru prelucrarea cuticulelor. Indiferent de forma unghiilor care este aleasa, este necesara indepartarea cuticulei de pe unghii. Cel mai eficient este folosirea pilei specializate: laser sau ceramica. Pilele cu laser sunt mai potrivite si aprobate pentru utilizare pe unghii si cuticule foarte subtiri si fragile. In timpul lucrului, este idepartat tesutul mort .
Pile pentru lustruire. Placa de unghii nu trebuie sa fie doar ascutita, dar si lustruita. In aceste scopuri, se recomanda utilizarea unor bafe specializate care sa ofere unghiei stralucire. In alegerea bafului corespunzator, o atentie deosebita trebuie sa fie acordata scopului in folosire: lustruirea si construirea placii de unghii.
Baful include in sine este un cub de lustruire, dotat cu margini cu abrazivitate diferita.
Avantajele si dezavantajele a tipurilor de pile pentru unghii
Pile din sticla. Avantajele: comode, igienice, nu se tem de umiditate, imbunatateste starea unghiilor, exista in diferite dimensiuni si forme, sticla durabila, pret accesibil. Dezavantaje: se recomanda pastrarea intr-o husa speciala, nu se potrivesc pentru unghiile extinse, sunt fragile.
Pile din ceramica. Avantaje: De lunga durata, se dezinfecteaza cu orice solutie, nu delamineaza unghiile. Dezavantaje: daca cad pe o suprafata dura se pot distruge.
Pile de diamant. Avantaje: rezistente la umezeala, durabile, universale, nu deterioreaza unghiile. Dezavantaje: Scumpe.
Pile dim metal. Avantaje: ieftine, accesibile - pot fi procurate in orice magazin, nu necesita conditii speciale de depozitare, rezistente la umezeala, durata lunga de viata. Dezavantaje: strica unghiile, abrazivitatea pe cele mai ieftine modele se sterge rapid.
Pile din hirtie. Avantaje: pret scazut, usoare, cu diferite marimi, tipuri si forme a designului colorat si cu o mare varietate . Dezavantaje: se uzeaza rapid si devin inutilizabile, nu pot fi spalate, greu de curatat.
Pile din plastic. Avantaje: durata lunga de viata, varietate, pret accesibil, este usor dezinfectarea instrumentului fara a il deteriora. Dezavantaje: de unica folosinta
Pile baf .Avantaje: Netezeste unghia, lustruieste, ofera stralucire. Dezavantaje: Nu poate fi udata si dezinfectata.
Nu toti sunt la curent, cu faptul cum sa ofere ingrijirea corecta pilei pentru unghii. Aceasta trebuie curatita si dezinfectata in mod regulat. Oare se permite spalarea pilei pentru unghii? Nu toate. Sa vedem!
Se permite spalarea pilei pentru unghii?
Le este frica de apa si de alte lichide:
- pile din hirtie.
- din lemn.
- cu baza din tesatura.
- pile pentru unghii cu un strat specific care se epuizeaza în timp.
- diferite tipuri de pile pentru lustruire.
Nu se tem de apa si lichide de dezinfectare:
- pile pentru unghii din sticla sau cristal.
- ceramice.
- metalice.
- plastice.
- majoritatea pilelor pulverizate.
- pe baza de spuma (bafuri si blocuri).
- atasamente pentru pile si aparte electrice.
Cum se dezinfecteaza pila pentru unghii
Este foarte importanta procedura de sterilizare pentru orice instrument pentru manichiura. Acesta are ca scop prevenirea raspindirii bacteriilor daunatoare. Pila pentru unghii nu este o exceptie, trebuie si ea dezinfectata.
- De la inceput, pilele sunt dezinfectate cu solutii speciale.
- Dupa care, pilele sunt curatate.
- Apoi instrumentele sunt complet sterilizate.
- Dupa terminarea procesarii, pilele trebuie pastrate corespunzator.
Pilele pentru unghii care sunt rezistente la umezeala se spala cu o perie moale sau cu o bureta sub un strop de apa, se permite cu o cantitate mica de sapun pentru rufe sau sapun pentru copii. Pentru pilele sensibile la apa, este preferabil de a folosi o perie uscata. In cazuri exceptionale, este permisa umezirea instrumentului cu un tampon de vata inmuiat in alcool. Pilele din hirtie, cit de bune nu ar fi, se considera de unica folosinta, si nu pot fi scufundate in niciun lichid, asa pile repede se vor deteriora si vor fi inutilizabile. De aceea, cind astel de pile sunt folosite pentru uz casnic, nu se recomanda inmuierea acestora in orice lichid dar trebuie sa fie dezinfectate cu un spray special. In saloanele de frumusete, astfel de pile pentru unghii sunt de unica folosinta. Acestea trebuie distruse dupa finalizarea manichiurii. Pilele de diamant nu pot fi dezinfectate in mod obisnuit. In lucrul cu ele, trebuie sa fie respectate recomandarile din instructiunile instrumentului.
Parametrii in alegerea pilei pentru unghii
Majoritatea mesterilor sunt preocupati de faptul cum sa faca o alegere corecta in procurarea pilei, astfel incit ca aceasta sa permita crearea formei si lungimei dorite a unghiilor. Este deficil de a alege o pila de unghii calitatica, deoarece depinde de caracteristicile individuale ale unghiilor, precum si de conditiile de lucru cu pila. Insa sunt citiva parametri in alegerea pilei pentru unghii.
1. Starea unghiilor. Daca unghiile sunt slabite, se exfoliaza si se rup, au nevoie de o pila moale.
2. Materialul. Alegerea depinde de timpul utilizarii instrumentului si in ce scopuri (lucrul in salon sau la domiciliu).
3. Abrazivitatea. Conform acestui indicator, pilele pentru unghii sunt impartite in: pila dura, care se potriveste pentru corectie si extensia unghiilor, pila cu o duritate medie, utilizata pentru modelarea placii a unghiilor si pila moale, utilizata pentru corectarea lungimii unghiilor naturale. Cumpara pila
Cum si v-am promis, am impartasit cu Dvs punctele importante in alegerea pilei pentru unghii. Am incercat sa oferim in mod accesibil informatia despre acestea. Acum este rindul Dvs sa le puneti pe toate acestea in practica.