Schimbarea formei unghiilor de-a lungul istoriei

{ $article->title }}

Entuziasmul manichiura a fost menționat pentru prima dată în registrele istorice care datează din 5000 î.Hr., când femeile indiene au început să-și decoreze vârful degetelor cu henna. Mai târziu, în 4000 î.Hr. Babilonienii au devenit iubiți celebri ai unghiilor bine îngrijite - au pictat unghiile cu antimoniu negru sau verde. Și chinezii au început să facă pete multicolore pe unghii cu ajutorul albusurilor de ou, a coloranților vegetali și a ceară de albine în 3000 î.Hr.


În ceea ce privește forma unghiilor, atunci s-a schimbat în fiecare epocă. Dar femeile au început să-i arate cea mai mare atenție la sfârșitul XIX - începutul secolului XX. Iată ce a fost acum 100 de ani:


La sfârșitul anilor 1800 - începutul anilor 1900

În această perioadă, la apogeul popularității erau unghiile scurte, rotunjite. Au devenit o tendință omniprezentă, nu doar pentru că erau ușor de curățat. De asemenea, a fost influențată de faptul că prezența lor a mărturisit stilul de viață inactiv al amantei lor și, în consecință, averea ei.


Anii 1920 târziu - începutul anilor '30

În 1932, un produs complet nou a intrat pe piața produselor cosmetice - smalț stabil pentru unghii de la marca Revlon. Tonurile de roșu îndrăzneț și nuanțele delicate de cuișoare au făcut posibilă apariția a numeroase modele și moduri noi de proiectare a unghiilor.

Vedete precum actrița Joan Crawford au început să poarte unghiile ascuțite, vopsite în roșu doar în centru. Multe femei le-a plăcut această variantă de manichiură și au primit în curând numele - „manichiură de lună semilună”.

Anii 1940 - 1950

În timpul celui de-al doilea război mondial, „semiluna” și unghiile ascuțite au fost înlocuite cu o formă de unghie rotunjită în formă de migdale, care era mai practică. În ceea ce privește nuanțele principale ale lacului, același lac roșu a fost cel mai popular în această perioadă. Îl puteai vedea pe unghiile femeilor obișnuite și pe mâinile lui Lucille Ball, Elizabeth Taylor și alte celebrități.

Anii 1960

Cele mai populare din acest deceniu au fost unghiile lungi în formă ovală, acoperite cu un strat abia vizibil de roz pastelat și lac de piersic lucios. Una dintre cele mai cunoscute femei care a aderat la acest trend a fost modelul și actrița Twiggy Barbara Streisand.

Anii ’70 -’80

În timp ce mulți hippies se plimbau cu unghii scurte, în formă de aspră, iubitorii de discoteci și glamour au început să acorde tot mai multă atenție formei ovale a unghiilor lungi și viu colorate.

Cu toate acestea, cu invenția din 1978 a manichiurii franceze, unghiile pătrate au intrat la modă împreună cu ea. Și după ce OPI a început să producă unghii false din plastic, cea mai populară a fost manichiura cu unghii pătrate-ovale.

Anii 1990 și începutul anilor 2000

Ca și în deceniul precedent, la acea vreme, formele pătrate și oval-pătrate au rămas la modă. Cu toate acestea, acum femeile au încetat să acorde importanță lungimii excesive, alegând în locul lor unghii mai scurte și mai naturale.

Unghiile pătrate delicate, rotunjite, au fost considerate întruchiparea stilului și feminității, ceea ce nu ar putea face fără influența prințesei Diana, care preferă doar o astfel de manichiură.

În același timp, multe vedete, precum cântăreața Britney Spears, au preferat unghiurile drepte clare.

Timpul nostru

Astăzi nu există anumite tendințe în materie de manichiură. Aproape toate formele de unghii sunt la modă. Pot fi ascuțite, în formă de migdale, pătrate sau ovale. Și lungimea poate varia de la câțiva centimetri la milimetri.

Principalul lucru în alegerea tipului și tipului de manichiură este capacitatea sa de a afișa stilul unic al fiecărei femei.

Este foarte dificil de a prezice ce se va întâmpla cu forma unghiilor în continuare. Aparent, tendința individualității în alegerea propriului stil va continua mulți ani la rând. Dar nimeni nu poate promite asta cu siguranță.

Data: 23.07.2019 14:15 Vizualizări: 1653