Cum sa alegi lampa pentru unghii? Sa clarificam subtilitatile!

{ $article->title }}
Cu totii stim de faptul, ca fiecare fiinta de genul feminin viseaza la unghii frumoase si ingrijite. Coco Chanel spune, ca «Totul este in miinile femeii. De aceea acestea trebuie sa fie in regula» si desigur, ca aceasta regula presupune in sine unghii ingrijite. Desigur, ca sa va puteti lauda cu o manichiura frumoasa, aveti nevoie de materiale calitative, unul dintre care este lampa pentru manichiura. De aceea de la calitatea si alegerea corecta a lampei pentru manichiura depinde frumusetea ungiilor, caci calitatea este garantul unei manichiure frumoase. Lampa pentru unghii este unul dintre cele mai importante instrumente cu ajutorul careea se face o manichiura la nivel. 
Acum sa ne clarificam, ce lampa sa alegeti , mai ales daca sunteti un mester incepator si vom incerca sa accentuam cele mai importante cerinte in alegerea lampii potrivite pentru unghii.Ce tipuri de lampi exista?

Lampa UV - lampi ultraviolete pentru unghii. Lampa, care functioneaza prin intermediul razelor ultraviolete, cu ajutorul carora usuca atit biogelul, cit si lacurilorde gel. Lampa include in sine  becusoare uv, care pot fi schimbate cind acestea au ars. Ce tine de pret, lampa UV este la un pret avantajos. Ele sunt binevenite pentru mesterii  incepatori si pentru manichiura de la domiciliu. Dar, trebui de atras atentia la faptul, ca unele lampe ultraviolete dauneaza la ochi si piele!

Lampi LED - lampa de unghii cu led.  Acest tip de lampi functioneaza cu ajutorul  emisiei de lumina si asigură o polimerizare uniformă. Lampa LED mai repede usuca materialul de pe unghii, in comparatie cu lampa ultraviolet, dar trebuie de luat in considerare faptul, ca spectrul de radiatii al acestor lampi nu permite uscarea tuturor tipurilor de materiale. Dupa pret lampa LED este mai costisitoare ca UV si are mai multe beneficii. Asa tip de lampa se va potrivi atit intr-un salon de frumusete, cit si pentru uz casnic. Lampa LED nu actioneaza negativ asupra ochilor si pielii.

Lampi CCFL - lampi cu gaz si cadot rece. Lampa CCFL functioneaza cu ajutorul gazului. Si anume este umpluta cu gaz, de aceea nu se incalzeste, consuma foarte putină energie si practic nu se uzeaza in timp. Acest tip de lampa este optima avind pretul accesibil, ceea ce este un factor important in alegerea unei lampi.

Lampi LED+CCFL - lampi hibrite. Asa tip de lampa include in sine doua tipuri de lampi: lampi cu catod rece si lampi cu gaz. Dispozitivul este predispus ca sa funcționeze cu orice tip de acoperire. Asa tip de lampa se considera profesionala si asigura uscare rapida si eficienta a unghiilor, si nu necesita schimbarea consumabilelor. Lampa LED+CCFL  este mai costisitoare in comparatie cu celelate lampi.

Lampi LED+UV - este un tip de lampa nou, care include in sine un sir de avantaje: uscare rapida, usuca orice material, atit biogelul cit si lacurilor de gel. Majoritatea lampilor sunt dotate cu displei electronic si usor in utilizare, designul acestora este modern. Pretul lampii LED+UV este avantajos, cu ea se pot utiliza cit si mesterii experementati atit si cei incepatori. Mergi in catalog

Este cunoscut faptul, ca fiecare lucru include in sine cit avantaje atit si dezavantaje, lampa pentru manichiura nu este o exceptie. 
Atunci sa clarificam!Minusurile si plusurile lampii pentru unghii

1 - UV-lampi
Avantaje:
1. Pret accesibil.
2. O mare selecție de modele pe piață.
3. Universala. Lampile UV pot fi folosite cit in saloanele de frumusete atit si la domiciliu.
Dezavantaje:
1. Fragilitatea becurilor. Deseori ele nu ard, dar isi pierd puterea, datorita careea uscarea unghiilor devine neefectiva. Se recomanda ca lampile sa fie schimbate o data la sase luni, independenta de frecventa de utilizare.
2. Pentru miinile cu pielea sensibila s-ar putea sa nu sa se potriveasca lampa UV, deoarece va provoca o senzatie neplacuta de arsura in timpul polimerizarii lacului sau a gelului.

