Frezer manichiura. Ajutor in sfera nail art

{ $article->title }}
Traim timpuri cind totul este in permanenta schimbare, nimic nu este statornic, si deseori nici nu reusim sa fim la curent cu noile tendinte. Daca citiva ani in urma, pentru a ne lauda cu o manichiura la nivel era nevoie de a investi mult timp si pentru efectuarea acesteia, mesterii foloseau foarfecele si alte intrumente. Acum toate acestea au ramas in trecut si timpul pentru efecturea manichiurei a devenit mult mai scurt. Astazi, manichiura hardware este populata, datorita faptului ca este un procs mai rapid si pentru crearea sa, mesterii folosesc un sir de instrumente electrice moderne, si unul din ele este frezerul pentru manichiura, cu ajutorul careea, atit mesterul, cit si clientul vor economisi timpul sau. 

Deci, ce este un frezer?

Frezerul pentru manichiura - este un instrument electric, cu ajutorul caruia este posibil de efectuat urmatoarele proceduri: corectarea unghiilor extinse, indepartarea cuticulelor, slefuirea placii de pe unghii, si indepartarea lacul - gel. De asemenea, frezerul este utilizata si pentru efectuarea pedichiurei.  Cu ajotorul frezerului,  poate fi efectuata nu numai o pedichiura frumoasa, dar este posibila scaparea de bataturi si calusuri. Mergi in catalog
Si acum sa vorbim despre criteriile si caracteristicile in alegerea frezerului pentru manichiura. 



Principalele tipuri de frezere pentru manichiura si pedichiura 

Frezerele pentru manichiura si pedichiura, sunt clasificate in doua tipuri:
Frezer pentru manichiura la domiciliu. Functionala, ergonomica si compacta.
Frezer profesional pentru manichiura. Difera prin aceea ca are dimensiuni relativ mari si este mai performanta.


Avantajele si dezavantajele utilizarii frezerului pentru manichiura si pedichiura

Este cunoscut faptul, ca frezerul pentru manichiura este foarte solicitat in sfera nail, insa si acesta are atit avantaje, cit si dezavantaje.

Avantaje:
- Cu ajutorul frezerului, este comod si rapid nivelarea unghiilor false in lungime si forma decit cu pila.
- Cu frezerul electric este posibila prelucrarea celor mai mai inaccesibile locuri, pe  nu este posibil de atins cu pila.
- Este convenabil in taierea grosiii si lungimii cuiului cu freza, atunci cind efectuati corectia, deoarece acest lucru se face suficient de rapid si, prin urmare, reduce timpul necesar pentru a finaliza intreaga lucrare.
- Cind efectuati manichiura de tip french, este mai comod sa decupati forma liniei zimbetului.
- Simplu pentru mesterii incepatori in sferal nail.
- Ocupa putin loc.
- Cost bugetar.
- Numarul minim de freze necesare (de asemenea, si pentru procedura de pedichiura).

Dezavantaje:
- Constructie proasta.
- Calitate slaba a frezei (capatele de freza  pot fi din metal moale, si se pot deforma rapid).
- Putere joasa.
- Minerul vibreaza.
- Cablu scurt.
- Probabilitate inalta de rupere.
 


Avantajele si dezavantajele utilizarii frezerului profesional pentru manichiura si pedichiura

Avantaje:
- Design rezonabil: este dotat cu pedala speciala pentru modificarea vitezei frezerului.
- Indicatori de supraincalzire, care in caz de crestere a temperaturii, pre-deconecteaza dispozitivul de la sursa de alimentare. 
- Capacitatea de a efectua proceduri complexe in manichiura si pedichiura.
- Performant.
- Lipsa vibrarii.
- Disponibilitatea componentelor auxiliare.
- Durata de viata lunga si asamblare la nivel.
- Universal. Folosind  capate de freza cu abrazivitate diferita, este posibil lucrul atit cu unghiile naturale, cit si cu cele artificiale.
- Putere inalta.

Dezavantaje:
- Greutatea mare a dispozitivului.
- Imposibilitatea transportarii.
- Pretul ridicat al modelelor.



