Terapia cu parafina. Ai un corp frumos si sanatos

Astazi majoritatea domnisoarelor tind sa fie standartul frumusetii. Haine la moda, bijuterii, cosmetica, sport, si toate acestea pentru a atrage atentia. Desigur, pe linga toate acestea, este necesara si ingrijirea corespunzatoare a corpului, astfel incit acesta sa fie nu numai frumos, dar si sanatos. In industria frumusetii, exista diverse moduri de ingrijire a corpului, care sunt predispuse pentru ingrijire si frumusete. Una dintre metodele populare este terapia cu parafina.
In acest articol vom atinge cele mai importante lucruri despre terapia cu parafina si vom atinge si alte nuante nu mai putin importante.
Parafina dupa infatisare seamana cu ceara sau stearina. Este o substanta sintetizata din ulei. Este utilizata in ingineria radio, in diverse tehnologii, ca anticoroziv si lubrifiant. Parafina este utilizata atit in fizica nucleara, cit si ca aditiv alimentar. Cumpara parafina
Proprietati de parafina. Efectul vindecator al parafinei isi are radacinile in proprietatile sale naturale. Atunci cind este aplicat pe piele se intareste rapid si formeaza un strat protector. Astfel, efectul temperaturii devine mai lung si uniform.
Ce este terapia cu parafina, tipurile ei
Terapia cu parafina - in timpul de fata, este o procedura populara, isi are radcinile inca din antichitate. Este una dintre tipurile de fizioterapie, care se bazeaza pe termoterapie.Terapia termica este destinata eliminarii diferitelor boli, precum si prevenirea acestora. Se caracterizeaza prin capacitate termica ridicata si conductivitate termica scazuta.
Actiunea terapiei cu parafina consta in intinerirea si hranirea pielii miinilor, fetei si a intregului corp, indepartind toxinele si excesul de umiditate, oferind substante utile a straturilor mai adinci a pielii. Procedura are un efect de lunga durata si ajuta ca pielea sa fie moale si frumoasa.
Procedura de terapie cu parafina poate fi impartita in doua categorii principale - optiuni medicale si cosmetice.
Terapia terapeutica cu parafină prescrisa cu un set de proceduri pentru imbunatatirea metabolismului in tesuturi si ameliorarea proceselor inflamatorii la nivelul articulatiilor. Este, de asemenea, un preparat excelent pentru masajul terapeutic.
Terapia cu parafina cosmetica este o optiune simplificata de tratament pentru miini si ofera posibilitatea ingrijirii eficiente si de inalta calitate a pielii, precum si relaxarea clemelor musculare.
Tipuri de terapie cu parafina
Exista urmatoarele tipuri de terapie cu parafina:
- pentru miini si unghii.
- pentru picioare.
- pentru fata.
- pentru corp.
Sa facem cunostinta cu detaliile.
Terapia cu parafina pentru miini si unghii
Miinile feminine - este un indicator de ingrijirii a fiecarei femei. Si pentru ca miinile sa fie intotdeauna la nivel, au nevoie de ingrijire corespunzatoare. Industria de frumusete ofera multe metode cosmetice, una dintre cele mai eficiente este terapia cu parafina. Cu ajutorul acestei proceduri, miinile vor deveni mai fine. Terapia cu parafina poate fi efectuata si la domiciliu.
Indicatii pentru terapia cu parafina pentru miini si unghii:
- Piele uscata si deshidratata.
- Peelingul dorsului miinii.
- Prezenta fisurilor.
- Culoare nesanatoasa a pielii, pierderea turgorului.
- Hipersensibilitate a pielii la frig, vint si umiditate.
Ce este necesar si etapele terapiei cu parafina pentru miini si unghii
Procedura necesita:
- Capacitate de topire a parafinei.
- Servetele sau prosoape de hirtie, prosop de pinza sau manusi. Cumpara manusi
- Manusi din polietilena.
- Perie pentru zone greu accesibile. Cumpara perie
- Un recipient sau o baie de parafina pentru a efectua procedura.
Etapele procedurii:
- Este necesar incalzirea cearei de parafina intr-un recipient convenabil in baie cu aburi. Temperatura nu trebuie sa depaseasca 40 de grade, iar apa sa nu patrunda in baie.
- In acest moment, trebuie intinse miinile in apa calda si aplicarea scrabului. Se maseaza pielea cu miscari usoare timp de citeva minute, dupa care se elimina stratul de celule moarte.
- Dupa care urmeaza frecarea cu crema nutritiva cu miscari de masaj in pielea miinilor.
- Miinele trebuie sa fie scufundate in recipientul de parafina si tinute aproximativ 10 minute, apoi scoase si dupa 10 secunde din nou inmuiate in compozitie. 3-5 proceduri vor fi suficiente.
- Cind substanta de pe miini, putin se intareste, trebuie sa fie invelite in folie alimentara si infasurate cu un prosop. Miinele se tin calde timp de 20-30 de minute.