2 - Lampile LED 
Asa tip de lampa este renumit datorita faptului a unui sir de avantaje.:
1. LED-urile sunt amplasate in carcasa lampii sub plastic, datorita careea exista un risc mai mic de deteriorare a acestora.
2. Marimea. Lampile LED sunt mai compacte.
3. Siguranta. O absoluta sigurana a razelor LED pentru piele si unghii.
4. In cazul deteriorarii mecanice a lampii si defectarea acesteia, nu este risc pentru sanatatea si siguranta Dvs., deoarece LED-ul nu contin componente chimice, cum ar fi mercurul.
5. Termenul de valabilitate. Majoritatea producatorilor ofera garanție de 50.000 ore LED, ceea ce echivaleaza cu aproape 5 ani de utilizare continua.
Exista si dezavantaje:
1. Cost ridicat. Uscatoare cu LED-uri sunt de obicei preconizate pentru saloane de frumusete prestigioase si nu sunt predispuse pentru uz casnic.
2. Exclusiv pentru uscarea acoperirilor speciale marcate cu LED.

3 - Lampi LED+CCFL 
Avantaje:
1. Ideal se potrivesc pentru toate tipurile de suprafete.
2. Repede usuca suprafetele.
3. Durata de viata mai lunga.
4. Consum de energie economa.
Dezavantaje:
1. Cost ridicat.


4 - Lampi LED+UV 
Avantaje:
1. O varianta ideala pentru polimerizarea tuturor lacurilor moderne cu gel.
2. Marimi compacte.
3. Comod in utilizare.
4. Durata de viata mai lunga.
5. Puterea inalta de polimerizare.
Dezavantaje:
1. Cost ridicat.
Puterea lampii pentru unghii

De la puterea lampii depinde durata polimerizarii suprafetei.
- Lampa cu puterea de 9 W este cu durata polimerizarii suprafetei de 3 minute ceea ce este de lunga durata si incomod in utilizare.
- Cu puterea de 18 W timpul de asteptare se reduce pina la 2,5 minute. Cu astfel tip de lampa va fi comod in utilizare pentru un mester incepator.
- 36 W- cel mai populat model in rindul nail-mesterilor. Durata polimerizarii este nu mai mult de  1,5 minute.
- In saloanele de frumusete cu un numar mare de clienti este bine de folosit dispozitive cu puterea mai mare - 48, 54, 66 si 72 W. Timpul de uscare este redus la 40-60 de secunde.

Acum e timpul sa generalizam si sa atragem atentia la cei mai importanti factori in alegerea lampii pentru unghii.Ce factori trebuie luati in considerare atunci cind alegeti lampa pentru unghii


1. Tip de lampa: dispozitivele LED si CCFL va permite sa lucrati aproape cu toate tipurile de materiale.
2. Puterea dispozitivului: cea mai populara varianta printre nail-mesteri este 36 W.
3. Materialul din care este confectionat corpusul lampii: dupa posibilitate este bine sa alegeti o varianta metalica durabilă.
4. Functii suplimentare utile  a lampii de unghii: cronometru, fund detasabil, control termic, mod de economisire a energiei, dimensiune marita.

Dupa ce ati facut cunostinta cu caracteristicile, avantajele si dezavantajele a tipurilor de lampi pentru manichiura, aveti posibilitatea de a alege lampa UV pentru Dvs, tinind cont de nevoile functionale. Insa alegerea, trebuie sa fie bine gindita, deoarece de aceasta depinde frumusetea unghiilor.


Cititi si alte articole:
Data: 22.09.2020 15:09 Vizualizări: 2461