Viteza de rotatie si puterea frezerului de unghii

Exista frezere pentru manichiura:
- cu puterea de la 15 pina la 30 W, iar viteza de rotatie atinge 20.000 rpm.

- cu puterea de la 30 pina la 60 W cu viteza  pina la 35.000 rpm.

- cu puterea de la 60 pina la 100 W si pina la 45.000 de rotatii la o viteza. 



Daca viteza de rotatie este prea mare, frezerul se poate deforma, pot aparea vibrari care incurca la procesul lucrului, si exista posibilitatea supraincalzirii motorului electric. Dar cel mai important este aceea ca lucrul devine periculoas si clientul poate fi ranit. Exista o regula - cu cit raza frezerului este mai mare, cu atit trebui sa fie mai mica viteza. Lucrind cu capate de freza mici cu virful de diamant, in procesul efectuarii manichiurei, viteza optima trebuie sa fie 18.000 - 30.000 rpm. O atentie deosebita trebuie sa fie atrasa la aceea ca, la o viteza inalta (de la 20.000 rpm), deoarece orice actiune neprevazuta sau miscare incomoda ar putea duce la vatamari grave. Cele mai des procesul de lucru se face la 10.000-20.000 rpm.
Toate cele scrise mai sus ramin in vigoare si atunci cind efectuati o pedichiura. 
Dar, pentru aceasta procedura, sunt folosite capace speciale pentru macinare, concepute pentru o singura utilizare, a caror dimensiune variaza de la raza frezei si de tipul de masina. Regula de baza este aceeasi, cu cit dimensiunea capacului este mai mare, cu atit ar trebui sa fie mai joasa viteza de rotatie.

In dependenta de procedura dorita sunt necesare si  diferite. Ca exemplu, daca frezerul are putere inalta si noi dorim sa eliminam unghia falsa, cu cit mai tare o sa atingem cu capetele de freze pe unghie, cu atit mai repede ea va pila unghia. Insa prin asa metoda de lucru, se genereaza caldura, care incalzeste unghia. Cu cit mai repede pilam unghia, cu atit mai mult ea se incalzeste provocind discomfort si durere clientului. 
Daca frezerul este mai slab, atunci nu vom putea deservi clientul repede, pentru ca, cu aceeasi presiune a capetei de freza pe unghie, minerul frezerului se va opri - frezerului nu ii va ajunge putere.
Daca frezerul este mai puternic, ceea ce este necesar pentru o procedura mai dificila, atunci puterea in exces va ramine in exces: ea nu are unde sa fie folosita,  nu dorim sa facem discomfort clientului. Prin urmare, trebuie de luat in vedere, pentru ce munca avem nevoie de frezer pentru ca sa nu contina „wați inutili".



Puteri maxime pentru procedurile populare:

- Indepartarea gel-lacului - 40 wati.
- manichiura - 40 wati.
- alungirea si corectarea unghiilor artificiale - 65 wati.
- pedichiura - de la 65 la 100 de wati.


Viteze maxime pentru procedurile populare:

- Indepartarea gel-lacului - pina la 35.000 rpm.
- manichiura - 25.000 rpm.
- alungirea si corectarea unghiilor artificiale - pina la 35.000 rpm
- pedichiura - pina la 45.000 rpm.



Capate de freza a  frezerului pentru manichiura

O manichiura frumoasa si calitativ facuta depinde nu numai de frezer, dar si de capetele de freza a acestuia. Exista mai multe tipuri de capate de freza pentru frezerul de manichiura, despre care vom vorbi mai detaliat. Deci, sa vedem care sunt ele. 