- Apoi, trebuie de indepartat parafina si de clatit miinile in apa calda.
- De masat miinile.
Rezultatul dupa terapia manuala cu parafina:
- Netezeste ridurile fine, vindeca fisurile.
- Are efect de intinerire.
- Inmoaie cuticulele, favorizeaza cresterea rapida a unghiilor.
- Amelioreaza durerile si spasmele musculare, intareste articulatiile.
- Reface echilibrul de umiditate al pielii.
- Procedura SPA relaxeaza, calmeaza si ofera senzatii placute.
Terapia cu parafina pentru picioare
Daca iarna ai primavara miinile au nevoie de ingrijire profunda, atunci vara, picioarele au nevoie de ingrijire. Terapia cu parafina este o modalitate ideala de a alinta piciorusele.
Terapia cu parafina pentru picioare, intinereste si imbunatateste pielea picioarelor, care are la baza utilizarea parafinei cosmetice calde cu suplimente utile pe baza de plante.
Ce este necesar si etapele terapiei cu parafina pentru picioare
Este o procedura specific pentru serviciile saloanelor de frumusete. Dar este posibil de efectuat si la domiciliu, deoarece nu necesita abilitati si echipamente speciale.
Pentru procedura este necesar:
- baie speciala.
- prosop.
- folie alimentara.
- crema emolienta.
Etapele procedurii:
- Prima este topirea parafinei in baia cu aburi.
- Dupa ce picioarele sunt bine spalate in apa fierbinte, trebuie sa fie scufundate in parafina calda pentru citeva secunde, apoi scoase si uscate. Imersiunea si uscarea se repeta de 4-5 ori, pina cind picioarele nu vor fi acoperite cu mai multe straturi de parafina.
- Apoi, picioarele trebuie invelite cu folie si prosop.
- Peste jumatate de ora e nevoie de indepartat folia de parafina.
- Spalarea picioarelor si aplicarea cremei.
Rezultatul procedurii:
- pielea picioarelor este curatata.
- zgura se indeparteaza prin porii deschisi.
- edemul dispare.
- calusurile se inmoaie.
- se usureaza durerile articulare.
Terapia faciala cu parafina
Terapia faciala cu parafina este o procedura spa in care este folosita parafina lichida. Principiul procedurii este efectul de sera, care deschide porii si permite nutrientilor sa patrunda in straturile profunde ale epidermei.
Indicatii pentru terapia cu parafina faciala:
- Probleme cu tonul pielii.
- Piele uscata, deshidratata.
- Primele semne ale imbatrinirii - ridurile, pierderea fermitatii.
- Peeling in afara sezonului - primavara si toamna.
- Umflarea fetei.
Etapele procedurii
Aceasta procedura se desfasoara in saloanele de frumusete si include in sine urmatoarele:
- Pregatirea - demachiere, curatare cu un exfoliant usor, tratament antiseptic.
- Aplicarea produselor care maresc rezultatul mastii. Pot fi cremurile hidratante, lotiuni anti-descuamare sau preparate cu efect de vindecare. Sub stratul mastii de parafina, ele sunt mai efective.
- Pe ochi sunt aplicate tampoane uscate de bumbac pentru a le proteja de produsele fierbinti.
- Cu pensula pe piele se aplica pina la 3 straturi de parafina lichida.
- Deasupra se aplica o masca speciala din tesatura, dupa care inca doua straturi de compozitie de parafina.
- Dupa uscarea completa a straturilor, peste aproximativ 30 de minute, masca intarita se indeparteaza, iar pielea trebuie sa fie hidratata cu crema independenta de tipul pielii.
Rezultatul procedurii:
- Elasticitatea pielii creste datorita efectului de compresie. Compresia se realizeaza prin micsorarea mastii pe masura ce se usuca.
- Dupa aplicarea parafinei calde, circulatia singelui se imbunatateste, se deschid porii si metabolismul se imbunatateste.
Terapia corporala cu parafina
Terapia corporala cu parafina are la baza principiul formarii unei pelicule pe piele, formata din parafina de diferite grosimi. Efectul terapiei cu parafina consta nu numai in efectul corectiv si intineritor, ci si in faptul ca tratamentul cu parafina va ajuta la scaderea a mai multor probleme de sanatate. Aceasta procedura se poate face in salon.
Indicații pentru terapia cu parafină facială:
- Decolorarea pielii, imbatrinirea prematura a acesteia.
- Umflarea fetei.
- Aparitia primelor riduri si pungilor sub ochi.
- Prezenta petelor rosii pe piele (de exemplu, la locul acneei indepartate).
- Prezenta pliurilor in solduri sau burta.
Etapele procedurii:
- Dezinfectarea pielii cu antiseptic special.
