Tipuri de ceara de epilat

{ $article->title }}
Ceara de epilat este disponibila intr-o varietate de forme si compozitii, iar unul dintre principalele aspecte care difera intre ele este punctul de topire al cearii.


CEARA DE EPILAT - CLASIFICARE

Exista mai multe tipuri de ceara de epilat pe piata:

  • Benzi depilatoare;
  • Ceara elastica;
  • Ceara traditionala;
  • Ceara roll-on;
 
Fiecare dintre acestea are propriile lor avantaje si dezavantaje.

Benzi depilatoare. Aceasta ceara poate fi achizitionata din majoritatea magazinelor de cosmetice la un pret accesibil. Ceara rece este deja aplicata pe benzi, eliminand necesitatea utilizarii unui topitor de ceara sau a altui echipament special.

Benzile sunt complet pregatite pentru utilizare. Inainte de aplicare, este important sa curatati si sa pregatiti pielea pentru epilare cu ceara. Pentru a utiliza benzile de ceara, trebuie doar sa le incalziti usor intre palme, apoi sa le neteziti pe piele. Apoi, indepartati-le brusc in directia opusa cresterii firelor de par. Daca raman fire de par, repetati procedura.

Dupa ce ati terminat epilarea, curatati pielea de eventualele reziduuri de ceara si aplicati un produs de ingrijire. Puteti utiliza o crema sau un ulei. Uleiul poate fi de ajutor in indepartarea reziduurilor lipicioase, daca acestea sunt prezente. Aceasta este o metoda simpla si eficienta de epilare cu ceara.

Avantaje:

- Optiune cu cost redus.
- Potrivit pentru utilizare la domiciliu.
- Procedura simpla.


Ceara de epilat elastica. Ceara poate fi achizitionata in cartuse (casete) sau borcane (perle). In timpul procesului de epilare, cartusul de ceara este introdus intr-un topitor de ceara si incalzit la o temperatura specifica. Pentru incalzirea cerii dintr-un borcan, se utilizeaza un topitor de ceara pentru borcane. Este important ca acest echipament sa nu incalzeasca ceara la o temperatura mai mare de +38 grade Celsius.

Dupa incalzire, ceara este aplicata pe piele cu ajutorul unei spatule speciale si se distribuie uniform. Este important sa se aplice ceara strict in directia de crestere a parului si sa fie indepartata impotriva directiei de crestere. Pentru indepartarea cearii calde, se pot utiliza benzi speciale sau alte materiale netesute. Daca exista ceara ramasa in cartus si s-a intarit, aceasta poate fi reincalzita pentru a fi utilizata din nou.

Metoda de epilare cu ceara calda este considerata mai eficienta decat epilarea cu ceara rece. Ceara calda indeparteaza complet firele de par, fara a lasa spatii libere. Este important sa retineti ca ceara calda este mai potrivita pentru epilarea zonelor delicate. Fiti atenti la temperatura indicata pe ambalaj si la zona de epilat pentru a evita orice disconfort sau arsuri.

Avantaje:

-
Elasticitatea cerii.
- Diverse parfumuri si culori.
- Epilare de calitate.
- Nu provoaca reactii alergice si alte efecte negative.
- Este posibila incalzirea repetata.
- Practic fara durere.
- Posibilitatea de utilizare in zonele delicate.


Ceara de epilat traditionala. Ceara fierbinte de epilare este o optiune eficienta pentru indepartarea firelor de par nedorite, inclusiv cele mai rezistente si groase. Aceasta este recomandata in special pentru epilarea axilelor si a zonei bikini. Pentru a incalzi ceara in mod corespunzator, este necesara utilizarea unui aparat special pentru incalzirea acesteia. Ceara fierbinte are o temperatura ridicata atat pentru topirea, cat si pentru aplicarea pe piele.

Pentru a incepe procesul, ceara trebuie incalzita pana la temperatura de 105 grade Celsius, apoi racita la 85 de grade Celsius, astfel incat sa se topeasca complet. Dupa aceea, temperatura trebuie redusa la temperatura de lucru, aproximativ 60 de grade Celsius. Consistenta trebuie sa semene cu cea a smantanii groase.

Ceara fierbinte este disponibila in mod obisnuit sub forma de pelete, discuri si brichete. Peletele sunt cele mai usor de utilizat, deoarece permit controlul precis al cantitatii de material utilizat si sunt foarte usor de adaugat in timpul procesului.


Ceara de epilat roll-on este o optiune convenabila si usor de utilizat pentru indepartarea parului nedorit. Aceasta este disponibila sub forma de un tub cu un aplicator rotativ incorporat. Pentru a utiliza ceara, trebuie sa o incalziti in prealabil, dar se raceste rapid atunci cand vine in contact cu pielea.

Ceara de epilat roll-on poate fi aplicata direct pe piele, fara a fi necesara incalzirea suplimentara. Apoi, se aplica o banda de panza peste ceara si se indeparteaza printr-o singura miscare rapida. Este important de mentionat ca aceasta metoda poate fi mai putin eficienta in cazul firelor de par foarte incapatanate si poate fi resimtita ca fiind putin mai dureroasa, deoarece temperatura nu dilata porii.

Unul dintre avantajele cearii de epilat roll-on este igiena sa, deoarece nu poate fi refolosita. Acest lucru asigura ca fiecare utilizator primeste o ceara proaspata si curata pentru fiecare utilizare.

Ceara de epilat roll-on reprezinta o alternativa comoda si igienica pentru indepartarea parului nedorit, desi poate fi mai putin eficienta pentru firele de par mai rezistente si poate provoca unele senzatii de durere.
Data: 23.07.2019 16:35 Vizualizări: 2086