Capate de freza de diamant. Se considera cele mai bune freze pentru manichiura. Cu ajutorul acestora este posibila corectarea unghiilor false, procesarea acrilului, curatarea excesului de pterigium si efectuarea manichiurei la nivel. Exista doua tipuri de capate de freze de diamant: diamant artificial si natural. Principala diferenta este, ca aschii de diamant artificial in timpul lucrului se sfarima. Insa diamantul natural - este mult mai ascutit si practic nu se destrama. Mergi in catalog

Capate de freza ceramice. Sunt folosite atit pentru uz casnic, cit si pentru salon. Aceste capate de freza sunt mai moi, in comparatie cu cele de diamant si cele mai des sunt folosite pentru clientii care au unghii mai tari si cuticule groase. Perfect indeparteaza  lacul - gel, acril- gelul si poligelul. Acestea sunt ideale pentru lustruirea unghiilor si decojirea cuticulelor. Nu deterioreaza unghia chiar daca clientul a dorit pentru prima data sa faca manichiura hardware. Mergi in catalog

Capate de freza de corundum. Acestea sunt perfecte pentru unghiile naturale si pentru lustruirea pielii. Lucrul cu ele este usor, iar efectul acestora este cu adevarat impresionant. Datorita actiunilor sale delicate, capatele de freza  de corindon sunt utilizate in prelucrarea secundara a unghiilor naturale si a pielii piciorului.

Capate de freza de carbid. In cazul corectarii unghiilor extinse, capatele sunt folosite pentru rumegasul sub unghii, corectarea formei si lungimii unghiilor. Principala diferenta intre capatele de freza  din carbura este ca in mometul taierii materialului, formeaza rumegas si nu praf. Capatele de freza sunt binevenite in prelucrarea materialelor mai dure. Sunt perfecte pentru prelucrarea unghiilor false. Durata de viata si eficienta virfurilor din carbura este inalta, ele nu ruginesc, fac fata la dezinfectie si sterilizare.

Capate de freza de fetru. Sunt folosite pentru lustruirea unghiilor. Dupa lucrul cu acestea, unghiile devin mai netede.

Pentru a face o alegere corecta a capatelor de freza pentru frezerul pentru manichiura, in primul rind, trebuie de atras atentia la abrazivitatea acestora, gradul carora poate fi determinat de culoarea de capatul de freza:
Alba- filiere spirala.
Galbena - filiere maruntita.
Rosie - feliere fina.
Albastra - filiere medie.
Verde - filiera mascata.
Neagra - filere foarte mascata.



Tipurile capatelor de freza pentru frezele de manichiura

In alegerea capatelor de freza pentru frezerul pentru  manichiura, trebuie de atras atentia la principalele tipuri de forme.

Conus - necesare pentru macinarea si lustruirea rolelor laterale;
Con invers - serveste la indepartarea calusurilor si la lucrul cu marginea libera a placii de unghii.
Bor - cu ajutorul acestuia, se elimina cuticula si se indeparteaza pterigionul de pe suprafata unghiei.
Ac si minge - bun pentru lucrul cu micile dezavantaje, cum ar fi dezlipirea sinusurilor laterale. (mai multe informaеii despre freze, cititi in articolul nostru).



Factorii in alegerea frezerului pentru manichiura

1.Rotatia.
Pentru un mester experimentat, este nevoie de un dispozitiv cu rotatia nu mai putin de de 30.000 - 35.000 rpm. Pentru mesterul incepator, este suficient 20.000 rpm pentru cele mai simple proceduri al crestelor laterale si cuticulelor. Puterea inalta nu este binevenita pentru mesterul fara experinta deoarece exista riscul de ranire. Insa puterea inalta este acceptabila in cazul fluxului mare de clienti, si cind este necesara indepartarea rapida a gelului, biogelului si lacului - gel de pe unghii.
2.Costul. Trebuie in mod deosebit de atras atentia la costul frezerului . Un frezer de calitate nu trebui sa fie prea ieftin, pentruca in majoritatea cazurilor, frezerele ieftine se rup repede si nu pot fi reparate. Un frezer de calitate trebuie sa fie la un cost mediu.
3.Minerul frezerului. Minerul trebuie  sa fie din metal,  si nu din plastic si dotat cu o clema de prindere. Ce tine de greutate, minerul nu trebuie sa fie nici prea greu si nici prea usor. Minerul are un rol important, de aceea cind procurati un frezer cel mai optim ar fi sa conectati minerul si sa il tine-ti in miina.
4.Putere. Frezerul trebuie sa aiba puterea destul de buna. Viteza maxima a frezerului trebuie sa fie de cel putin 30.000 rpm pe minut.
5.Garantie. Frezerul trebuie sa aiba o garantie.
6.Aspect. Corpul frezerului trebuie sa fie trainic. In timpul functionarii, nu trebuie sa scirtie si sa se incalzeasca.
7.Caracteristici suplimentare. „Masurati” dispozitivul in miina Dvs. Va fi comod sa lucrati cu el sau nu.