- Peeling. In etapa data, se efectueaza eliminarea celulelor care nu mai sunt bune. Compozitia de peeling este conceputa nu numai pentru a exfolia eficient celulele moarte, ci si pentru a hrani / hidrata tesuturile dermei.
- Etapa principala a procedurii implica aplicarea de parafina pregatita anterior pentru anumite parti ale corpului. Toate miscarile cosmetologului trebuie sa fie blinde.
- Esenta etapei finale a terapiei cu parafina este indepartarea peliculei inghetate si aplicarea cremei hidratante speciale.
Rezultatele procedurii:
- Relaxarea si eliberarea a tensiunii musculare.
- Cresterea numarului de capilare functionale.
- Produsele de detoxifiere sunt eliberate din organism.
Terapia cu parafina este o procedura populara, si nu este de mirare, deoarece rezultatul intotdeauna este la nivel. Este o procedura mai mulr specifica pentru salon, insa se poate efectua si la domiciliu. Si aceasta este posibil datorita baii de parafina.
Tipurile de bai de parafina
Baia de parafina este un recipient exterior din plastic cu un recipient interior din metal, incorporat cu un element de incalzire si termostat. La exterior, este echipat cu un panou de control cu butoane sau pirghii mecanice.
In domeniul de utilizare, baile de parafina sunt impartite in trei tipuri:
Mici pina la 2,5 litri (astfel de bai sunt utilizate pentru terapia cu parafina a miinilor si coatelor. Pot fi folosite si ca vase de parafina, fara a scufunda membrele si apoi se aplica ceara cu o perie). Exista cu puterea de: 40 V, 50 V, 120 V, 200 V, 220 V si cu diferite dimensiuni 110X100X80 mm, 150X120X80 mm, 300 x 235 x 140 mm, 325x235x18 mm, 360 x 233 x 305 mm.
Mediu sau universal pentru 2,5-4 litri (astfel de modele sunt folosite atit pentru uz casnic, cit si pentru saloan. Permit scufundarea miinilor si picioarelor, ceea ce este un avantaj major). Exista cu puterea de: 120 V, 150 V, 265 V, 300 V si dimensiunile 220X310X200 mm, 260X360X190 mm, 290X215X120 mm, 340X210X170 mm.
Mari cu 4-5 litri (asa tip de bai sunt utilizatee in centrele medicale, saloane de frumusete. Se utilizeaza si pentru procedurile la domiciliu, insa necesită volume mari de parafina in comparatie cu modelele medii universale). Au puterea de: 150 V, 200 V, 220 V, 230 V, 360 V cu dimensiuni 250х340х180 mm, 400х280х210 mm
In alegerea baii de parafina pentru uz casnic, trebui acordata atentia la urmatoarele puncte:
- Prezenta butonului sau a panoului mecanic extern pentru pornirea, oprirea si setarea temperaturii.
- Capacitatea de a regla manual temperatura de topire si incalzire a parafinei sau prezenta unui termostat incorporat pentru reglare automata.
- Dimensiunea baii: forma alungita si dimensiunea mai mare va face posibila efectuarea procedurii pentru miini si picioare.
- Capacul superior transparent permite monitorizarea incalzirii in siguranta, fara riscul de stropire si arsuri.
- Acoperire interioara neteda, din care va fi usor indepartarea parafinei atunci cind este curatit rezervorul de baie.
- Prezenta in baie, a unui gratar de siguranta din plastic.
- Minerele sau locasurile exterioare convenabile pentru miscarea baii.
- Garantie.
Principalele avantaje ale terapiei cu parafina
- Intarirea articulatiilor.
- O metoda buna pentru tratamnetul crapaturilor pe piele.
- In caz de deteriorare mecanica, restaurarea tesutului pielii miinilor si picioarelor.
- Reducerea semnificativa a durerii la prezenta bolilor aparatului locomotor.
- Efect perceptibil de intinerire dupa prima procedura.
- Este o procedura simpla, procesul este placut si permite relaxare.
- Tensiune nervoasa.
- Rani mici.
- Scaparea celulitei.
Contraindicatiile in terapia cu parafina
Ca orice alta procedura utilizata in cosmetologie, terapia cu parafina are anumite contraindicatii. Si anume:
˗ Prezenta ranilor, abraziunilor, eruptiilor pe piele.
˗ Boli oncologice.
˗ Diabet zaharat.
˗ Sarcina si perioada de alaptare.
- Insuficienta senzoriala in zona pielii tratate.
- Varice sau tromboflebita.
- Rani in zona de aplicare a parafinei.
- Infectii supuratoare.
- Furunculoza.
Speram ca acest articol vA va ajuta sa fiti frumosi si sanatosi. Ceea ce si va dorim!
Cititi si alte articole:
1.Freza manichiura. Un ajutor in sfera nail art
2.Manichiura hardware - super tehnologie!
3.Manichiura care ti se potriveste
4.Hota pentru manichiura. Siguranta mesterului si a clientului.