De asemenea, trebuie de atras atentia la citeva momente importante: daca minerul vibreaza, atunci dispozitivul va fi fixat incomod manual, daca nu este o incalzire speciala, minerul se va supraincalzi si va inceta sa functioneze.
Un alt moment important este prezenta reversului - comutarea instantanee a vitezei frezerului in directia opusa. Orientarea corecta a masinii este determinata de gradul mediu de rezistenta, atunci cind este aplicat pe placa de unghii. Tine-ti minte ca puteti comuta reversul numai dupa ce ati scazut viteza.
De asemenea, o caracteristica la fel de importanta a frezerului este cuplul minerului. Este important sa nu introduceti un miner slab in unitatea de frezer puternica, deoarece in acest caz va functiona cu suprasarcina si va esua rapid. Este simplu de observat cind minerul ajunge la final, el incepe sa se incalzeasca foarte tare si mai devreme sau mai tirziu pur si simpla va arde.
Si aici se ascunde un moment- se pare ca minerele usoare s-ar putea deloc sa nu se incalzeasca, deoarece in majoritatea cazurilor sunt modelate din plastic. Plasticul practic nu se incalzeste ca urmare a uzarii minerului, dar in acelasi timp continua sa se rupa. Va recomandam minere din metal, care nu numai fac fata cu cu vibrarile in timpul functionarii, dar de asemenea, pot sa arate posibila uzura a dispozitivului.
Important este de retinut, ca minerul frezerului nu trebuie sa vibreze nici intr-un caz, chiar si la o viteza maxima. 



Principiile ingrijirii frezerului pentru manichiura si pedichiura

Este cunoscut faptul, ca orice tehnica, ca sa slujeasca mesterului sau un timp mai indelungat, 
trebuie sa fie ingrijita corespunzator. Principiile  la care este nevoie de a atrage atentia in ingrijirea frezerului Dvs. 

- Verificati in mod regulat daca sunt defectate furtunurile si firele, care unesc unitatea de control cu minerul-frezer si cu sursa de alimentare. In cazul cind sunt defectate, nu continuati lucrul cu ele dar va adresati la centrul de servire pentru a le elimina. 
- Stergeti praful de pe unitatea de control  si urmariti ca , ca sa nu existe obiecte culcate pe el.
- De asemenea, indepartati  in mod regulat murdaria de pe minerul frezerului si de pe toate firele si furtunurile. 
- In cazul cind freza Dvs. pentru pedichiură este echipata cu un aspirator incorporat,  inlocuiti punga de praf si curatiti regulat recipientul pentru praf: acest lucru va preveni mirosurile neplacute in biroul Dvs. si va imbunatati performantele aspiratorului.
-In cazul, daca aveti frezerul pentru pedichiură cu spray, nu uitati regulat sa clatiti recipientul cu solutie salina si sa pastrati supapa de siguranta de pe capacul sau , in caz contrar, este posibil ca recipientul sa nu reziste la excesul de presiune, iar solutia salina scursa, va deteriora unitatea de control. Cumpara frezer

Toate aceste proceduri trebuie efectuate numai cu unitatea de control deconectata de la priza.Nu folositi niciodata alcool, apelati la alte lichide pentru stergerea suprafetelor. 
Pentru aceasta, folositi un servetel bine inmuiat in apa cu sapun si bine scurs.

Deci noi ne-am finalizat sarcina, vam oferit informatia despre frezerele pentru manichiura, acum puteti sa folositi cunostintele primite in practica.
Suntem siguri ca o sa fie mai usor sa alegeti un frezer pentru manichiura de inalta calitate si sa va bucurati de lucrul cu acesta. Asta si va dorim!


Cititi si alte articole:
4.Lampi de iluminat in industria unghiilor. Care sa alegi?
Data: 24.09.2020 13:49 Vizualizări: 2312